• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۵۴۳۳۲
تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۳
قم » اجتماعی
آیت الله محسن اراکی:

برقراری جامعه عدل فراگیر وعده تخلف ناپذیر الهی است

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه با بیان اینکه برقراری جامعه عدل فراگیر روی کره زمین از سنت‌های تخلف ناپذیر الهی است، گفت: جامعه بشر باید منتهی به جامعه عدل فراگیر مکانی و زمانی شود.

برقراری جامعه عدل فراگیر وعده تخلف ناپذیر خداوند است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، آیت الله محسن اراکی امروز در بیستمین همایش بین‌المللی دکترین مهدویت که با موضوع «انتظار، سرعت تحولات جهانی و آینده جهان» در مسجد مقدس جمکران برگزار شد، عنوان کرد: واژه ولی امر و بقیه الله دریایی نهفته از معانی دارد. این واژه در یک بستر قوانین و سنت‌های اجتماعی و قطعی قرار دارد و برخاسته از آنها است، گفت: این واژه به سه سنت حتمی اشاره دارد که برخاسته از آن است.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه با بیان اینکه برقراری جامعه عدل فراگیر روی کره زمین از سنت‌های تخلف ناپذیر الهی است، تصریح کرد: جامعه بشر باید منتهی به جامعه عدل فراگیر مکانی و زمانی شود. جامعه عدلی که پس از آن جامعه ظلمی حاکم نمی‌شود و این جامعه عدل تا انتها ادامه دارد و این فلسفه آفرینش بشر است.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه کره زمین محدوده قلمرو خلافت بشر نیست بلکه مرکز خلاقت الهی است، گفت: این خلافت برای خداوند است و گسترده آن حاکمیت الهی است.

وی با بیان اینکه فراگیری جامعه عدل جهانی همه برهانی و هم قرآنی است، خاطرنشان کرد: قرآن نیز بیان می‌کند که محال است خدای متعال این جهان را برای حاکمیت فساد بیافریند به همین خاطر باید غرض و غایت اصلی از آفرینش این جامعه برقراری عدل فراگیر زمانی و مکانی باشد تا آفرینش انسان و کره زمینی که با امکانات فراوان در اختیار انسان قرار گرفته است توجیه شود.

آیت الله اراکی با بیان اینکه سنت دوم، جامعه معتقد است که باید به دست خود انسان و با اراده او برقرار شود، اضافه کرد: خداوند موجودی به نام انسان خلق کرد که برتری آن نسبت به دیگر موجودات و فرشتگان یُحِبُّهُمْ وَیُحِبُّونَهُ است.

وی ادامه داد: پرستش فرشتگان عقلانی بوده است و خداوند را می‌پرستیدند، چون باید می‌پرستیدند، اما خداوند موجودی خلق کرد که خداوند را عاشقانه پرستش کند. در عرفان اهل بیتی (ع) آمده است که همه این جهان آفرینش بر اساس عشق الهی بنا شد و فرشتگان نیز خداوند را عاشقانه پرستش می‌کردند، اما خداوند موجودی را خلق کرد معشوق خداوند باشد و این یُحِبُّهُمْ وَیُحِبُّونَهُ باید جامعه عدل را ایجاد کنند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم یادآور شد: سنت دوم بیان می‌کند که خداوند اراده کرد موجودی را خلق کند که با اراده خودش بتواند کار خدایی کند و این موجود استحقاق این را داشت که معشوق خدا باشد.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه افزود: در منطق علم اجتهادی قرآنی و اسلامی واحد، جامعه بیت است که در جامعه غربی و تمدن غربی این بیت فرو ریخته است و با فروریختن بیت همه ارزش‌های انسانی گم شد. انسان در بیت پروش پیدا می‌کند.

وی در رابطه با سنت سوم گفت: در همه تحولاتی که در جامعه بشر رخ می‌دهد یک هسته اصلی به نام فرصت عدل وجود دارد. در هر زمانی امام و ماموم (حداقل یک نفر) وجود دارد که این هسته اصلی تشکیل جامعه عدل فراگیری زمانی و مکانی است.

آیت الله اراکی با بیان اینکه بقیه الله همیشه در جامعه است، اضافه کرد: جوامع دچار تحولات می‌شود، اما هسته اصلی می‌ماند و همیشه حجت خدا با پیروان او در هر زمانی باقی هستند تا این فرصت عدل تبدیل به اقامه عدل شود.

وی گفت: بقیه باقی الهی می‌ماند تا ذرات صلاح اجتماعی و خرده صالحان همه به تدریج گرد هسته اصلی جمع شوند و تبدیل به قدرت فراگیری شوند که بتوانند جامعه عدل فراگیری زمانی و مکانی را ایجاد کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حذف نقطه حادثه‌خیز و اصلاح طرح هندسی محور ورودی شهرستان فرخشهر
اجلاس جهانی تغییر اقلیم در برزیل
ذوب‌آهن در خانه گل‌گهر سیرجان پیروز شد
نجات جان ۳۰ نفر در حادثه آتش‌سوزی یک مجتمع مسکونی زنجان
گرامیداشت یاد شهدای پایگاه بسیج و مسجد امام حسن عسکری (ع) علی‌آباد کتول
کشف ۳۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در لارستان
تشییع پیکر مادر شهید کاظمی در تبریز
سمنان؛ پیشتاز در اهدای مستمر خون در کشور
برپایی اردوی جهادی پزشکی در پیشوا
دیدار وزیر علوم با دانشجویان سیستان و بلوچستان
تجلیل از برترین‌های جشنواره فانوس در تبریز
بررسی راهکار‌های قضایی برای تسریعِ ترخیص وسایل نقلیه رسوبی در گیلان
اختتامیه مرحله استانی نخستین جشنواره ملی هنری «نسل امید» در مشهد
راه‌آهن اردبیل امسال به بهره‌برداری می‌رسد
اجرای ۱۵۰ طرح مطالعات آبخیزداری در آذربایجان‌غربی
توافق نامه ساخت مدرسه ۱۵ کلاسه در ورامین امضاء شد
اختصاص ۲ هزار میلیارد ریال یارانه برای مطبوعات کشور
از مرمت حسینیه امینی‌ها تا راهیابی آثار هنرمند قزوینی به جشنواره آوای صلح و فیلم شهر
برگزاری مسابقات سراسری قرآن و عترت در ایزدخواست
 نسل امروز، ادامه‌دهنده راه ایستادگی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)