• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۶۴۴۸۱
تاریخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۵
بین الملل » آمریکا

علنی شدن تقابل آمریکا و اروپا

جنگ اوکراین که در سه سال گذشته آمریکا و اروپا درباره آن اتفاق نظر کامل داشتند، هم اکنون به عامل تقابل و رویارویی آمریکا با متحدان اروپایی اش تبدیل شده است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از نیویورک، اختلاف عمیق دیدگاه آمریکا با اروپایی‌ها از جمله با فرانسه درباره اوکراین، به حدی زیاد شده است که ترامپ و مکرون در حضور خبرنگاران هم نتوانستند آن را مخفی کنند و این دیدار در مقابل دوربین ها، به صحنه تقابل آمریکا و فرانسه به عنوان نماینده اروپایی‌ها برای مذاکره باترامپ درباره بحران اوکراین تبدیل شد.

زمانی که ترامپ گفت: توضیح می‌دهم که بفهمید؛ اروپا این پول‌ها را به اوکراین وام داده است و آنها پول شان را کامل پس می‌گیرند، بلافاصله رئیس جمهور فرانسه حرف او را قطع و تلویحا او را به دروغگویی متهم کرد.

امانوئل مکرون گفت: نه؛ بگذارید من صادقانه اش را بگویم. ما ۶۰ درصد از کل کمک‌ها را پرداخت کردیم و مثل آمریکا وام‌ها، ضمانت‌ها و کمک‌های مان به اوکراین بلاعوض داده شده است.

ترامپ باز، بدون توجه به سخنان مکرون حرف‌های قبلی اش را تکرار کرد و گفت: آنها پولشان را پس می‌گیرند، اما ما نمی‌گیریم. اما حالا دیگر ما هم می‌خواهیم همین کار را انجام دهیم.

نشست مجمع عمومی سازمان ملل هم در اتفاق بی سابقه به صحنه تقابل میان آمریکا و کشور‌های اروپایی درباره جنگ اوکراین تبدیل شد.

کشور‌های اروپایی به قطعنامه‌ای که آمریکا درباره اوکراین ارائه کرد و در آن بدون محکوم کردن یا متجاوز شناختن روسیه، صرفا به ضرورت پایان این جنگ اشاره کرد، رای منفی دادند.

در مقابل هم، آمریکا به قطعنامه اروپایی‌ها که در آن روسیه را محکوم کرده بودند، رای منفی داد.

اگر چه در نهایت هردو قطعنامه تصویب شد.

باربارا وودوارد سفیر انگلیس در سازمان ملل در این نشست گفت: ما شانه به شانه کنار اوکراین می‌ایستیم. چون علاوه بر امنیت اوکراین، امنیت انگلیس و کل اروپا هم در خطر است. روسیه باید محکوم شود. ما هم خواهان پایان این جنگ هستیم، اما قطعا بدون حضور اوکراین نمی‌توان درباره اوکراین مذاکره کرد.

دوروتی کامیل شی نماینده آمریکا هم در این نشست در موضعی کاملا مخالف با نمایندگان انگلیس، فرانسه و سایر کشور‌های اروپایی گفت:چندین قطعنامه قبلی سازمان ملل که روسیه را محکوم کرده نتوانستند جنگ را متوقف کنند. ما به قطعنامه‌هایی نیاز داریم که نشان دهنده تعهد برای پایان دادن به جنگ باشد.

ایران در این نشست به هر دو قطعنامه رای ممتنع داد.

نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در توضیح این رای‌ها بیانیه‌ای صادر کرد و در آن با تأکید بر موضع ثابت و شفاف جمهوری اسلامی ایران پیرامون بحران اوکراین، تصریح کرد: ایران همواره بر این باور است که تمامی اختلافات باید از طریق روش‌های مسالمت‌آمیز و گفت‌و‌گو، مطابق با حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد، حل‌وفصل شوند.

نمایندگی دائم کشورمان در سازمان ملل متحد اضافه کرد: تمامی کشور‌های عضو سازمان ملل باید به مقاصد و اصول مندرج در منشور ملل متحد، از جمله حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی کشور‌ها و همچنین ضرورت پرهیز از تهدید یا توسل به زور، پایبند باشند.

این نمایندگی در ادامه افزود: جمهوری اسلامی ایران بار‌ها خواستار توقف فوری درگیری‌ها و کاهش تنش‌ها شده و تأکید دارد که برای دستیابی به راه‌حل‌های پایدار و بلندمدت، باید به ریشه‌های بحران پرداخت. همچنین خاطرنشان شده که اقدامات و تصمیمات تحریک‌آمیز برخی کشور‌ها و سازمان ناتو، موجب تعمیق شکاف‌های ژئوپلیتیکی در منطقه حساس اروپای شرقی شده است.

نمایندگی دائم کشورمان در سازمان ملل متحد با اشاره به انگیزه‌های برخی کشور‌های بانی قطعنامه‌های ارائه‌شده در نشست امروز اعلام کرد که این اقدام، بخشی از رقابت‌های ژئوپلیتیکی گسترده‌تری است و ماهیتی سیاسی دارد. همچنین تأکید شد که استناد‌های صورت‌گرفته به «اهداف و اصول ملل متحد» در قطعنامه‌های تصویب‌شده، نباید به منزله تفسیری مجدد از منشور ملل متحد تلقی شود.

در بیانیه نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در پایان تصریح شده است: کشورمان همچنان به نقش‌آفرینی سازنده خود در راستای حل‌وفصل مسالمت‌آمیز این بحران ادامه خواهد داد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
زمین نه؛ تکه‌ای از خاکِ آسمان است این...
صلیب سرخ به تعهدات خود در قبال حمله به ایران عمل کند
یک فوتی و ۲ مصدوم در پی واژگونی خودرو در محور مرند - صوفیان
اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در کیش
ادامه بارش ها و وزش باد در سمنان
دریادار ایرانی: می‌ترسیم آمریکایی‌ها از سلاح جدیدمان سکته کنند
استفاده از ظرفیت نیرو‌های عملیاتی برای مدیریت مصرف گاز
اهدای جهیزیه به پنج زوج کم برخوردار در ورامین
وقوع سیلاب در محور کرج کندوان
رزمایش باشکوه جان ‌فدا برای ایران امام رضایی در کیش
شهادت جانباز ۷۰ درصد بروجردی «حاج احمد گودرزی»
خیزش گرد و خاک؛هوای اصفهان ۲ درجه گرمتر می‌شود
خانواده شهدای جنگ تحمیلی میزبان پرچم حرم رضوی
آغاز ساماندهی محله‌های پیرامونی حرم رضوی
هشدار سازمان ملل درباره وضع «شکننده» در جنوب لبنان
بیان دیدگاه‌های مردم چهارمحال و بختیاری در پیام همدلی ۹ اردیبهشت ۱۴۰۵
ساخت نخستین تیمچه ساماندهی خدمات در مشهد مقدس
طرح رژیم صهیونیستی برای گسترش شهرک‌سازی در جولان اشغالی
ادامه خدمت‌رسانی ایستگاه‌های صلواتی حج و زیارت در میلاد امام هشتم
پنجاه و نهمین قرار شبانه مردم استان تهران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح
افزایش قیمت جهانی نفت و فشار هم‌زمان بر اقتصاد اندونزی
مسابقه «حروف دانش» از شبکه آموزش
ارائه خدمات نوین قضایی به شهروندان
استفاده از ظرفیت نیرو‌های عملیاتی برای مدیریت مصرف گاز
کشف سلاح در مرز‌های سیستان و بلوچستان
عارف: حیدرعباسی از شخصیت‌های اثرگذار در پاسداشت فرهنگ غنی آذربایجان و ایران بود
برخورد قاطع دستگاه قضا با اخلالگران در حوزه مایحتاج مردم
پنجاه و نهمین حضور شبانه شهروندان منطقه ۱۸ در میدان معلم
ملت متحد و ولایتمدار بار دیگر دشمن را تحقیر کرد
ساخت نخستین تیمچه ساماندهی خدمات در مشهد مقدس
تمهیدات ترافیکی اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در پایتخت
بسته شدن تنگه هرمز، و زمین گیر شدن دوباره شرکت هوایی اسپیریت
حادثه میناب جنایتی ماندگار در تاریخ است
ارائه قریب‌الوقوع اصلاح قانون حمل سلاح برای حمایت از محیط‌بانان
کشته و زخمی شدن ۷ نظامی صهیونیست در جنوب لبنان  (۱ نظر)
پرچم متبرک حرم رضوی در مناطق مختلف خراسان شمالی  (۱ نظر)