• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۶۸۹۵۸
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۱
خراسان شمالی » اقتصادی

ایجاد بیش از ۱۵ هزار هکتار جنگل در خراسان شمالی

مدیر کل منابع طبیعی و آبخبزداری خراسان شمالی از ایجاد ۱۵ هزار و ۸۰۰ هکتار جنگل دست کاشت در استان خبر داد.

ایجاد بیش از ۱۵ هزار هکتار جنگل در خراسان شمالی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی؛  علی اسدی در نشست خبری با اشاره به اینکه در استان ۱۸۳ هزار هکتار بیابان وجود دارد، گفت: کانون‌های بحرانی در مناطق بیابانی استان شناسایی و مطالعات لازم نیز انجام شده است.

وی گفت: طی سه سال گذشته ۸۰ هکتار در مناطق بیابانی نهال کاری و در ۱۹۰ هکتار نیز مدیریت روان آب انجام شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان افزود: به مناسبت هفته منابع طبیعی جشن درختکاری چهارشنبه ۱۵ اسفند در پارک ۸ هکتاری گلستان شهر برگزار می‌شود.

انجام عملیات آبخیزداری در یک میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار

اسدی به حوزه آبخیزداری اشاره کرد و گفت: از مجموع ۲ میلیون و ۴۱۲ هزار عرصه در سطح استان، یک میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار عملیات آبخیزداری می‌توان انجام داد که از این میزان یک میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار مطالعه شده است.

وی افزود: ۴۷۰ هزار هکتار تاکنون عملیات آبخیزداری انجام شده و ما بقی باید با توجه به اعتبارات انجام بگیرد.

اسدی ادامه داد: در سال ۱۴۰۳ حجم عملیات مکانیکی در حوزه آبخیزداری ۱۶ هزار و ۲۰۰ مترمکعب طی ۵ پروژه و ۸۴ هکتار عملیات بیولوژیکی طی ۴ پروژه بوده است.

وی بیان کرد: خراسان‌شمالی به عنوان پایلوت مدیریت جامع حوزه آبخیز در کشور است و سند راهبردی حوزه آبخیز اترک میانی در سطح ۴۵۸ هزار هکتار مطالعه شده و جلسات دفاعیه آن در سازمان برگزار شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان‌شمالی گفت: در حوزه سد شیرین دره به مساحت ۱۶۱ هزار هکتار در حال انجام عملیات اجرایی آن هستیم.

وی تاکید کرد: بخش قابل توجهی از جمعیت روستایی به علت خشکسالی و کمبود آب به شهر مهاجرت می‌کنند که اگر پروژه‌های بیشتری در حوزه آبخیزداری به انجام برسد، نقش پر رنگی در کم شدن مهاجرت و حاشیه نشینی دارد.

انجام ۱۶ هزار و ۲۰۰ عملیات مکانیکی حوزه آبخیزداری

این مقام مسئول اضافه کرد: با انجام ۱۶ هزار و ۲۰۰ عملیات مکانیکی حوزه آبخیزداری، ۱۳ میلیون مترمکعب آب ذخیره سازی می‌شود.

وی به مراتع استان اشاره کرد و گفت: در خراسان‌شمالی یک میلیون و ۷۹۵ هزار هکتار مرتع وجود دارد که حدود ۷۰ درصد از کل منابع طبیعی استان را شامل می‌شود.

اسدی افزود: در شرایط نرمال و بارندگی مطلوب، ۲۴۰ هزار تُن علوفه از این مراتع تولید می‌شود که ۱۲۰ هزار تُن آن قابلیت مصرف دارد که حدود ۱۹۰۰ میلیارد تومان آورده دارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان‌شمالی بیان داشت: در مجموعه مراتع حدود ۳۲ هزار بهره‌بردار وجود دارد که دامدار و به صورت اشتغال دائم هستند و چندین برابر اشتغال‌های موقت در کنار این‌ها ایجاد می‌شود.

وی به حوزه گیاهان دارویی اشاره کرد و افزود: در استان حدود ۴۸ طرح مطالعاتی به مساحت ۶۵ هزار هکتار انجام گرفته است.

در خراسان‌شمالی ۴۳۴ هزار هکتار جنگل وجود دارد

اسدی توضیح داد: در خراسان‌شمالی ۴۳۴ هزار هکتار جنگل وجود دارد که ۲۵ هزار هکتار آن جنگل پهن برگ یا هیرکانی است و از اهمیت خاصی برخوردار است.

وی اضافه کرد: حفظ و صیانت از جنگل‌ها اهمیت فراوانی دارد، هر هکتار جنگل ۶۷ هزار تُن گرد و غبار را جذب می‌کند و قابلیت ذخیره بین ۵۰۰ تا ۲۵۰۰ مترمکعب آب را دارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان‌شمالی گفت: باتوجه به مساحت جنگل‌های خراسان‌شمالی، هرساله جنگل‌های هیرکانی ۳۷.۵ میلیون متر مکعب آب و غیر هیرکانی ۲۰۵ میلیون مترمکعب آب قابلیت ذخیره سازی دارند.

اسدی ادامه داد: جنگل‌های خراسان‌شمالی در مجموع می‌توانند ۲۴۲ میلیون مترمکعب آب ذخیره کنند و این در حالی است که سد‌ها در شرایط بارندگی خوب مجموعا ۲۳۲ میلیون متر مکعب گنجایش ذخیره دارند در کنار همه هزینه‌های جانبی که دارند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دستگیری سارقان خودرو با ۱۲ فقره سرقت در تبریز
نویدکیا: شب ناامیدکننده‌ای بود؛‌ تساوی لحظه‌آخری خوشحالی ندارد
معاون رئیس جمهور بر توسعه شهر‌های هوشمند تاکید کرد
ضرورت توسعه ظرفیت‌های صنعتی و معدنی آذربایجان شرقی
سند دار شدن ۱۳۴ هزار و ۳۶۶ قطعه از اراضی کشاورزی آذربایجان شرقی
بردیف بهترین بازیکن دیدار سپاهان و آخال شد
ماندگاری هوای سرد در سمنان
آغاز بکار ششمین نمایشگاه بین‌المللی شهر هوشمند و هوش مصنوعی ایران
رونق آبزی‌پروری در کرمان
توقیف دو هزار خودروی شوتی در استان کرمان
بروز‌رسانی سند جامع پدافند غیرعامل چهارمحال و بختیاری
۲ برابر شدن سرانه ورزشی تبریز
نشست شورای دستگاه‌های نظارتی استان وشرکت‌های بزرگ اقتصادی در کرمان
جشنواره آرای برتر قضات برای اصلاح مجرمان در کرمان
نمایشگاه ملی صنایع‌دستی درکرمان
استقبال از تکواندوکار زنجانی مدال آور در مسابقات جهان
راه‌اندازی سامانه جدید پیگیری شکایات و پرونده‌ها درقم
توزیع بیش از ۱۲۷۵ تن کود شیمیایی بین کشاورزان اسکو
تساوی دو بر دو سپاهان و آخال در نقش جهان
اختصاص بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای آغاز مرحله دوم بیمارستان ۳۵۰ تختخوابی مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
تعطیلی مدارس، دانشگاه ها و ادارات دولتی ۸ شهرستان هرمزگان؛ ۱۴ آبان
درگذشت پزشک گچسارانی
بازگشت پرواز‌های لوفت هانزا به ایران
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین
آغاز راهپیمایی ۱۳ آبان با شعار، متحد و استوار مقابل استکبار،در مشهد
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
جذب بیش از ۸۰ متخصص در مراکز درمانی لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۳ آبان ۱۴۰۴
۱۳ آبان روزی حماسه ساز در قیام دانش آموزان متعهد
هر روز، یک ۱۳ آبان؛ جوانان زنجانی آماده خلق حماسه
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
سیزدهم آبان، روز یک صدایی ملت برای مبارزه با استکبار
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)