• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۷۳۴۰۳
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۹
خوزستان » اقتصادی

انتقال‌یافته‌های علمی در اصلاح نژاد کپور معمولی

برنامه ترویجی انتقال‌یافته‌های علمی در اصلاح نژاد کپور معمولی توسط محققان پژوهشکده آبزی‌پروری آب‌های جنوب کشور، به‌صورت وبیناری برگزار شد.

انتقال‌یافته‌های علمی در اصلاح نژاد کپور معمولی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، در این نشست با حضور محققان، کارشناسان، مروجان و بهره‌برداران، سه نفر از اعضاء هیئت‌علمی و محقق پژوهشکده سه دوره آموزشی ترویجی را با موضوع معرفی جمعیت‌های مختلف کپور معمولی درایران، تولید بچه‌ماهی کپور معمولی خارج از فصل در راستای افزایش بهره‌وری تولید در مزارع ماهیان گرمابی و تنوع‌بخشی به منابع پروتئین گیاهی در خوراک کپور معمولی با استفاده از کنجاله دانه‌های روغنی ارائه کردند.

سمیرا ناظم رعایا عضو هیئت‌علمی پژوهشکده ابتدا به تعریف، وظایف، مزایای بانک ژن در حفاظت از اکوسیستم‌ها و سپس به اهمیت بانک ژن در مراکز تکثیر پرداخت و بانک ژن زنده کپور معمولی در پژوهشکده آبزی‌پروری آب‌های جنوب کشور را معرفی کرد. وی به لزوم داشتن بانک ژن بزرگ و متنوع برای موفقیت در هر طرح اصلاح نژادی اشاره کرد و در پایان به تفاوت‌های ژنتیکی، ساختار جمعیت، تفاوت‌های ریختی، رفتاری، تولیدمثلی و رشدی جمعیت‌های موجود در بانک ژن زنده کپور معمولی اشاره کرد و نتایج سه نسل به‌گزینی برای هر یک از این جمعیت‌ها را نشان داد.

وی افزود: این طرح همچنان ادامه دارد و ماهیان شناسنامه‌دار و به گزین شده از دستاورد‌های این پژوهشکده است.

دیگر عضو هیئت‌علمی پژوهشکده به سخنرانی خود با عنوان تولید بچه‌ماهی کپور معمولی خارج از فصل در راستای افزایش بهره‌وری تولید در مزارع ماهیان گرمابی پرداخت.

محمد یونس زاده گفت: در راستای افزایش بهره‌وری تولید، شروع دوره پرورش در ماه‌های بهمن و اسفند در استان خوزستان به‌منظور بهره‌مندی از غذای طبیعی استخر، رفع مشکل تخم‌ریزی بچه ماهیان دوساله کپور معمولی، بهبود ضریب تبدیل غذایی و بهره‌وری تولید، پروژه تولید بچه ماهیان کپور خارج از فصل در سال ۱۴۰۱ در پژوهشکده آبزی‌پروری آب‌های جنوب کشور انجام شد.

وی اضافه کرد: طی این سال‌ها موفقیت‌هایی در تولید بچه‌ماهی کپور خارج از فصل به دست آمد و ذخیره‌سازی این بچه ماهیان حاکی از کوتاه‌شدن دوره پرورش، ضریب تبدیل غذایی پایین و فرصت برای کشت دوباره برای پرورش را ایجاد کرد.

یونس زاده ادامه داد: باتوجه‌به چالش‌های موجود در صنعت ماهیان گرمابی، با شروع فصل سرد که زمینه را برای شیوع بیماری kHV آماده می‌سازد و مزارعی که هنوز ماهیان به وزن صید نرسیدند و درخطر تلفات هستند با بهره‌مندی از این بچه ماهیان می‌تواند فرصتی برای مهار خسارت در سیستم ماهیان گرمابی باشد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر، توانایی تولید این بچه ماهیان در بخش خصوصی و مجتمع‌ها قابلیت اجرا دارد. در پایان این نشست تخصصی، فاطمه حکمت پور محقق پژوهشکده در سخنرانی خود با عنوان تنوع‌بخشی به منابع پروتئین گیاهی در خوراک کپور معمولی با استفاده از کنجاله دانه‌های روغنی به بیان مقدمه‌ای در خصوص چالش بخش‌های خصوصی پرورش ماهیان گرمابی استان خوزستان در زمینه تأمین نهاده جهت ساخت خوراک و قیمت نهایی خوراک تولیدی پرداخت.

وی به اثر افزایش قیمت خوراک بر افزایش هزینه تولید و کاهش سود صنعت تولید ماهیان کپور معمولی اشاره و اضافه کرد: از جمله راهکار‌های پیشنهادی در این راستا، کاهش وابستگی به کنجاله سویا و تنوع‌بخشی به منابع پروتئین گیاهی در فرمولاسیون خوراک کپور معمولی بوده و کنجاله سویا در ترکیب با منابع پروتئین کنجاله کنجد و کلزا بر اساس نتایج گزارش پروژه‌های اجرا شده در پژوهشکده عملکرد رشد و بازده تغذیه بالاتری نسبت به استفاده از تنها منبع کنجاله سویا در خوراک کپور را نشان داد.

در ادامه راهکار‌هایی در راستای افزایش راندمان استفاده از منابع پروتئین گیاهی در سطوح بالا در خوراک اشاره شد. در پایان به پرسش‌های حاضران توسط سخنرانان پاسخ داده شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
شش بازیکن نوجوان اصفهانی در فهرست تیم ملی فوتبال نوجوانان
اقامه نماز باران در حرم امام‌زاده شاه قاسم (ع) یاسوج
توزیع ۲ هزار تن بذر گندم در گلستان بین کشاورزان
صدور گواهی انحصار وراثت با بهره‌گیری از داده‌های پایگاه خانواده ثبت احوال
مهار آتش سوزی نخلستان‌های بندرعباس
نشست مشترک مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی و سفیر چین برای گسترش همکاری‌های ترانزیتی و تولیدی
اعزام پیرغلامان یزدی به اجلاس پیرغلامان و خادمان حسینی در مشهد
چهارمین موفقیت بین المللی فیلم رودخانه‌ها برنمیگردند به تهیه کنندگی و‌کارگردانی امید شکریازی
سامانه گرمسیری به دشت‌های گاوی و بان‌رحمان رسید
زعفران در انتهای مسیر برند‌سازی جهانی
مختومه شدن بیش از ۱۴ هزار و ۶۰۰ پرونده در دادگاه صلح لرستان
آغاز برداشت طلای سرخ در بهمن آباده
نشست هم اندیشی دبیرخانه های شورای سلامت و امنیت غذائی منطقه ۵ کشور
فصل جدید پویانو با اضافه شدن ۴ عروسک جدید
هوای فارس سرد و بی باران
عیادت نماینده ولی فقیه در خوزستان از جوان حادثه دیده اهوازی
آشنایی ۷۰۰ هزار نوجوان با مجموعه سرگذشت استعمار
نوسازی ناوگان دریایی نیازمند ۱۶ میلیارد یورو منابع مالی
انتشار کتاب سرگذشت شهرکرد
واقعیتی که پنهان نمی ماند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
واکنش محیط زیست به تخلف تکراری باغ‌وحش نیر
امتناع کودکان از توالت مدرسه باعث یبوست می‌شود
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
خام فروشی در زنجیره فولاد
وقوع زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۱۸
رویای تغییر نظامی که کابوس آمریکا شد
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
ادعای رسایی درباره انتصاب دادستان دستگیر شده، صحت ندارد
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
شهادت ستوانیکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)