• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۷۳۹۹۲
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۵
علمی و فرهنگی » کتاب و مطبوعات

کتاب «حا سین نون» روایتی از دل تاریخ

عضوهیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: خواندن روایت صلح امام حسن (ع) در کتاب «حا سین نون» کاملا این را در ذهن مخاطب القا می کند که نویسنده تلاش کرده از دل تاریخ ، روایت را منتقل کند.

کتاب «حا سین نون» روایتی از دل تاریخ 

احمد شاکری  عضوهیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ درباره کتاب «حا سین نون»، ابتدا به ویژگی‌های داستان‌های تاریخی پرداخت وگفت:ماه مبارک رمضان ماه نزول قرآن است و از آنجا که معصومین قرآن ناطق هستند، مرور زندگی معصومان و تامل در سخنان ایشان  سازنده و عبرت آموزه است.

وی بابیان این که  از آورده‌های ادبیات انقلاب اسلامی،  رشد گونه‌ای به نام داستان‌های تاریخی است افزود: افراد متعدد و نویسندگان بزرگی درطول چهل و اندی سال گذشته درباره معصومان   آثار متعدد نوشته‌اند.

شاکری گفت:داستان تاریخی  تلاش می‌کند  با دیدن منابع متعدد، یک روایت پیوسته‌ای از موضوع خود را ارایه بدهد. دیگر این که تلاش می‌کند فراتر از تاریخ تصویر شفاف و تاثیرگذاری را از تاریخ  بدهد و  تلاش می‌کند تاریخ را به دل جامعه و مخاطبان عام بیاورد.  

عضوهیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به حساسیت تاریخی، فقهی و کلامی داستان‌های تاریخی پیرامون معصومین افزود:  اگرچه در فضای ادبی ما،  آثار داستانی با موضوع معصومان نوشته می‌شوندو متعدد هم هستند، اما واقعیت این است کسی که می‌خواهد درباره معصوم داستان  بنویسد نیاز به تخصص‌های مضاعف دارد یعنی هم باید داستان نویسی بداند، هم باید تاریخ بداند، هم باید امام شناسی بداند و در حوزه کلام اندوخته‌ای داشته باشد.

شاکری تاکید کرد:لذا هر کسی لزوما صلاحیت نوشتن داستان در مورد معصومان را ندارد این کار دشواری است. دشواری هم به این خاطر که معصومان ساحت مقدسی دارند که دست و تفکر ما نمی‌تواند کاملا به آنها برسد، بنابراین خیلی با احتیاط نویسنده داستان تاریخی، عمل می‌کند.

وی با اشاره به اثر «حاء سین نون» اثر سید علی شجاعی افزود: کاربرخی از داستان‌های تاریخی   بازآفرینی است و برخی از داستان‌های تاریخی اساسا به خلق شخصیت می‌پردازد. یکی از آثاری که در مورد حضرات معصومان نوشته شده و به نظرم کاری خواندنی است کتاب «حا سین نون» اثر سید علی شجاعی درباره امام حسن (ع) است.

عضوهیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ادامه داد:این کتاب  از جهاتی واجد مزیت و از جهاتی دارای ارزش است. آقای سید علی شجاعی در امرنویسندگی، الگوی خود را پدرش سید مهدی شجاعی قرار داده است.
وی گفت: نویسنده آثار تاریخی باید تاریخ را بکاود. کاری که سید علی شجاعی در کتاب  «حا سین نون» انجام داده است.  

شاکری افزود: با توجه به این که موضوع این کتاب زیست و زمانه امام حسن مجتبی علیه السلام است، نویسنده سعی کرده  وارد فضا‌های غیر تاریخی در موردامام حسن مجتبی (ع) نشود. یعنی ورود به فضایی که  تاریخ از آن گزارش دقیقی ارایه نداده است.

عضوهیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: نکته ارزشمندی که درباره کتاب «حا سین نون» است نثر این اثر است.
داستان تاریخی به لحاظ زبان، حداقل دو خصوصیت برجسته باید داشته باشد یک اینکه نثر و زبان داستان تاریخی باید تاریخی و کهن باشد و دیگر این که  به صورت خاص در مورد زندگی معصومان، زبان باید زبان شکوهمندی باشد. زبان شکوهمند، زبانی که واجد زیبایی‌های ادبی و صنایع ادبی باشد.

نویسنده در کتاب «حا سین نون»،  بررسی و تحلیل ۱۱ سال آخر زندگی امام حسن مجتبی (ع) که شامل دوره صلح و سپس شهادت ایشان است، را به ارمغان می‌آورد.
او با شرح شخصیت و رفتار امام حسن در مواجهه با تدابیر معاویه، سعی دارد اطلاعات نو آوری و پنهانی از انتخاب‌های امام را برای خوانندگان عرضه کند.
"حاء. سین. نون" نام کتابی اثر سید علی شجاعی است که به تصویر زندگی امام حسن مجتبی (ع)، نخستین فرزند امام علی (ع) و حضرت فاطمه (س)، و دومین امام شیعیان می‌پردازد.
 این اثر یک دهه قبل،  در بیست و پنجمین دوره جایزه کتاب فصل به عنوان بهترین رمان انتخاب شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
۳۰ مرکز بهداشتی و خانه‌های سلامت در شیروان به فیبرنوری متصل شدند
معرفی آثار منتخب استانی چهل و چهارمین جشنواره تئاتر فجر
روایت حماسه‌های سردار سلیمانی از رادیو سلامت
دهم رجب سالروز میلاد امام جواد (ع)
تقویم روز و اوقات شرعی دهم دی به افق آبادان و خرمشهر
فضاسازی شهری در آستانه مراسم معنوی اعتکاف
خروج موقت سامانه بارشی از مازندران
هوای اصفهان در برخی مناطق و پنج شهر در وضعیت پاک
دعوت نماینده ولی فقیه از جوانان برای حضور در مراسم اعتکاف
سکوت در برابر تهدیدات ترامپ صلح جهانی را تهدید می‌کند
اطلاعیه قطع برق در برخی مهدیشهر
پایان عملیات بازسازی خط اصلی انتقال فاضلاب خیابان رباط دوم
بوشهر میزبان دوره ملی دانش‌افزایی مراکز مشاوره ازدواج و خانواده
تعویق لیگ برتر ووشو
مروری بر سه فیلم آماده پخش از قاب تلویزیون
تقابل حساس گیتی‌پسند و گهرزمین برنده نداشت
مهمان‌نوازی از زائران با محوریت سالگرد شهید سلیمانی
صفحه نخست روزنامه‌های اصفهان ( دهم دی ۱۴۰۴)
شمسایی ۲۰ ملی‌پوش فوتسال را به اردو فراخواند
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۰ دی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تعطیلی ادارات مازندران فردا چهارشنبه ۱۰ دی
فارس چهارشنبه دهم دی ماه تعطیل شد
رویکرد دولت پرداختن ریشه‌ای به موضوع افزایش قیمت‌ها است
ادارات، مدارس، دانشگاه‌ها و بانک‌های تهران فردا تعطیل شد
ادامه فعالیت سامانه بارشی و کاهش محسوس دما
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی
رژیم صهیونی در رسیدن به اهداف راهبردیش علیه ایران ناکام ماند
کاهش محسوس دمای هوا در خراسان جنوبی
اصفهان فردا چهارشنبه دهم دی ماه تعطیل شد
غیرحضوری شدن برخی مدارس استان زنجان در روز سه‌شنبه
مأموریت رئیس‌جمهور به وزیر کشور برای گفتگو با معترضان
فوتبال جام ملت‌های آفریقا؛ صعود چهار تیم به مرحله یک هشتم نهایی
حضور گسترده مردم تهران در مراسم ۹ دی
۴ تصمیم دولت و مجلس برای حمایت از بازار و فعالان اقتصادی
امتحانات نهایی دانش‌آموزان و داوطلبان آزاد چهارشنبه ۱۰ دی‌ برگزار می‌شود
شهادت مرزبان کهگیلویه‌ و بویراحمدی در کردستان حین ماموریت  (۲ نظر)
تلاش کنگره آمریکا برای پس گیری قدرت از ترامپ  (۱ نظر)
گروسی، تجاوز نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران را محکوم کند  (۱ نظر)
بررسی گرانی‌ها در مجلس؛ اصلاح بانک مرکزی ضروری است  (۱ نظر)
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیت‌الله شفیعی  (۱ نظر)
نظام حکمرانی انرژی دیگر قابل ادامه نیست  (۱ نظر)
علت بوی نامطبوع اطراف فرودگاه امام فاضلاب شهرهای منطقه است  (۱ نظر)
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی  (۱ نظر)
توسعه عدالت آموزشی یک مأموریت ملی است  (۱ نظر)
بخش خصوصی مسئولیت اجتماعی خود را فراموش نکند  (۱ نظر)
کشف موتورسیکلت‌های ۳۰ میلیاردی قاچاق در لامرد  (۱ نظر)
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس  (۱ نظر)
نوعروسان کمیته امداد درخواست جهیزیه را در سکوی اینترنتی ثبت می‌کنند  (۱ نظر)
جریمه ۵۳ هزار راننده تهرانی در پاییز برای استفاده از تلفن همراه  (۱ نظر)
پرتاب ۳ ماهواره بومی زمینه‌ساز تقویت امید و انگیزه بین جوانان  (۱ نظر)