• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۷۵۱۴۸
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۷
بین الملل » آمریکا
نماینده ایران در سازمان ملل:

مهاجران قانونی افغان در ایران هیچ محدودیتی ندارند

سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد گفت: مهاجران قانونی افغان در ایران با هیچ‌گونه محدودیتی مواجه نیستند، اما با توجه به نگرانی‌های امنیتی، از جمله تهدید‌های تروریستی، جمهوری اسلامی ایران اتباعی را که به‌صورت غیرقانونی وارد کشور شوند، رد مرز خواهد کرد.

مهاجران قانونی افغان در ایران هیچ محدودیتی ندارند
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از نیویورک، امیرسعید ایروانی در نشست شورای امنیت که با موضوع افغانستان برگزار شد افزود: کنسولگری‌های ایران روزانه ۵۰۰۰ ویزا صادر می‌کنند.

متن کامل سخنرانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد به این شرح است: به دانمارک بابت برعهده گرفتن ریاست شورای امنیت تبریک می‌گوییم و از چین به‌خاطر رهبری موفق و مؤثر خود در ماه فوریه قدردانی می‌کنیم. همچنین از سرکار خانم اوتونبایوا، نماینده ویژه دبیرکل، به دلیل گزارش ارزشمندشان سپاسگزاری می‌کنیم. اظهارات خانم آزاده رضامحمد را نیز با دقت مورد توجه قرار داده‌ایم. گزارش امروز بار دیگر بر چالش‌های مداومی که مردم افغانستان، علی‌رغم تلاش‌های مستمر سازمان ملل برای بهبود وضعیت آنان، با آن مواجه‌اند تأکید می‌ورزد.

آخرین گزارش دبیرکل (S/۲۰۲۵/۱۰۹) بحران انسانی فزاینده، استمرار تضعیف حقوق بشر، به‌ویژه حقوق زنان و دختران، و تهدید‌های امنیتی مداوم را که نیازمند توجه لازم است، برجسته می‌سازد.

در این راستا، مایلم بر نکات زیر تأکید کنم:

۱. افغانستان با یکی از وخیم‌ترین بحران‌های انسانی در جهان مواجه است. بیش از ۲۲.۹ میلیون نفر به کمک‌های فوری نیاز دارند. برنامه نیاز‌ها و پاسخ بشردوستانه برای سال ۲۰۲۵ مستلزم تأمین مالی ۲.۴۲ میلیارد دلار است، بااین‌حال، سطح تأمین مالی به‌شدت پایین باقی مانده است. کمک‌های بشردوستانه باید بی‌طرفانه و بدون قید و شرط باشد تا اطمینان حاصل شود که این کمک‌ها بدون هیچ‌گونه مانعی به دست نیازمندان می‌رسد. این کمک‌ها نباید متوقف شوند. ما از اهداکنندگان می‌خواهیم که متعهدانه‌تر عمل نمایند. همچنین از مقامات دفاکتو نیز می‌خواهیم که از مداخله در عملیات نجات‌بخش خودداری کنند و دسترسی بدون مانعی برای مردم فراهم آورند. افزون بر این، کسانی که مسئول بحران کنونی افغانستان هستند و با خروج بی‌محابای خود وضعیت را وخیم‌تر ساختند، باید به تعهدات خود پایبند باشند. سیاست‌ها و اعلامیه‌هایی نظیر بازگرداندن تجهیزات نظامی یا کاهش کمک‌های بشردوستانه، نه‌تنها غیرواقع‌بینانه است، بلکه صرفاً به تشدید تنش‌ها و افزایش رنج مردم می‌انجامد.

۲. دارایی‌های مسدودشده افغانستان همچنان یک معضل اساسی محسوب می‌شود. احیای اقتصادی مستلزم سازوکار‌های مالی مسئولانه‌ای است که از مردم افغانستان حمایت کند. تحریم‌ها نباید مانعی بر سر راه تلاش‌ها برای تثبیت اقتصاد باشند و دارایی‌های مسدودشده باید بدون هیچ‌گونه پیش‌شرطی آزاد شوند.

۳. وضعیت امنیتی در افغانستان همچنان متزلزل است. تهدید ناشی از داعش-خراسان و سایر گروه‌های تروریستی فعال در این کشور، نه‌تنها برای افغانستان، بلکه برای امنیت منطقه‌ای و جهانی نگران‌کننده است. با توجه به گزارش‌های مبنی بر حضور بیش از دو دهه سازمان تروریستی در افغانستان، مقامات دفاکتو موظف‌اند به تعهدات بین‌المللی خود پایبند باشند، مبارزه با تروریسم را در اولویت قرار دهند و اقدامات قاطعانه‌ای برای از بین بردن مؤثر این شبکه‌ها اتخاذ کنند. جامعه بین‌المللی نباید اجازه دهد که افغانستان به پناهگاهی امن برای تروریسم تبدیل شود.

۴. وضعیت زنان و دختران افغان همچنان وخیم است. سیاست‌ها و فرامین، ازجمله ممنوعیت حضور زنان و دختران در مؤسسات پزشکی، آنان را بیش‌ازپیش از حقوق اساسی‌شان محروم ساخته و بحران بهداشت و درمان در افغانستان را تشدید کرده است. این محدودیت‌ها هیچ مبنای شرعی در اسلام ندارند و در تعارض با سنت‌های فرهنگی افغانستان هستند. ما از مقامات دفاکتو می‌خواهیم که این اقدامات را مورد بازنگری قرار دهند و گام‌های فوری برای احیای حقوق زنان بردارند.

۵. سیاست جمهوری اسلامی ایران در قبال پناهجویان و مهاجران افغان تغییر نکرده و بر اصول انسان‌دوستانه استوار است. ایران بیش از چهار دهه میزبان میلیون‌ها افغان بوده و بار سنگینی را بر دوش کشیده است، باری که پس از خروج بی‌محابای ایالات متحده در سال ۲۰۲۱ سنگین‌تر شد. مهاجران قانونی افغان در ایران با هیچ‌گونه محدودیتی مواجه نیستند و کنسولگری‌های ایران روزانه ۵۰۰۰ ویزا صادر می‌کنند. بااین‌حال، افرادی که بازگردانده شده‌اند، به‌صورت غیرقانونی وارد کشور شده بودند. با توجه به نگرانی‌های امنیتی، ازجمله تهدید‌های تروریستی، جمهوری اسلامی ایران اتباعی را که به‌صورت غیرقانونی وارد کشور شوند، رد مرز خواهد کرد. باید به صراحت گفت که کشور‌های همسایه نباید بدون حمایت جامعه بین‌المللی این مسئولیت را به تنهایی بر دوش بکشند. ایران و پاکستان نیازمند کمک‌های مستمر و معنادار هستند. جامعه بین‌المللی باید از شعار فراتر رفته و اقدامات عملی و مؤثر انجام دهد.

۶. جمهوری اسلامی ایران همچنان از طریق تلاش‌های دوجانبه و منطقه‌ای با مقامات دفاکتو افغانستان در تعامل فعال است. در چارچوب این تعامل مستمر، وزیر امور خارجه ایران در تاریخ ۲۶ ژانویه ۲۰۲۵ به کابل سفر کرد که نخستین سفر در این سطح از زمان به قدرت رسیدن طالبان محسوب می‌شود. مذاکرات انجام‌شده طی این دیدار موضوعاتی همچون تجارت، توسعه راه‌آهن، سرمایه‌گذاری، امنیت مرزی و دیگر مسائل کلیدی دوجانبه را در بر گرفت. ایران قاطعانه به صلح، ثبات و بازسازی افغانستان متعهد است. ما همواره تأکید داشته‌ایم که ثبات در افغانستان مستلزم تشکیل دولتی فراگیر و نماینده تمامی اقشار است. چنین دولتی برای مقابله با چالش‌های اساسی، جلوگیری از منازعات، و مهار موج پناهجویان ضروری است. همچنین، این امر نقشی کلیدی در تأمین امنیت، تقویت بهبود اقتصادی، و تضمین رعایت حقوق بشر، به‌ویژه حقوق زنان و دختران، ایفا می‌کند.

۷. علی‌رغم چالش‌های موجود در افغانستان، آینده‌ای باثبات از طریق حمایت مستمر بین‌المللی و پذیرش مسئولیت مشترک قابل تحقق است. اتخاذ رویکردی گام‌به‌گام در چارچوب یک نقشه راه روشن می‌تواند به بازسازی اعتماد و تأمین امنیت کمک کند. ایران به‌طور فعال در روند دوحه مشارکت داشته و از نتایج آن، ازجمله تشکیل گروه‌های کاری در حوزه مبارزه با مواد مخدر و ابتکارات بخش خصوصی، حمایت می‌کند. ایران به اجرای این سازوکار‌ها پایبند است، اما تأکید دارد که اولویت اصلی باید ارائه نتایج ملموسی باشد که مستقیماً به نفع مردم افغانستان باشد.

۸. در نهایت، با نزدیک شدن به زمان تمدید مأموریت یوناما، بار دیگر حمایت خود را از این هیئت و همچنین از نماینده ویژه دبیرکل در انجام مسئولیت‌هایش مورد تأکید قرار می‌دهیم. یوناما همچنان یک حضور حیاتی در افغانستان است و نقشی کلیدی در رسیدگی به چالش‌های این کشور ایفا می‌کند. از شورای امنیت می‌خواهیم که منابع لازم را برای این هیئت تأمین کند و از نماینده ویژه دبیرکل در اجرای مؤثر مأموریت خود حمایت به‌عمل آورد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجرای برنامه پایش دوره‌ای بر بیش از ۸۰ طرح گردشگری
تبیین راهکار‌های تقویت سنت حسنه امر به معروف و نهی از منکر در دانشگاه آزاد اسلامی مهاباد
بازدید رئیس مجلس از جشنواره همام، ویژه آثار هنرمندان توان یاب
بازی‌های آسیایی جوانان؛ صعود تیم والیبال دختران ایران به دیدار نهایی
ترکیه ۴۴ فروند جنگنده یوروفایتر تحویل می‌گیرد
پیگیری مشکل ۸ دانش آموز باز مانده از تحصیل رودبار
آماده پشتیبانی‌های قضایی از جامعه پرستاری کشور هستیم
رهاسازی آب در خیابان پیروزی قزوین؛ توضیح شرکت مخابرات
امضا پیمان همبستگی کلان‌شهر‌های بریکس
نشست علمای برجسته جهان اسلام در اسلام‌آباد
کشتی آزاد زیر ۲۳ سال قهرمانی جهان؛ رحمانی به مدال برنز رسید
تقدیر از پرستاران در سالروز ولادت حضرت زینب (س)
تجربیات جنگ تحمیلی ۱۲ روزه محوریت برنامه‌های هفته پدافند غیر عامل در قم
بازی‌های آسیایی جوانان؛ تیم شنا ۴ در ۱۰۰ متر آزاد ایران هشتم شد
مسابقات سراسری قرآن در سنندج فرصتی برای نمایش انسجام ملی و دینی بود
داخلی سازی صنعت خودروسازی در شرایط تحریمی
بازی‌های آسیایی جوانان؛ شهشهانی به مقام پنجم ماده ۲۰۰ متر کرال پشت رسید
اخبار گوناگون از نقاط مختلف کردستان - دوشنبه ۵ آبان
صدای مردم پنجم آبان ماه انعکاس دغدغه‌های شهروندان قزوینی
تصادف در طبل قشم جان دو دانش آموز را گرفت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
محمود عباس: حسین الشیخ جای من را خواهد گرفت
غرب آسیا پس از سه‌هزار سال به صلح پایدار می‌رسد
نیروهای الجولانی و کردهای سوریه بار دیگر با یکدیگر درگیر شدند
پایان ۱۳ سال انتظار؛ تولد دوقلوها در بابل پس از ۶ سال فریز جنین
پخش زنده دیدار رده بندی و فینال کشتی آزاد از شبکه ورزش
یک فوتی و چهار مصدوم در پی ریزش ساختمان قدیمی در خیابان جمهوری
گلایه از پرداخت نشدن معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی
کشتی آزاد زیر ۲۳ سال قهرمانی جهان؛ چهار نشان رنگارنگ ایران در ۴ وزن دوم
اقدام ۳ کشور اروپایی در فعال‌سازی اسنپ‌بک باطل است
کشتی آزاد زیر ۲۳ سال قهرمانی جهان؛ سینا خلیلی به نشان نقره رسید
پیروزی المپیاکوس در شب درخشش طارمی
آلودگی هوای مشهد رو به افزایش است
نمایشگاه گل های داوودی در باغ گیاه شناسی ملی ایران
آغاز فرآیند تعیین قیمت دارایی‌های بانک آینده
صدور مجوز آموزشگاه رانندگی از درگاه ملی مجوز‌ها
فروش اینترنتی بلیت بازی فجر سپاسی و استقلال  (۱۴ نظر)
مرمت و احیای بنای تاریخی سه‌گوش اهواز  (۲ نظر)
غرب آسیا پس از سه‌هزار سال به صلح پایدار می‌رسد  (۱ نظر)
فرصت ثبت نام حج تمتع ۱۴۰۵ برای اولویت‌های جدید فراهم شد  (۱ نظر)
گلایه از پرداخت نشدن معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی  (۱ نظر)
حمله احتمالی دشمن ناکام‌تر از دفاع مقدس ۱۲ روزه خواهد بود  (۱ نظر)
زادگاه مبین عظیمی غرق در جشن و شادی  (۱ نظر)
ادامه روند کاهشی نرخ بیکاری  (۱ نظر)
اروپا می‌خواهد به هر قیمتی جنگ اوکراین را ادامه دهد  (۱ نظر)
آسفالت معابر شهرستان کهگیلویه در دستور کار  (۱ نظر)
سفر معاون ارشد امنیتی وزارت کشور افغانستان به تهران  (۱ نظر)
نماینده پارلمان اروپا: جهان نباید از کنار جنایات اسرائیل بگذرد  (۱ نظر)
انتشار اسناد جدیدی از لانه جاسوسی برای اولین بار  (۱ نظر)
چین به محدودیت‌های تجارت با ایران پاسخ مناسب می‌دهد  (۱ نظر)
هدف‌گیری پایگاه العدید، دشمن را به آتش‌بس التماسی واداشت  (۱ نظر)