• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۷۵۲۷۸
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۸
سیاسی » مجلس

راه اندازی سامانه قانون دوام در دستورکار وزارت جهاد قرار گیرد

رئیس مجلس شورای اسلامی از وزیر جهادکشاورزی خواست تا اجرای قانون مدیریت داده‌ها و اطلاعات ملی را در دستورکار قرار دهد.

ضرب الاجل رئیس مجلس برای راه اندازی سامانه قانون دوام

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (سه‌شنبه، ۲۱ اسفند ماه) مجلس گفت: جناب آقای نوری؛ جنابعالی می‌دانید به شما ارادت داریم و شما رو هم فرزند مجلس می‌دانیم و هم از افراد خوب و مدیران خوب جهادی در مجموعه وزارتخانه، از هر دو جهت شما هم پرسنل و از مدیران ارشد آنجا هستید و از دوستان خوب جهادی و همینطور در مجلس.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: من فکر می‌کنم اگر در مجلس در این دوره با حضور شما نتوانیم یک مشکل اساسی در کشور را حل کنیم که من حداقل خودم از سال ۷۱ تا الان درگیر این موضوع بودم به این دلیل که از زمانی که من در قرارگاه سازندگی بودم و بحث کشاورزی را در ابتدای دهه ۷۰ دنبال می‌کردم، امروز یک واقعیت تلخ وجود دارد و در این سالیان سال حل نشده است. همه این بحث‌هایی که گفتیم اگر ساماندهی نکنیم این موضوعات برای ما حل نخواهد شد.

محمد باقر قالیباف تصریح کرد: ما یک زنجیره در موضوع کشاورزی و امنیت غذایی داریم که از تولید شروع می‌شود تا بحث مصرف، مخصوصاً این حلقه وسط که بحث توزیع و سلف‌خری است الان نقش این بخش‌ها بیشتر از تولید شده است الان بیش از چهار میلیون نفر در عرصه کشاورزی تلاش می‌کنند، چند سال و چند دهه است که بحث الگوی کشت می‌خواهد حل شود؟، بحث مربوط به آب بخواهد در حوزه مربوط به کشاورزی از بحث قطره‌ای، بارانی و الان زیرسطحی و بخش عمده کشاورزی ما زمین‌های زیر دو هکتار‌ها هستند، این اراضی مزارع بزرگ نیستند.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: ما الان در حوزه تجهیزات حوزه کشاورزی مشکلات جدی داریم، در خاطرتون هست در دهه ۷۰ تلاش کردیم که در واقع مجموعه‌های ماشین آلات را به صورت تجمعی و پایگاه‌های ماشین آلات درست کنیم، عملاً موفق نشدیم به این موضوع، الان سلف‌خر‌ها منفعت‌های چند برابر می‌برند و تولید کننده حداقل به اندازه هزینه‌های خودش به اندازه مابه التفاوتی که اگر پولش را در بانک بگذارد و سود آن را بگیرد اینقدر منفعت وسرمایه نمی‌برد ولی سلف خر‌ها این وسط ایستاده به عنوان واسط بیشترین پول را می‌برد و مردم مکلف میشوند به خاطر این این مسائل گران بخرند.

محمد باقر قالیباف گفت: من یک خواهش دارم هم کمیسیون هم جنابعالی به ماده ۳۳ برنامه هفتم توجه کنید، در بند (ج) جزء (۴) برنامه به این بحث‌هایی که من اشاره کردم دقیق آنجا توجه شده است که ما این کار رو انجام بدهیم، خاطرتان هست جنابعالی مجلس بودید در مجلس قبل و دولت قبل بحث الگوی کشت حتی در تلویزیون زمان‌بندی دادیم ولی می‌دانید که این کار دچار مشکلات خودش است لذا ما هنوز باید بگوییم متأسفانه داده‌های میزان تولید را به صورت دقیق نداریم، در کدام جغرافیا این کار اتفاق می‌افتد این اطلاعات را نداریم.

رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: حوزه بازار و کنترل بازار وقتی اتفاق می‌افتد که ما تسلط بر داده‌هایمان، میزان کاشتمان، برداشتمان، توزیعمان و تسلطمان بر انبار و نگهداری و توزیع اتفاق بیفتد، اینها همه قانون دارد. شما در آن جلسه تشریف داشتید در همین بحث مربوط به قیمت‌گذاری‌ها که حالا ماده ۴۸ قانون یه چیز می‌گوید، ما قبول داریم در حوزه مربوط به صادرات هم باید به هر حال دقت کنیم، یک مرتبه تصمیم‌گیری شد مثلاً صادرات سیب و پرتقال قطع شود، ما حتما باید داخل تامین کنیم ولی بخاطر همین عدم توجه به آمار دقیق بعضی اوقات به کشاورزان صدمه وارد می‌شود.

محمد باقر قالیباف افزود: من منظورم این است که ما اگر زنجیره را درست نکنیم یه اتفاق نمی‌افتد، جمع‌بندی جلسه امروز آقای عسگری رئیس محترم کمیسیون کشاورزی و جناب آقای وزیر، ما از شما می‌خواهیم همین ماده ۳۳ را در حوزه کشاورزی را اجرایی کنید، ماده ۷ دوام برای اطلاعات این حوزه است که اینها اطلاعات جمع شود، جز به جز این بخش همین است و ما مکلف بودیم قانون دوام را اجرا کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ما در حوزه کشاورزی از تولید تا مصرف سامانه قانون دوام را درست نکردیم و این زیبنده برای ما نیست که بعد از دو دهه، سه دهه و چهار دهه نتوانستیم بر این سامانه تسلط پیدا کنیم. من خواهشم این است یک فرصتی داشته باشیم الان این قانون در برنامه اول یعنی سال اول برنامه البته ما قبول داریم که قانون برج چهار ابلاغ شده ولی در سال اول باید این سامانه شکل خود را می‌گرفت.

محمد باقر قالیباف  ادامه داد: در این رابطه هم کمیسیون و هم وزارتخانه مسئول است تا انشالله امیدوار باشیم اول کشت سال آینده یعنی در شهریورماه سال ۱۴۰۴ بعد یک سال و نیم این سامانه رو طبق برنامه تحویل بدهید.

رئیس قوه مقننه کشورمان، خطاب به وزیر جهادکشاورزی، تاکید کرد: از جناب عالی تشکر می‌کنم ما هم در خدمت شما هستیم و دولت هم حتماً کمک می‌کند که این کار را سامان بدهیم و به مردم در حوزه گرانی و حوزه کشاورزان عزیز بیش از این آسیب وارد نشود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
زعفران؛ محصولی کم‌آب بر و پرسود برای کشاورزان زنجانی
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
تا اواسط هفته ، زنجان بدون باران
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
سهم استان زنجان از درآمدهای معدنی کجا هزینه می‌شود؟
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۸ آبان ۱۴۰۴
پرداخت بیش از دو هزار میلیارد ریال غرامت به کشاورزان لرستانی
کلاهبرداری ۳۰ میلیارد ریالی در تبریز
کاهش ۷۵ درصدی میزان بارندگی در آذربایجان‌غربی
اختصاص ۱۰ میلیارد تومان برای تجهیز مرکز فنی حرفه‌ای میانه
ادامه روند افزایشی دمای هوا در سمنان
پیشرفت نهضت مدرسه‌سازی در طرح‌های حمایتی مسکن
تامین زیرساخت‌ها چالش اصلی سرمایه گذاری در خراسان جنوبی
لزوم جدیت دستگاه‌های متولی در تنظیم بازار
اختصاص ۹۹۰ میلیارد تومان به طرح های آبرسانی روستایی و فاضلاب لرستان
برگزاری جشنواره شکرانه برداشت زعفران در روستای منجیل آباد رباط کریم
برگزاری آئین پایانی نخستین سوگواره تعزیه (آلاله ها) منطقه شرق استان تهران
تقویم و اوقات شرعی ۱۸ آبان ۱۴۰۴
خوابگاه‌های دانشگاه ایلام میزبان بیش از ۳ هزار دانشجو
اجرای طرح نسل پاک جزیره پاک در کیش
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
فرآیند حذف چهار صفر از پول ملی آغاز شد
اعمال محدودیت آبی شبانه در تهران برای پر شدن مخازن
دخالت‌های خارجی و امید به اتحاد، چالش‌های انتخابات عراق
بیش از ۹۰ درصد سد کرج خالی است
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
کشف سوخت قاچاق در آب‌های ساحلی خوزستان
نصب سقاخانه‌های جدید به یاد شهدای اقتدار در زنجان
موافقت با استقرار ۴۲۹ واحد صنعتی در زنجان
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)
تشییع و خاکسپاری مادر شهید محمد سلیمانی در شهر ورزنه  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)