• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۷۵۸۴۸
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۶
اقتصادی » آب و انرژی

شناسایی ۱۱۲۳ ساختگاه با قابلیت احداث ۳۸۶۵ مگاوات نیروگاه خورشیدی

مجری توسعه نیروگاه‌های خورشیدی توانیر از شناسایی هزار و ۱۲۳ ساختگاه با قابلیت احداث ۳ هزار و ۸۶۵ مگاوات نیروگاه خورشیدی عمدتا ۳ مگاواتی برای معرفی به متقاضیان سرمایه گذاری در این حوزه خبر داد.

شناسایی ۱۱۲۳ ساختگاه با قابلیت احداث ۳۸۶۵ مگاوات نیروگاه خورشیدی

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، عبدالرضا حسینی مهر توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر را چهارمین برنامه از ۱۴ مگاپروژه وزارت نیرو برای گذر از ناترازی اوج بار ۱۴۰۴ عنوان کرد که با اولویت نیروگاه‌های بادی و خورشیدی در دستور کار قرار دارد و مقرر شد شرکت توانیر ۵۰۰ ساختگاه ۳ مگاواتی را برای احداث ۱۵۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی، شناسایی و برای واگذاری و شروع عملیات اجرایی به ساتبا معرفی کند که تاکنون بیش از ۲ برابر این ظرفیت شناسایی و به تایید ساتبا رسیده است.

مجری توسعه نیروگاه‌های خورشیدی توانیر تصریح کرد: از اواسط مهر تا بهمن امسال هزارو ۱۲۳ ساختگاه برای احداث ۳ هزار و ۸۶۵ مگاوات نیروگاه خورشیدی ۳ مگاواتی یا بیشتر با همکاری شرکت‌های توزیع و استانداری‌ها و تشکیل کارگروه و تعیین مجری در هریک از شرکت‌های توزیع شناسایی شد که کار واگذاری این زمین‌ها به پیمانکاران یا سرمایه گذاران از سوی ساتبا در حال انجام است و پیش بینی می‌شود تعداد ساختگاه‌ها تا تابستان به ۲ هزار مورد افزایش یابد.

وی توسعه نیروگاه‌های خورشیدی را از راهکار‌های کم هزینه و کوتاه مدت جهت افزایش ظرفیت تولید برق ذکر کرد که کار احداث و تکمیل یک نیروگاه ۵ کیلوواتی طی ۲ هفته و ۳ مگاواتی حدود ۴ ماه قابل انجام است.

حسینی مهر این ساختگاه‌ها را جزو زمین‌های منابع طبیعی و از قابلیت اتصال به خطوط توزیع برق برخوردار دانست و افزود: هر فیدر ۲۰ کیلوولت توزیع می‌تواند یک ساختگاه ۳ تا ۷ مگاواتی را پوشش دهد که سقف ۳ مگاوات برای آن پیش بینی شده و در صورت افزایش ظرفیت به بیش از ۳ مگاوات، باید شرایط اتصال از نظر فنی بررسی شود.

وی یادآور شد: در قرارداد‌های ساتبا، موضوع تسطیح و محصور کردن ساختگاه بر عهده پیمانکاران و سرمایه گذاران است و در مورد پیمانکاران، شرکت‌های توزیع متعهد به احداث شبکه از محل نیروگاه تا فیدر توزیع هستند که به محض شروع عملیات اجرایی از سوی پیمانکار، در کوتاه‌ترین زمان احداث می‌شود.

مجری توسعه نیروگاه‌های خورشیدی توانیر با تاکید بر اینکه به ازای هر فیدر روستایی در کشور، امکان تعریف ساختگاه وجود دارد، زمین مورد نیاز برای احداث یک مگاوات نیروگاه خورشیدی را حدود ۱.۲ تا ۱.۵ هکتار عنوان کرد که این رقم برای ساختگاه ۳ مگاواتی به ۴ تا ۴.۵ هکتار افزایش می‌یابد و معمولا زمین‌ها از طریق ماده ۲۱ و قرارداد اجاره ۳۰ ساله با امور اراضی، در اختیار سرمایه گذار قرار می‌گیرد.

حسینی مهر در خصوص منافع سرمایه گذاران در این طرح خاطرنشان کرد: در حال حاضر ساتبا انرژی تولیدی نیروگاه‌های خورشیدی را از طریق خرید تضمینی و به قیمت هر کیلووات ساعت ۲۲۰۰ تومان خریداری می‌کند که نسبت به قیمت فروش برق در کشور مبلغ قابل توجهی است و احتمال می‌رود این قیمت نیز طی یکی دو ماه آینده مورد بازنگری و افزایش قرار بگیرد.

وی همچنین از امکان فروش برق این نیروگاه‌ها از طریق بورس انرژی و با متوسط قیمت ۴ هزار تومان به ازای هر کیلوواتساعت بر اساس گزارش سازمان بورس خبر داد که قیمت‌های جذابتری را پیش پای سرمایه گذاران این حوزه قرار داده و اقبال هولدینگ‌های بزرگ برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی در ظرفیت‌های ۱۰۰، ۲۰۰ تا بیش از ۱۰۰۰ مگاوات را به همراه داشته که ساختگاه خاص خود را دارند و به شبکه انتقال متصل می‌شوند.

حسینی مهر ظرفیت پیش بینی شده برای احداث نیروگاه‌های تجدید پذیر تا پایان دولت چهاردهم را شامل ۲۵ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی و ۵ هزار مگاوات بادی ذکر کرد که بخشی از تجهیزات مورد نیاز به وسیله تولید کنندگان داخلی قابل تامین است و الباقی از طریق واردات تامین می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری محفل شعرخوانی «چکامه کتاب» در ارومیه
نصف جهان، دروازه بلاروس به خلیج فارس
برخورد جدی با دور دور و حرکات مخاطره آمیز در منطقه صفاییه و بافت تاریخی یزد
پیروزی ماخاچ قلعه در یک چهارم در حضور حسین نژاد
معرفی سرپرست جدید اداره کل غله و خدمات بازرگانی مازندران
دمای هوا تغییرات محسوسی ندارد
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
واژگونی خودرو در محور خوشاب به قوچان با ۳ مصدوم
تشدید سرکوب مهاجران در آمریکا
ارزش چهار میلیون و ۵۰۰ هزار دلاری صادرات محصولات فناورانه استان قزوین 
بازدید نماینده رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور از رامهرمز
دو مسمومیت ناشی از گاز گرفتگی در انار
تنفس هوای نا سالم در تهران
خطر آلودگی‌های میکروبی و شیمیایی در مصرف‌کنندگان آبمیوه‌های دودزا
قطعی فیبر در مسیر تهران-شیراز علت افزایش پینگ بازی‌ها
برگزاری مسابقات آمادگی جسمانی ویژه دانش‌آموزان غیر ایرانی در قم
جلوگیری از هدر رفت بیش از ۴۷ هزار متر مکعب آب در اشکذر
تهرانِ معنوی در مسیر جهانی شدن با محوریت گردشگری مساجد
ضرورت تامین ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تجهیزات بیمارستان ولایت 
درخشش قرارگاه منطقه‌ای کربلا در مسابقات قرآن و عترت خانواده کارکنان سپاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)