• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۷۷۸۴۴
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۴
علمی و فرهنگی » معارف

رونمایی از سه مصحف شریف در نمایشگاه قرآن کریم

همزمان با سی و دومین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن از مصحف شریف به قلم مجید سعید کافی و دو مصحف تازه چاپ مرکز طبع و نشر قرآن کریم رونمایی شد.

رونمایی از سه مصحف شریف در نمایشگاه قرآن کریم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، مراسم رونمایی از مصحف شریف به قلم مجیدسعید کافی و دو مصحف تازه چاپ مرکز طبع و نشر قرآن کریم با حضور مرتضی توکلی، قائم مقام مرکز طبع و نشر قرآن کریم و جمعی از کاتبان و اساتید این حوزه همزمان با سی و دومین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم در شبستان اصلی مصلای امام خمینی (ره) برگزار شد.

قائم مقام مرکز طبع و نشر قرآن کریم در ابتدای این نشستگفت: مرکز طبع و نشر قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران اوایل دهه هفتاد با فرمان مقام معظم رهبری برای تهیه مصحف جمهوری اسلامی ایران تشکیل شد و هم اکنون وارد فعالیت سی‌ساله خود شده است.

مرتضی توکلی با بیان اینکه مرکز طبع و نشر جمهوری اسلامی تنها مرکز علمی در کشور است که در حوزه رسم‌الخط و کتابت قرآن تحقیقات وسیعی انجام داده است. توجه به مبانی علمی رسم الخط قرآن و همچنین پیشینه تاریخی آن، از موضوعات مهمی است که همواره مد نظر محققان این مرکز بوده است.

قائم مقام مرکز طبع و نشر قرآن کریم افزود: در این مجموعه از میان مصاحف کتابت شده از قرن اول تا چهاردهم هجری به معرفی ۷۰ مصحف پرداخته شده است به گونه‌ای که برای هر قرن ۵ نسخه قرآنی انتخاب و بررسی شده است. این مصحف‌ها از مشهورترین کتابخانه‌ها و موزه‌های دنیا و از شهر‌های مهم جهان اسلام انتخاب و معرفی شده است.

وی بیان کرد: در سال‌های اخیر، مرکز طبع و نشر قرآن کریم ۱۰ کتابت قرآنی را به انجام رسانده که برخی به‌صورت انفرادی و برخی دیگر به صورت جمعی بوده است. یکی از نمونه‌های کتابت جمعی، «قرآن بانوان» است که با مشارکت ۳۰ نفر از کاتبان زن کتابت و در ایام میلاد حضرت زهرا (س) در حرم حضرت معصومه (س) رونمایی شد.

توکلی با بیان اینکه قبل از انقلاب توجه چندانی به شیوه کتابت قرآن نمی‌شد، تصریح کرد: امروز استعداد‌های خوبی در جوانان و کاتبان وجود دارد که به مدد همین کاتبان و محققان کشورمان کتابت قرآن بیش از پیش رونق گرفته و همگی تلاش می‌کنند تا شمع این عرصه پرفروغتر باقی بماند.

در ادامه این نشست احمد عبدالرضایی از اساتید خوشنویسی گفت: از سال ۱۳۹۰ کلاس‌های دارالکتابه شروع شده است ضمن قدردانی از تمام دوستان و زحمتکشان این عرصه این انتقاد را هم می‌کنیم که چرا باید فعالیت‌های این عرصه از سال ۹۰ شروع شود و جا داشت حداکثر ۱۰ سال بعد از انقلاب و پایان جنگ شروع می‌شد.

وی با بیان اینکه انجمن خوشنویسان بیشتر انجمن نستعلیق‌نویسان و شکسته‌نویسان بود ادامه داد: خط نسخ و ثلث توسط دارالکتابه احیا شد که الان یک سری از هنرمندان به درجه استادی رسیده‌اند. خط نسخ دو شاخه دارد یک شاخه عربی و یک شاخه ایرانی که می‌توان به قرآن نیریزی اشاره کرد. ما باید در هر دو شاخه فعالیت کنیم تا خوشنویسان بین‌المللی هم داشته باشیم.

وی تصریح کرد: در گذشته تعداد خوشنویسان نسخ و ثلث ما از تعداد انگشتان دست بیشتر نبودند ولی امروز ده‌ها نفر در این عرصه فعالیت می‌کنند و حضور دارند.

عبدالرضایی افزود: عربی زبان دین ماست و خطی است که با آن قرآن می‌خوانیم. بهتر است که دانش آن را پیدا کنیم و در اجتماع کار کنیم تا مردم خط خوب و بد را تشخیص دهند. هنر؛ تلطیف‌کننده روح انسان‌هاست و در دنیای صنعتی امروز در اینجا با آموزش‌ها به افراد کمک روحی و معنوی می‌کنیم تا با گسترش آن در جامعه به مردم نیز منتقل شود.

مجید سعید کافی کاتب این قرآن هم گفت: نخستین بار است که در ایران قرآن به خط ثلث ترکی کتابت می‌شود. این قرآن به شیوه خط عثمانی نسخ ترکی و در ۶۰۴ صفحه و با تقسیمات قرآن عثمان طه و ۱۵ سطری است. سبک نوشتاری آن کم اعراب است و سطر برای خواندن سبکتر به نظر می‌رسد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
شکست چادرملوی اردکان در انزلی مقابل ملوان
رایزنی برای تاسیس مدرسه سوارکاری در تهران
برف روبی بیش از ۳۷۰۰‌ کیلومتر از محورهای مواصلاتی آذربایجان غربی
برپایی کارگاه ارتقای مهارت‌های ارتباطی و مدیریت هیجان در آباده
ثبت‌نام آزمون قرآنی «فجر ۲» تا ۲۲ بهمن ادامه دارد
آمادگی سیستان و بلوچستان برای برگزاری رویداد رسانه‌ای ایران جان
پرداخت کامل پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته ۱۴۰۴
شادمانی مردم از بارش رحمت الهی درآذربایجان غربی
برگزاری همایش زنده نامان در تبریز
کاهش دما از فردا در استان همدان
عارف: ناترازی‌ها با اتکاء به علم و فناوری حل شوند
اقامه نماز جمعه در همه شهرستان‌های گیلان
بازگشت ملوان به مسیر برد با شکست چادرملو
ایران جان فرصتی برای تبادلات عمیق فرهنگی
آغاز به کار هیأت اندیشه‌ورز زنان و خانواده در کرمان
بهره‌برداری و کلنگ‌زنی دو طرح بزرگ صنعتی و انرژی
حمله تروریستی به جایگاه سوخت در قزوین؛ هفت مدافع امنیت به شهادت رسیدند  
رونمایی از دستاورد‌های دارویی ایران؛ بزودی
مردم ایران در زمین دشمنان بازی نخواهند کرد
سهام همشهری و شهروند در مسیر عرضه در بازار سرمایه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حکم رئیس جمهور به محمدرضا باهنر و محمد سالاری
فروش ۱۳ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی از امروز
شعبه تخصصی پارک فناوری پردیس در شهرستان دماوند ایجاد می‌شود
اجرای طرح «مدیریت محله‌محور» در سه روستای بخش صفادشت ملارد
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
پاسخ ایران به تهدیدهای ترامپ
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم
پاسخ ایران خودرو به واکنش‌ها: افزایش قیمت قانونی بوده است
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند
زخم و آتش بر تن ناجیان جان
۸۰ میلیون نفر کالابرگ مرحله نخست را دریافت کردند
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران در حیاط دولت
استان یزد بارانی ‌می‌شود
ادامه دروغ پردازی‌های اینترنشنال در مورد تعداد کشته‌های اغتشاش دی ماه
بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء در واکنش به فضاسازی دشمن  (۲ نظر)
از دکترای فیزیک و تدریس تا تغییر مسیر زندگی با پرورش طوطی  (۲ نظر)
روایت سازی جعلی این بار به نام سپهر ابراهیمی  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
خویشتن داری پلیس در ایام اغتشاشات، اوج ایثار بود  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
سردار وحیدی: دشمن در نبرد ۱۲ روزه عقب نشست  (۱ نظر)