• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۷۸۶۸۷
تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۷
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

ارتقای زیرساخت شبکه‌های ۴ G با تولید محصولی دانش بنیان

متخصصان یک شرکت دانش بنیان موفق شدند، واحد رادیویی از راه دور نسل چهارم سلولی (RRU) را تولید کنند که کاربر‌های تلفن همراه می‌توانند برای ارتقا زیرساخت‌های شبکه‌های ۴ G از این محصول استفاده کنند.

ارتقای زیرساخت‌ شبکه‌های ۴G با یک محصول بومی؛ پوشش ارتباطی در روستاها

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، متخصصان یک شرکت دانش بنیان موفق به طراحی و تولید واحد رادیویی از راه دور نسل چهارم سلولی (RRU) شدند و کاربرهای تلفن همراه برای ارتقا زیرساخت‌های شبکه‌های ۴ G از این محصول استفاده می‌کنند.

علی اکبر تدین مدیرعامل این شرکت دانش بنیان گفت: این محصول که با استاندارد‌های بین‌المللی سازمان ۳ GPP سازگاری کامل دارد، گامی مهم در راستای خودکفایی کشور در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و کاهش وابستگی به محصولات خارجی محسوب می‌شود.

تدین با اشاره به فعالیت این شرکت در زمینه تولید تجهیزات مخابراتی و ارتباطات، گفت: محصول RRU توسط متخصصان توانمند این شرکت طراحی و تولید شده است. این دستگاه با پشتیبانی از سناریو‌های مختلف استقرار و پیاده‌سازی، می‌تواند نیاز‌های شبکه مخابراتی کشور را به‌طور کامل برطرف کند.

وی افزود: ایستگاه پایه رادیویی نسل چهارم شامل RRU و سامانه باند پایه (BBU) است و یک سامانه مدیریت، بهره‌برداری و نگهداری نیز دارد که امکان مدیریت متمرکز، پیکربندی و ارتقای نرم‌افزار را برای اپراتور‌ها فراهم می‌کند.

مدیرعامل این شرکت به مزایای استفاده از این محصول اشاره کرد و گفت: RRU باعث بهبود پوشش و ظرفیت شبکه، به‌ویژه در مناطق روستایی می‌شود.

وی گفت: این دستگاه در نزدیکی آنتن قرار می‌گیرد و با افزایش کیفیت امواج و بهبود نرخ انتقال داده، هزینه‌ها را نیز کاهش می‌دهد؛ چراکه دیگر نیازی به استفاده از کابل‌های با افت کم برای انتقال سیگنال رادیویی نیست.

وی درباره فرآیند عملکرد RRU گفت: در بخش ارسال، RRU امواج باند پایه را از BBU دریافت کرده، به امواج رادیویی (RF) تقویت شده تبدیل و از طریق آنتن‌ها مخابره می‌کند. در بخش دریافت نیز، سیگنال دریافتی از آنتن را به باند پایه منتقل و به BBU ارسال می‌کند تا پس از پردازش، به هسته شبکه منتقل شود.

تدین به چالش شبکه‌های سلولی به‌ویژه در مناطق دورافتاده و روستایی اشاره کرد و گفت: یکی از بزرگ‌ترین چالش‌ها، پوشش‌دهی این مناطق است.

وی افزود: استفاده از تکرارکننده‌های رادیویی ظرفیت شبکه را تغییر نمی‌دهد، اما ایستگاه پایه رادیویی شامل RRU و BBU، هم پوشش و هم ظرفیت شبکه را در این مناطق بهبود می‌بخشد.

مدیرعامل شرکت فرابین از آمادگی برای تولید انبوه این محصول خبر داد و گفت: مشتریان اصلی این محصول، کاربرهای تلفن همراه هستند که برای ارتقاء و توسعه زیرساخت‌های شبکه‌های ۴ G از آن استفاده می‌کنند.

همچنین سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگ که نیاز به شبکه‌های ارتباطی اختصاصی و امن دارند، به‌ویژه در مناطق دورافتاده یا با شرایط خاص، می‌توانند از مشتریان بالقوه این محصول باشند. نهاد‌های دولتی مسئول توسعه زیرساخت‌های ارتباطی کشور نیز می‌توانند از این محصول بهره‌مند شوند.

وی افزود: در صورت تقاضا، این شرکت ظرفیت تولید انبوه برای سایر بخش‌های صنعتی در داخل و حتی امکان صادرات به دیگر کشور‌ها را نیز دارد.

تدین به نقش مهم دانشگاه‌ها در تحقیق و توسعه این محصول اشاره کرد و گفت: حضور نخبگان جوان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی از دانشگاه یزد و دیگر دانشگاه‌ها، عامل اصلی در رسیدن به چنین دستاورد‌هایی است. این موفقیت نمونه‌ای از ارتباط مؤثر و کارآمد بین دانشگاه و صنعت است.

وی ادامه داد: این شرکت دانش‌بنیان در مرکز رشد دانشگاه یزد فعالیت می‌کند و محصولات توسعه‌یافته در این شرکت، حاصل تلاش بیش از یک دهه دانشجویان و اعضای هیأت علمی این دانشگاه برای تحقق عینی بخشیدن به دانش و کاربرد آن در صنعت است.

تدین گفت: در حال حاضر، سه روستا شامل روستای شن و ماسه، روستای چرخاب و روستای اسلامیه در استان یزد با استفاده از این محصول تجهیز شده‌اند و زیر بار هستند.همچنین پایگاه های اطلاع رسانی دیگری نیز در دستور کار قرار دارند.

وی افزود: سال ساخت RRU‌های نصب‌شده در این پایگاه های اطلاع رسانی ها ، ۱۴۰۲ است و تقریباً برای ۲ تا ۳ هزار سایت (که در هر سایت ۳ دستگاه RRU نصب می‌شود) متقاضی وجود دارد.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان تأکید کرد: تولید این محصول گامی مهم در راستای خودکفایی کشور در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات است. ما با ادامه این مسیر و توسعه محصولات بومی، می‌توانیم وابستگی به محصولات خارجی را کاهش داده و به یکی از بازیگران اصلی این حوزه در سطح بین‌المللی تبدیل شویم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پیام مجلس دانش‌آموزی جمهوری اسلامی ایران به مناسبت دهه فجر
توقیف خودرو و کشف تریاک جاساز شده در ساک لباس
نقشه‌های آلودگی سواحل مکران نهایی شد
پایان مسابقات آزاد تیراندازی بانوان
وقتی حل مسئله جای توقف طرح‌ها را می‌گیرد
شکست سه بر دو مهرگان نور برابر صدرنشین لیگ والیبال
محدودیت ترافیکی تعطیلات یوم الله ۲۲ بهمن در گیلان
شاخص کل حدود یک درصد کاهش یافت
عرضه گاز مایع صادراتی تا عرضه داخلی پساب در بورس
اجرای محدودیت طرح ترافیکی راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن در شیراز
مسیر‌های راهپیمایی ۲۲ بهمن در استان یزد
سند ملی صنعت فرهنگی اسباب‌بازی ابلاغ شد
تولید سالانه ۲۰ هزار تن قزل‌آلا در ماهنشان
بهره‌برداری مرحله اول سکوی هوش مصنوعی سازمان حفاظت محیط زیست
کلنگ‌زنی ناحیه صنعتی حصاروئیه با سرمایه‌گذاری ۳۰۰۰ میلیارد ریال
همه با هم در جشن تولد پیروزی انقلاب اسلامی 
قرآن نمی‌سوزد
پیروزی شهداب بر حریف شمالی
طنین الله اکبر در مساجد
تایید صلاحیت ۹۲ درصد داوطلبان شوراهای شهر ایلام
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
افزایش ۲۰۲ درصدی بارندگی در فارس در مقایسه با پارسال
۲۲ بهمن شکوه ملت ایران را مضاعف و دشمنان را مایوس می‌کند
اجرای حکم قطعی شکوری راد، بهزادیان‌نژاد و کروبی
زمین لرزه دقایقی قبل بندرعباس را لرزاند
واکنش پلیس به خبر قتل یک دختر ۲۲ ساله
پیش‌بینی بارش برف و باران در مناطقی از کشور
تمهیدات ترافیکی روز ۲۲ بهمن
تامین مسکن کارکنان، از اولویت‌های فراجا است
اژه‌ای: پرونده اغتشاشگران سریع‌تر تعیین تکلیف شود
اجرای سرود ۱۳۵۷ نفره دانش‌آموزان دختر در شیراز
کشف نوعی سنگ قیمتی در افغانستان
الحاق ۱۰۰ فروند پهپاد امدادی به ناوگان هلال احمر
اضافه شدن بالگرد‌های دید در شب به ناوگان جمعیت هلال احمر، به زودی
ترافیک سنگین در ۲ آزادراه منتهی به تهران در ۲۰ بهمن
مشارکت ۲۸۰ هزار فروشگاه در سراسر کشور برای اجرای طرح کالابرگ
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)