• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۸۹۴۳۶
تاریخ انتشار: ۱۳ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۹:۴۹
بین الملل » اروپا

تحقیر دادگاه لاهه در قلب اروپا

اتحادیه اروپا در واکنشی کم‌سابقه، بی‌اعتنایی مجارستان به حکم دیوان کیفری بین‌المللی مبنی بر بازداشت «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی را به باد انتقاد گرفت و با تأکید بر اجرای بی‌قید و شرط احکام دادگاه لاهه، از تمامی کشور‌های عضو خواست به تعهدات بین‌المللی خود پایبند باشند.

تحقیر دادگاه لاهه در قلب اروپا؛ واکنش تند اتحادیه‌اروپا به مجارستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، «آنیتا هیپر» سخنگوی ارشد کمیسیون اروپا در نشست خبری روزانه این نهاد در بروکسل، در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره سفر احتمالی نخست وزیر رژیم صهیونیستی به بوداپست و سرپیچی دولت مجارستان از اجرای حکم بازداشت دیوان کیفری بین‌المللی گفت: «موضع ما در قبال دیوان کیفری بین‌المللی کاملاً روشن است. اتحادیه اروپا از دیوان کیفری بین‌المللی و اصول مندرج در اساسنامه رم حمایت می‌کند. ما همچنین به استقلال و بی‌طرفی این نهاد احترام می‌گذاریم و قویاً متعهد به عدالت کیفری بین‌المللی و مبارزه با مصونیت از مجازات هستیم.»

وی با اشاره به بیانیه شورای اروپا افزود: «ما از تمام کشور‌ها می‌خواهیم تا با دیوان همکاری کامل داشته باشند، از جمله از طریق اجرای سریع احکام بازداشت.»

«هیپر» در پاسخ به پرسشی درباره گزارش‌ها مبنی بر تصمیم احتمالی مجارستان برای خروج از دیوان کیفری بین‌المللی تصریح کرد: «ما از چنین تصمیمی رسمی از سوی مجارستان مطلع نشده‌ایم، اما بدیهی است که در صورت وقوع، عمیقاً ابراز تأسف خواهیم کرد.»

وی یادآور شد که طبق ماده ۱۲۷ اساسنامه رم، خروج از دیوان تنها با اطلاع‌رسانی کتبی رسمی به دبیرکل سازمان ملل امکان‌پذیر است و این خروج، تا یک سال پس از ابلاغ رسمی، اجرایی نخواهد شد. سخنگوی کمیسیون اروپا تأکید کرد: «خروج احتمالی یک کشور از دیوان، وظایف جاری آن کشور برای همکاری با دیوان در روند‌های قضایی را ملغی نمی‌کند.»

اظهارات سخنگوی کمیسیون اروپا در شرایطی مطرح شده که «ویکتور اوربان» نخست‌وزیر مجارستان علناً اعلام کرده قصد دارد نتانیاهو را در بوداپست بپذیرد و از اجرای حکم بازداشت دیوان کیفری بین‌المللی سر باز زده است. این رویکرد در تضاد آشکار با تعهدات قانونی کشور‌های عضو این نهاد و اصول عدالت بین‌المللی است.

«اریکا گوئه‌وارا-روساس» رئیس بخش پژوهش و سیاست‌گذاری جهانی سازمان عفو بین‌الملل در بیانیه‌ای اعلام کرد: «نتانیاهو متهم به ارتکاب جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت است. اگر وارد خاک یک کشور عضو دیوان کیفری شود، باید دستگیر و به این دادگاه تحویل داده شود. دعوت از نتانیاهو توسط مجارستان، نوعی بی‌اعتنایی آشکار به عدالت بین‌المللی و اهانت به قربانیان جنایات در غزه است.»

به گفته وی، این اقدام توهینی به اصول بنیادین حقوق بین‌الملل است و نشان می‌دهد که حتی مظنونان جنایات جنگی نیز می‌توانند آزادانه در خاک یک کشور عضو اتحادیه اروپا تردد کنند.

به‌رغم این اعتراض‌ها، دولت مجارستان تهدید به خروج از دیوان کیفری بین‌المللی کرده و مدعیست که احکام صادره از سوی این دادگاه سیاسی و مداخله‌جویانه است. سخنگوی دیوان کیفری بین‌المللی هم در واکنش به این موضع تصریح کرده است که طرف‌های عضو نمی‌توانند صلاحیت حقوقی دیوان را یک‌جانبه زیر سوال ببرند.

بر اساس اساسنامه رم، کشور‌هایی که عضو دیوان کیفری هستند موظف به اجرای حکم‌های بازداشت صادرشده از سوی آن بوده و هرگونه تخطی از این وظایف می‌تواند به رسیدگی حقوقی در چارچوب نظارتی دیوان منجر شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری مراسم بزرگداشت شهدای مدافع حرم در تبریز
خلق نقدینگی بانک‌ها زیر ذره‌بین مجلس
تاسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
تجلیل نماینده مردم بروجرد از فرزندان وخانواده های شهدای جنگ ۱۲ روزه
بیش از ۹۰ درصد سد کرج خالی است
روز حماسه‌ساز سیزده آبان نقطه اوج استکبارستیزی
اوقات شرعی اهواز، ۱۲ آبان ۱۴۰۴
تجلیل از برگزیدگان جشنواره شهیده ریحانه سلطانی نژاد
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
ممیزی و ارزیابی زیرساخت‌ها و عملیات فرودگاه بین‌المللی کیش
اطلاعیه قطعی گاز در روستای کبیر ۳
نمایش قدرت پتروشیمی ایران در جزیره کیش
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۲ آبان ۱۴۰۴
آغاز عملیات برگردان از کابل مسی به فیبر ملی بازار بزرگ تبریز
زنجان؛ روایت یک تیم فناور در حوزه هوش مصنوعی
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
هدف اصلی امریکا، تجاوز به کشورها با هدف چپاول و غارت
لیوا: تیم والیبال ایران واقعا قدرتمند است
وحدت فرماندهی و تصمیم‌گیری پایه پدافند غیرعامل
سوزارا: آینده والیبال زنان ایران روشن است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۱ آبان
آخرین وضع مصدومان سپاهان
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد
قانون کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در انتظار اجرا
پزشکیان: اراده ایران بر گسترش صنعت هسته‌ای است
لاریجانی: «خواسته‌های دشمن ته ندارد»
سردار وحیدی: پدافندهوایی مقتدرانه پای دفاع از آسمان ایران ایستاد
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان
پیگیری مشکلات نوبت دهی در درمانگاه‌های بیمارستان‌ها
تشییع پیکر مطهر آیت الله موسوی از علمای بزرگ خوزستان
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)