• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۹۶۸۸۷
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۰
اقتصادی » معدن و صنایع معدنی

ضرورت استفاده از سرمایه‌های مردمی در توسعه فعالیت‌های معدنی

عضو اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران بر ضرورت استفاده از سرمایه‌های مردمی در اقتصاد از جمله توسعه فعالیت‌های معدنی و صنایع معدنی تاکید کرد.

ضرورت استفاده از سرمایه‌های مردمی در توسعه فعالیت‌های معدنی

آقای مرتضی فغانی عضو اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: علاوه بر حدود ۷۰ میلیارد دلار دارایی راکد مردم در داخل کشور، بر اساس برآورد‌ها بیش از ۱۰۰۰ میلیارد دلار سرمایه ایرانیان خارج از کشور است که بخش مهمی از این عدد قابلیت جذب درحوزه‌های مختلف اقتصاد ایران از جمله بخش معدن را دارد، بنابراین مشارکت مردمی در اقتصاد و نگاه ویژه به سرمایه ایرانیان خارج از کشور می‌تواند موجب تحولات در اشتغال زایی و رونق اقتصادی شود.

آقای مرتضی فغانی افزود: ارزش منابع معدنی ایران در حال حاضر از کل منابع معدنی دنیا ۷ درصد است و هر دلار سرمایه گذاری در بخش معدن معادل ۸/۲ دلار ارزآوری به همراه دارد.

این کارشناس اقتصادی گفت: بسیاری از چالش‌ها و بحران‌هایی که در سال‌های اخیر در حوزه اقتصاد کشور روی داده، ناشی از بی توجهی به این مهم بوده است.

آقای فغانی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری یکی از عوامل اساسی برای رشد اقتصادی است، اظهار داشت: میانگین حجم حقیقی سرمایه‌گذاری ناخالص در سال‌های ۱۴۰۳- ۱۴۰۰ حدود ۹۴ هزار میلیارد تومان بود که اختلاف ۲۳ هزار میلیارد تومانی با میانگین دهه ۹۰ دارد و این نشان‌دهنده عقب‌ماندگی اقتصاد ایران در چند سال اخیر است.

عضو اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران گفت: افراد به جای اینکه در بخش تولید از جمله معدن سرمایه گذاری کنند، منابع مالی خود را وارد بازار ارز و طلا می‌کنند، زیرا در حال حاضر تولید، محل امنی برای سرمایه گذاری نیست و همه فقط به زودبازده بودن سود توجه دارند و بابت سرمایه‌گذاری بلندمدت نگران هستند.

آقای مرتضی فغانی، افزایش حقوق مالکانه و سیاستگذاری‌های غلط را از موانع جدی سرمایه گذاری در حوزه معدن عنوان کرد و گفت: به منظور رفع این چالش ها، بخش معدن باید از تصدی گری دولت خارج شود و در اختیار بخش خصوصی قرار بگیرد و دولت فقط نقش یک ناظر را ایفا کند.

عضو اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران تاکید کرد: در صورتی که دولت و مجلس اقدامات اساسی برای بهبود وضعیت معادن و همچنین اصلاح مدیریت آن انجام دهند، شاهد افزایش بازده مالی معادن، ایجاد اشتغال در این حوزه و ارتقای وضعیت معیشتی کارگران معدن خواهیم بود و نگرانی‌ها درخصوص نرخ بهره مالکانه و تاثیر آن بر معادن کاهش می‌یابد.

عضو اتاق تهران، کمبود منابع مالی را دلیل تکمیل نشدن زنجیره ارزش در بخش معدن دانست و افزود: با وجود اینکه ایران ۷ درصد ذخایر معدنی دنیا را در اختیار دارد و دارنده بیشترین ذخایر روی و سرب و مس در جهان به‌شمار می‌رود، اما بیشتر فرآورد‌های معدنی به صورت خام با کمترین ارزش افزوده صادر می‌شود.

آقای فغانی با بیان اینکه هم اکنون ایران دوازدهمین کشور معدنی جهان است، گفت: هم اکنون ایران سهم ۳ درصدی از ارزش تولیدات معدنی در جهان و سهم ۱۵ درصدی از ذخایر معدنی جهان را دارد. همچنین کشورمان در حوزه آهن و فولاد با سهم ۷/۱ درصدی، رتبه هفتم ذخایر آهن جهان را در اختیار دارد، اما با وجود این ذخایر قابل توجه، سهم ایران در زنجیره ارزش آهن و فولاد و محصولات فولادی تنها حدود یک درصد بوده و رتبه ۲۴ را در بین کشور‌های جهان دارد.

این کارشناس اقتصادی، تحقق رشد سالیانه ۱۳درصدی در بخش معدن در برنامه هفتم توسعه را نیازمند تزریق ۶۰ میلیارد دلار سرمایه به این بخش دانست و گفت: در حال حاضر ارزش موجودی بخش معدن ۱۱میلیارد دلار است که در پایان برنامه هفتم توسعه در سال ۱۴۰۷ باید به ۷۱ میلیارد دلار برسد.

عضو اتاق تهران اضافه کرد: به این ترتیب باید در اجرای برنامه هفتم پیشرفت، سالانه به میزان ۱۲ میلیارد دلار به موجودی سرمایه بخش معدن کشور افزوده شود تا منجر به رونق اقتصادی و کاهش مشکلاتی مانند بیکاری شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نجات یک فرد گورکن گرفتار در استخر آب کشاورزی در روستای کریم آباد چهارمحال و بختیاری
بررسی طرح‌های آبرسانی روستایی آذربایجان غربی با مشارکت قرارگاه امام حسن مجتبی (ع)
پنج نشان کشوری بر گردن بانوان روشندل فارس
خودرو‌های شوتی و هنجارشکن زیر ذره بین پلیس کرمان
اعلام جزئیات ثبت‌نام کارت رفاهی ازدواج
آماده باش نیرو‌های عراقی برای تأمین امنیت انتخابات
ثبت ۸ هزار واقعه ولادت در خراسان جنوبی
آبرسانی پایدار به بیش از ۱۳۰ روستای لرستان
ورچشمه مینودشت ، روستایی‌ با جریان آب و آرامش
میانگین تحق برنامه هفتم در سال نخست ۳۵ درصد بوده است
۲۱۶ تن برنج احتکاری توقیف و شرکت متخلف جریمه شد
جاودانگی پس از مرگ
بهره مندی ۹۰ هزار نفر از بیمه رایگان سلامت در تایباد
پیام سردار رادان برای ۱۳ آبان و روز دانش‌آموز
بازداشت گوشی‌قاپان خیابان خیام
تدوین تقویم رویداد‌های گردشگری استان یزد
پیگیری ویژه طرح‌های عمرانی کرمان در وزارت راه و شهرسازی
پروانه رایگان برای بازسازی سرای حاج یوسف اردبیل
همکاری دانشگاه‌های صنعتی ایران و عراق در زمینه پژوهش و فناوری
خبرهای داغ نمایندگان برای حوزه های انتخابیه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
پیگیری مشکلات نوبت دهی در درمانگاه‌های بیمارستان‌ها
بازار روز شهید عراقی آمل؛ نگین ۳۴ ساله گردشگری مازندران
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله
اختلال در واردات و تامین نهاده‌های دامی
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۱ آبان
ضوابط فعالیت سکو‌های خارجی
آخرین وضع مصدومان سپاهان
قانون کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در انتظار اجرا
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد
لاریجانی: «خواسته‌های دشمن ته ندارد»
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)