• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۹۸۴۸۴
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۳:۱۲
قزوین » اجتماعی

آوردن آب از سرشاخه‌های دوهزار و سه هزار وعده‌ی سر خرمن

کارشناس حوزه آب: آوردن آب از سرشاخه‌های دوهزار و سه هزار با چالش‌های بسیاری مواجه است و امکان پذیر نیست .

آوردن آب از سرشاخه‌های دوهزار و سه هزار وعده‌ی سر خرمن است

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، مظفری کارشناس حوزه آب در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه قزوین با اشاره به انتقال آب از سرشاخه های دوهزار و سه هزار گفت: با این شرایط مالی دولت ، آوردن آب از سرشاخه های دوهزار و سه هزار وعده ی سر خرمن است و از طرفی دیگر طبق افق مطالعه این طرح، 85 میلیون متر مکعب از این آب برای شرب و مابقی برای تامین آب کرج و تهران استفاده خواهد شد یعنی باز هم گردی به دامن آبخوان دشت قزوین نمی نشیند.   

مظفری گفت: در استانی مانند تهران که سالانه 700هزار نفر به جمعیت آن اضافه می شود هر چقدر آب های اطراف را که فقط سرشاخه های دوهزار و سه هزار باقی مانده به آن سرازیر کنیم باز هم کفاف نخواهد داد.

وی در ادامه تاکید کرد: آیا موافقت استان مازندارن برای این موضوع گرفته شده است؟ اجرای این طرح با چالش های مالی و ...که وجود دارد عملیاتی و امکان پذیر نیست و شاید یک پروژه ی 50 ساله شود که در آن زمان چیزی از آبخوان قزوین باقی نمی ماند.

این کارشناس افزود: مشکل ما قانون توزیع عادلانه آب است آن زمان که این قانون تصویب شد آب خوان ما ناترازی نداشت و در بخش کشاورزی مازاد داشتیم و منابع آبی در وضعیت مناسبی بود و استان دیگر در وضعیت بحرانی تامین آب شرب قرار داشت و توجیه داشت، اما امروز که ما در دشت قزوین فرو نشست زمین و کمبود آب شرب و کشاورزی داریم و در تهران آب های خاکستری فراوانی وجود دارد که می تواند جایگزین منابع آب زیرزمینی شود چرا باید قزوین را به نابودی بکشانیم.

 

نوری حقوقدان و استاد دانشگاه هم در این برنامه با اشاره به تبعات انتقال آب از سرشاخه های دوهزار و سه هزار گفت: این موضوع از منظر حقوقی شدنی نیست و در حقوق داخلی و بین المللی با موانعی روبرو هستیم در حقوق داخلی انتقال آب درون حوزه ای مگر در موارد استثنایی در بحث آب شرب ممنوع است و در حقوق بین المللی هم چون در حوزه آب ریز دریای خزر است و ماهم جزء کنوانسیون حفظ محیط زیست و در رژیم حقوقی دریای خزر هستیم.

نوری تاکید کرد: انتقال آب درون حوزه ای غیرقانونی است و آثار زیان بار و غیر قابل جبران زیست محیطی و اقتصادی و ... دارد و چون جایگزین وجود دارد مسئولان باید دلسوزی کنند و به مدیران ارشد کشور این موضوع را انتقال دهند که این امر برخلاف قوانین بالادستی و قانون توسعه است و قابلیت اثبات دارد.

 

مظفری کارشناس آب در ادامه گفت: کشور ما یک کشور کم آب است اما ما باید منابع محدود را برای نیازهای نامحدود بشری ساماندهی کنیم و این امر مستلزم اجرای مطالعات و مدیریت درست منابع آبی است .

مظفری ادامه داد: قداست آب با دستورهای حاکمیتی از بین رفته است و مشکل ما در مدیریت آب است و نه در منابع.

وی افزود: 80 درصد پساب آب شرب برای مصارف کشاورزی استفاده می شود اما ما آماری از پساب ها نداریم و همتی برای حل مشکل کم آبی وجود ندارد.

کارشناس حوزه آب گفت: مجموع ظرفیت آبخوان دشت قزوین 24 میلیارد متر مکعب است که با برداشت بی رویه به 14 میلیارد متر مکعب رسیده است.

مظفری افزود: چیزی که امروز نگران کننده است ورودی آب به آبخوان یک میلیارد و 200 هزار متر مکعب است و میزان برداشت 2 میلیارد و 300 هزار متر مکعب است یعنی عملا یک میلیارد و 100 هزار متر مکعب اضافه برداشت داریم.

وی گفت: در گذشته صدور مجوزها با حساسیت دنبال می شد اما در حال حاضر اینگونه نیست و همین عامل ناترازیست .

این کارشناس حوزه آب گفت: مشکل ما چاه های هوشمند و مجاز نیستند چرا که ما چند برابر چاه های مجاز چاه های غیر مجاز داریم که هیچ کنترلی روی انها نیست.

مظفری افزود: چاه های غیرمجاز سارق آب هستند و چه بسا تبعات آن به مراتب سنگین تر از دیگر سرقت ها است.

وی در ادامه گفت: 26 در صد آب در شبکه توزیع و 11 درصد در خطوط انتقال هدر می رود و با کاهش 20 درصدی آن می توان 280 میلیون متر مکعب صرفه جویی آب داشت.

 

 

 

 

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
خاموشی ۲۰ فلر نفتی در خوزستان
عزاداری مردم کیش در شب شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)
حال و هوای شب شهادت حضرت زهرا(س) در حرم بانوی کریمه
شرایط اقتصادی برای دولت و مردم قابل قبول نیست
پیام تسلیت رئیس جمهور در پی شهادت دکتر مرتضی رضیعی
مراسم عزاداری شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) در قرارگاه منطقه‌ای کربلا
آیین وداع با پیکر مطهر شهدای گمنام
دیدار بسیجیان پلدختر با نماینده ولی فقیه در لرستان
همایش فاطمی هیئت‌های مذهبی دانش‌آموزی زنجان
تکمیل و پایش اطلاعات انبارها و مراکز نگهداری کالا در شهریار
واگذاری زمین به ۱۲۲ هزار خانواده مشمول قانون جوانی جمعیت
تشکیل کمیسیون هنر و رسانه بنیاد شهید
تاکید نمایندگان مجلس بر افتتاح بیمارستان شهدای اسلامشهر تا دهه فجر
لاریجانی: برای دنیا راهی جز مقابله با رژیم صهیونی نمانده است
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۳ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۳ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۳ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
تجلی غربت مادر در نمایش آیینی خیر کثیر
بیشه لرستان در مسیر ثبت جهانی
کوه‌پیمایی بسیجیان و صعود به قله‌ی گرین دلفان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
افتتاح واحد تولیدکارتن‌ در ارومیه
چندین شهید و زخمی در حمله رژیم‌صهیونیستی به ضاحیه بیروت
چاقوی زنجان؛ تلفیق مهارت، هنر و تاریخ ۱۷۰۰ ساله
ضرورت حفظ اتحاد و انسجام ملی
عزاداری شب شهادت حضرت زهرا (س) در حسینیه امام خمینی
مدارس ابتدایی استان تهران ۴ و ۵ آذر مجازی شد
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش
پیچیدن عطر شهید گمنام در زنجان
وجود ۱۲۰ اندیشکده برای براندازی نظام و رخنه در بنیان خانواده 
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۲ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
محل اختفای این صهیونیست‌ها را فاش کنید ۱۰ هزار دلار نقد جایزه بگیرید
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲ آذر ۱۴۰۴
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)