• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۰۲۱۱۵
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۷
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

سیاست‌گذاری علمی برای نان باکیفیت به مناسبت روز ملی گندم

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی بر سیاستگذاری دقیق، هماهنگ و علمی در زنجیره تولید گندم تا نان به عنوان یک برنامه ملی تاکید کرد.

سیاست‌گذاری علمی برای نان باکیفیت به مناسبت روز ملی گندم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ اکبر فتحی امروز در آذربایجان شرقی در آستانه روز ملی گندم و نان ( فردا ۳۱ فروردین ) گفت: برای دستیابی به نان سالم، باکیفیت و پایدار باید از ابزار‌های دیجیتالی در ردیابی کیفیت، اصلاح نظام یارانه‌ای و هم‌افزایی نهاد‌های متولی استفاده شود.

فتحی ، بهبود زنجیره تأمین گندم تا نان را نیازمند رویکردی علمی، چندبعدی و هماهنگ بین بخش‌های مختلف دانست و با بیان این که گندم نقش کلیدی در امنیت غذایی، پایداری اجتماعی و ثبات اقتصادی کشور دارد، اظهار داشت: زنجیره تأمین گندم تا نان، یک نظام به‌هم‌پیوسته و پیچیده است که بهبود عملکرد آن، نیازمند رویکردی علمی، چندبعدی و هماهنگ میان بخش‌های تولید، فرآوری، توزیع و مصرف است.

 وی به راهکار‌های بهبود کیفیت گندم اشاره کرد و افزود: بهبود کیفیت گندم، راهبردی پایه‌ای برای امنیت غذایی است. کیفیت نهایی نان به‌طور مستقیم تحت تأثیر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی گندم قرار دارد که برای ارتقای این شاخص‌ها باید از ارقام اصلاح شده نان‌پز با پتانسیل گلوتن بالا استفاده و مدیریت مزرعه‌ای دقیقی شامل تغذیه مناسب و کنترل تنش‌های آبی و بیماری‌های قارچی انجام شود، همچنین سیستم‌های طبقه‌بندی و خرید تضمینی بر اساس کیفیت، نه صرفاً بر پایه وزن توسعه یابد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: البته خرید براساس کیفیت به دلیل کوچک بودن قطعات کشاورزی و شرایط اقلیمی مناطق مختلف عملا مشکلاتی دارد که اجرای آن را محدود می‌کند و مستلزم اقداماتی در زمینه نظام بهره‌برداری کشت است که اقدامات اولیه برای انجام آن در قالب تولید قراردادی در دست اجراست.

وی با تاکید بر لزوم استانداردسازی و بهبود فرآوری آرد، گفت: فرآیند آسیابانی و استخراج آرد تأثیر مستقیمی بر کیفیت نان دارد. افزایش دقت در جداسازی اجزای گندم، افزایش نسبت آرد کامل و سبوس‌دار و نظارت بر آنزیم‌های افزوده شده برای تنظیم خواص خمیر از جمله اقدامات ضروری در این مرحله است.

فتحی همچنین با اشاره به ضایعات بالای نان در کشور، برنامه‌ریزی برای کاهش ضایعات را ضروری دانست و افزود: در حوزه تولید گندم، برنامه‌ریزی برای کاهش ضایعات از طریق ارتقای مکانیزاسیون و اصلاح ناوگان ماشین‌آلات کاشت، داشت و برداشت در مجموعه وزارت جهادکشاورزی در حال اجراست و تکمیل آن نیازمند پشتیبانی تسهیلاتی است و امیدواریم بانک‌های عامل در سالی که به نام "سرمایه‌گذاری برای تولید" است، همکاری بیشتری داشته باشند.

 وی تصریح کرد: طراحی بسته‌بندی‌های بهداشتی و ضد رطوبت، توسعه سردخانه‌های زنجیره‌ای و ایجاد انگیزه‌های اقتصادی برای تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان در مرحله فراوری جهت کاهش ضایعات از جمله راهکار‌های کاهش این معضل است.

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که ارتقای کیفیت نان نیازمند رویکردی جامع است، اظهار داشت: برای افزایش کیفیت نان در ایران، می‌توان مجموعه‌ای از راه‌حل‌های علمی، فنی، اقتصادی و فرهنگی را در نظر گرفت.

 وی در تشریح این راهکارها، بهبود کیفیت آرد را نخستین قدم دانست و افزود: ارتقای استاندارد‌های گندم و آرد از نظر پروتئین، گلوتن و رطوبت، جداسازی گندم‌های نان‌پز از گندم‌های صنعتی و کنترل دقیق‌تر در آسیاب‌ها با استفاده از فناوری‌های نوین در فرآوری گندم از جمله راهکار‌های بهبود کیفیت آرد است و در حوزه وظایف وزارت جهادکشاورزی براساس تکلیف قانونی هم در مبادی تولید و هم در زمان خرید تضمینی گندم را در دست اجرا داریم.

 فتحی با تاکید بر اهمیت فرآیند تخمیر اظهار داشت: استفاده از خمیرمایه طبیعی به‌جای جوش‌شیرین و رعایت زمان مناسب برای تخمیر جهت افزایش هضم‌پذیری و کیفیت نان باید مورد توجه قرار گیرد.

وی همچنین به به‌روز‌رسانی تجهیزات نانوایی اشاره کرد و افزود: استفاده از دستگاه‌های اتوماتیک و نیمه‌اتوماتیک برای یکنواختی کیفیت و جایگزینی تنور‌های فرسوده با تجهیزات نوین دارای کنترل حرارت می‌تواند نقش مهمی در بهبود کیفیت نان داشته باشد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی، نظارت و ارزیابی مستمر را نیز ضروری دانست و تصریح کرد: استقرار نظام‌های کنترل کیفیت در نانوایی‌ها و بازرسی‌های منظم از سوی دستگاه‌های نظارتی با رویکرد اصلاحی، نه صرفاً تنبیهی، می‌تواند به بهبود کیفیت نان کمک کند.

فتحی با اشاره به نقش فرهنگ‌سازی در مصرف نان، گفت: آموزش عمومی برای نگهداری و مصرف صحیح نان و ترویج مصرف نان‌های سنتی و باکیفیت به جای نان‌های صنعتی بی‌کیفیت از جمله راهکار‌های فرهنگ‌سازی در این زمینه است.

وی حمایت از نانوایان را مورد تاکید قرار داد و خاطرنشان کرد: واقعی‌سازی قیمت نان در کنار پرداخت یارانه به مصرف‌کننده نه تولیدکننده و اختصاص تسهیلات برای به‌روزرسانی تجهیزات و ارتقای بهداشت نانوایی‌ها از جمله اقدامات حمایتی است که می‌تواند به بهبود کیفیت نان کمک کند.

 معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی از برنامه‌های این وزارتخانه برای تولید و ترویج آرد و نان کامل (سبوس‌دار) در راستای ارتقای سلامت عمومی، کاهش بیماری‌های غیرواگیر و افزایش بهره‌وری در زنجیره گندم تا نان خبر داد و با اشاره به اهمیت آرد و نان کامل در سلامت جامعه، اظهار داشت: وزارت جهاد کشاورزی در راستای ارتقای سلامت عمومی و افزایش بهره‌وری در زنجیره گندم تا نان، طی سال‌های اخیر برنامه‌هایی برای تولید و ترویج آرد و نان کامل (سبوس‌دار) در کشور طراحی و اجرا کرده است.

 وی در تشریح این برنامه‌ها، توسعه تولید آرد کامل در آسیاب‌ها را نخستین گام دانست و افزود: تدوین استاندارد‌های جدید تولید آرد کامل، تشویق کارخانه‌های آرد به جداسازی کنترل‌شده سبوس و بازگرداندن آن به آرد و حمایت از سرمایه‌گذاری در تجهیزات آسیابانی مدرن با قابلیت تنظیم دقیق درصد سبوس از جمله اقدامات انجام شده در این زمینه است.

 فتحی، ترویج نان کامل در نانوایی‌ها را از دیگر برنامه‌های مهم وزارت جهاد کشاورزی برشمرد و گفت: ایجاد نانوایی‌های الگویی پخت نان کامل در استان‌های مختلف، آموزش تخصصی نانوایان در زمینه ویژگی‌های آرد کامل و ارائه مجوز‌های خاص برای نانوایی‌های نان کامل از جمله اقدامات انجام‌شده برای ترویج نان کامل در نانوایی‌ها است.

 وی با تاکید بر اهمیت فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی عمومی، اظهار داشت: تولید محتوا‌های آموزشی برای مردم درباره فواید نان سبوس‌دار، همکاری با وزارت بهداشت و صداوسیما در راستای ارتقای سواد تغذیه‌ای عمومی و برگزاری همایش‌ها و جشنواره‌های نان سالم از جمله اقدامات انجام‌شده برای فرهنگ‌سازی در زمینه مصرف نان کامل است.

 معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین به اصلاح الگوی یارانه‌دهی اشاره کرد و افزود: بازنگری در اختصاص یارانه آرد به تفکیک نوع مصرف و تشویق مصرف آرد کامل از طریق سیاست‌های قیمتی از جمله اقدامات انجام‌شده برای اصلاح الگوی یارانه‌دهی در این زمینه است.

فتحی، همکاری بین‌بخشی و تقنینی را نیز ضروری دانست و تصریح کرد: تشکیل کارگروه بین‌وزارتی با حضور وزارت بهداشت، صمت، جهاد کشاورزی و سازمان ملی استاندارد و پیشنهاد اصلاح مقررات و آیین‌نامه‌ها در همین راستاست.

وی تاکید کرد: با اجرای این برنامه‌ها، وزارت جهاد کشاورزی امیدوار است، سهم آرد و نان کامل در سبد غذایی خانوار افزایش یافته و به ارتقای سلامت جامعه کمک شود.

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در پایان سیاست‌گذاری دقیق و مبتنی بر داده‌های علمی در کل زنجیره گندم تا نان را به عنوان یک برنامه ملی ضروری دانست و استفاده از ابزار‌های دیجیتال در ردیابی کیفیت، اصلاح نظام یارانه‌ای از محصول به مصرف‌کننده و هم‌افزایی نهاد‌های متولی کیفیت را از مهم‌ترین گام‌های پیش رو برای دستیابی به نان سالم، باکیفیت و پایدار عنوان کرد و ۳۱ فروردین روز ملی گندم و نان را به تمامی تلاشگران این عرصه تبریک گفت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پتروشیمی خراسان از پسماند OAT محصولات استراتژیک تولید کرد
استخدام درجه داری در نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران
واحدهای صنعتی اردبیل سوخت دوم ذخیره کنند
مدال برنز استقلال مشهد در هفته دوم لیگ برتر والیبال ساحلی
پویش نهال‌کاری در سایه مادر در تهران و ۴۰۰ منطقه کشور
آسمان اردبیل امشب شهاب‌باران می‌شود
راه‌اندازی بانک شیر مادر در قم
انتقال میزبانی ایران در پنجره دوم انتخابی جام جهانی بسکتبال ۲۰۲۷ به کشور ثالث
آغاز هفتمین دوره نمایشگاه «تستا» با حضور غول‌های صنعتی در تهران
تجلیل فرماندار خاتم از نقش‌آفرینی بانوان و کارآفرینان نمونه شهرستان
دیدار رئیس مجلس نمایندگان اتیوپی با عراقچی
۲۲ پل در پایتخت مقاوم‌سازی شده است
انتخاب پژوهشگر گیاه شناسی چهارمحال و بختیاری
صرفه‌جویی تا ۵۰ درصدی آب در منازل با نصب قطعات ساده
ضرورت تسریع در ساخت مسکن اقشار کم‌درآمد
فرزندآوری سرمایه‌ای راهبردی برای اقتدار ملی و امنیت آینده کشور
کمک یک میلیارد ریالی خیر سلامت در کاشان
بارش باران از فردا در گلستان
تغییر مکان دیدار برق شیراز در لیگ دسته دو فوتبال
ثبات نرخ‌ها در بازار بین‌بانکی ادامه دارد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج
لحظات قبل از فوت خسرو علی‌کردی
هوای مشهد امروز جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴ سالم شد
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم
هشدار زرد هواشناسی خوزستان مبنی بر کاهش دما و یخ زدگی زمین
نورآباد با ۸۹ میلی متر، رکورد دار بارندگی در فارس
دشمن توان مقابله نظامی با ایران ندارد
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر
سامانه بارشی در راه گیلان/ اواخر وقت فردا بارش‌ها آغاز می‌شود
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم
مجروح شدن فرمانده انتظامی مشهد و یک مامورپلیس، حین انجام وظیفه
لیگ برتر کشتی آزاد؛ صعود بانک شهر به مرحله نهایی
آغاز بارش ها از روز جمعه در آذربایجان غربی؛ دما کاهش می یابد
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۱۰ نظر)
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۳ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)
لالی، اندیمشک و مسجدسلیمان، پربارش‌ترین نقاط خوزستان  (۱ نظر)
بررسی منابع آبهای سطحی و زیرزمینی آذربایجان غربی  (۱ نظر)
رئیس مرکز آمار قوه قضائیه: تا پایان سال مردم دارای دستیار هوشمند می‌شوند  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)