• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۰۲۹۵۵
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۹
اقتصادی » آب و انرژی

استفاده از ابزار‌های قیمتی برای عادلانه کردن توزیع یارانه انرژی

مدیرکل دفتر تلفیق و اطلاعات مالی توانیر، تبدیل یارانه غیرمستقیم به مستقیم و استفاده از ابزار‌های قیمتی را دو راهکار اساسی برای عادلانه کردن توزیع یارانه انرژی دانست.

*** استفاده از ابزار‌های قیمتی برای عادلانه کردن توزیع یارانه انرژی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مسعود خانی مدیرکل دفتر تلفیق و اطلاعات مالی توانیر با تاکید بر ضرورت رعایت عدالت در پرداخت یارانه پنهان انرژی در کشور، اظهار کرد: یارانه پنهان در صنعت برق از دو بخش تشکیل شده است. یک بخش مربوط به یارانه‌ای است که منشا آن، سوخت ارزانی است که تحویل نیروگاه‌ها می‌شود. بخش دیگر، قیمت تمام شده تبدیل انرژی، شامل هزینه سوخت و انتقال و توزیع برق است که قیمت فروش برق، تکافوی آن را هم نمی‌کند.

وی افزود: در حال حاضر، هر کیلووات ساعت برق، ۵۰ درصد ارزانتر از قیمت تمام شده به مشترکین تحویل می‌شود.

خانی در پاسخ به این پرسش که چطور می‌توان یارانه انرژی در کشور را عادلانه توزیع کرد؟ گفت: این موضوع مربوط به مکانیسم توزیع مستقیم یا غیرمستقیم یارانه است. الان توزیع یارانه انرژی به صورت غیرمستقیم است که به منجر به کاهش قیمت فروش برق می‌شود. این موضوع باعث می‌شود هرکس بیشتر مصرف کند، یارانه بیشتری را به خود اختصاص دهد که لزوما مستحق آن نیست.

 مدیرکل دفتر تلفیق و اطلاعات مالی توانیر تصریح کرد: یک راهکار این است که کل یارانه‌های غیرمستقیم حذف و به یارانه مستقیم تبدیل شود و این همان موضوعی است که در بحث هدفمند کردن یارانه‌ها پیش بینی شده بود. وی افزود: راهکار دیگر، استفاده از ابزار‌های قیمتی است که در حال حاضر صنعت برق در این زمینه بسیار پیشرو بوده است. تعرفه‌های پلکانی از این جمله‌اند که باعث می‌شوند مانع افزایش تخصیص یارانه از محل افزایش مصرف شود.

خانی در ادامه گفت: این تعرفه‌های پلکانی چندسالی است که اجرا می‌شود و ما امسال یک گام فراتر برداشتیم و گفتیم اگر کسی بخواهد بیشتر از الگوی مصرف استفاده کند، ما مانع نمی‌شویم، اما یا باید نیروگاه تجدیدپذیر احداث کند و یا از سرمایه گذاری که نیروگاه تجدیدپذیر احداث کرده، برق خود را تامین کند. این امر جلوی اجحاف به سایر مصرف کنندگان را می‌گیرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: با وجود اجرای این سیاست ها، فاصله‌ای که در سنوات گذشته رخ داده اینقدر زیاد است که نمی‌توان یکباره و با اعمال شوک، این فاصله‌ها را کاهش داد. البته امیدواریم با حمایت دولت و مجلس بتوانیم این سیاست‌ها را پیش ببریم و تبعات آن را به حداقل ممکن برسانیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حضور بوکسور‌های چهارمحال و بختیاری در مسابقات کشوری
تصویب برنامه مقابله با پدیده گرد و غبار در منطقه سراجه قم
ارسالی‌های شما به با مخاطبان
شدت گرما در جنوب وشرق کرمان
آغاز عملیات نورپردازی ایوان کاخ چهلستون اصفهان
معرفی برترین های مسابقات شنای پسران و دختران جام چهلستون
حفظ سنگر تولید به همت تولیدکنندگان قمی
آغاز مرمت گنبد تاج الملک مسجد جامع اصفهان
کرمان آماده پذیرایی از زائران عبوری استان های همجوار و کشورهای همسایه
ملاقات مردمی فرماندار ویژه بروجرد با شهروندان
آغاز ثبت‌نام دوره‌های آموزشی صنایع‌دستی در اصفهان
افزایش ۲۰ درصدی حقوق مستمری‌بگیران صندوق بیمه روستائیان و عشایر 
کشف ۱۴۶ رأس دام قاچاق در آباده
بدرقه ای دیگر به پاس قدرشناسی
پشت پرده خاموشی های بی سابقه در یزد چه می گذرد؟
گلایه مردم از خاموشی‌های بدون اطلاع قبلی برق قم
پایان مرحله نخست اردوی تیم ملی کاراته رده‌های پایه در بندرانزلی
سومین فروریزش خط اصلی انتقال فاضلاب در بهارستان شرقی
خبر‌هایی از هماهنگی برپایی مواکب اربعین
فعالیت مراکز خرید تضمینی گندم تا پایان شهریور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تشکیل یگان‌های جدید «تکاوران تفنگدار دریایی» در کشور
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
رزمایش مشترک دریایی ایران و روسیه فردا برگزار می‌شود
زلزله بیش از ۵ ریشتری در فاضل آباد گلستان
وزیر ورزش نایب قهرمانی تیم والیبال نوجوانان ایران را تبریک گفت
عرضه امتیاز صادراتی؛ ابزار جدید تسهیل تجارت خارجی
شورای نگهبان؛ نهادی حاکمیتی با پشتوانه مردمی و نظارت مستمر قانونی
احسان حاج‌صفی به سپاهان بازگشت
جعفری: دختران ایران فراتر از انتظار ظاهر شدند
توصیه‌های ستاد مرکزی اربعین به زائران کربلای معلی
استان تهران چهارشنبه تعطیل شد
سامانه‌های آسیب‌دیده پدافند هوایی جایگزین شدند
مردم ایران باطل السحر نقشه‌های دشمنان ایرانند
نتایج روز چهارم هفته سوم و برنامه آخرین روز مرحله مقدماتی
برخورد قاطع با گرانفروشان و محتکران برنج در دستور کار تعزیرات
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۱ نظر)