• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۰۷۹۳۳
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۸:۵۶
اقتصادی » صنعت

رئیس انجمن فولاد: لازمه رشد ۸ درصدی، توسعه زیرساخت هاست

رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: لازمه رشد ۸ درصدی، توسعه زیرساخت‌های ریلی، جاده‌ای، دریایی و بنادر است که متناسب با ظرفیت‌های فولادی توسعه پیدا نکردند.

رئیس انجمن فولاد: لازمه رشد ۸ درصدی، توسعه زیرساخت هاست
آقای بهرام سبحانی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره چشم انداز صنعت فولاد افزود: ۲۰ سال پیش که سند چشم انداز ۱۴۰۴ تنظیم شد، قرار بود رشد ۸ درصدی در همه بخش‌ها داشته باشیم، لازمه رشد ۸ درصدی، تولید ۵۵ میلیون تنی فولاد بود که متناسب با ظرفیت‌های ایجاد شده، زیر ساخت‌ها توسعه پیدا نکرد. 
 
 وی گفت: فولاد سازان از منابع خصوصی و بورسی این ظرفیت را ایجاد کردند، اما پا به پای توسعه فولاد، زیرساخت‌های مورد نیاز این صنعت مانند حمل و نقل ریلی، جاده‌ای، دریایی و بنادر توسعه پیدا نکرد. 
 
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران افزود: اگر قرار بود متناسب با چشم انداز ۲۰ ساله، ۵۵ میلیون تن فولاد تولید کنیم، ۳۵ میلیون تن آن به مصرف داخلی برسد و ۲۰ میلیون تن آن صادر شود در حالی که صادرات ۲۰ میلیون تن فولاد رقم سنگینی است و بدون زیر ساخت مناسب اسلکه و بنادر ما کشش این میزان صادرات را ندارد. 
 
وی با بیان اینکه اکنون ۳۵ میلیون تن مصرف داخلی مطابق با سند چشم انداز به حدود ۱۸ میلیون تن رسیده است گفت: از ۳۰ میلیون تن تولید فولاد، ۱۸ میلیون تن در داخل مصرف و حدود ۱۲ میلیون تن مازاد بر مصرف، صادر می‌شود. 
 
سبحانی افزود: اگر در زیرساخت‌های مورد نیاز صنایع فولادی مانند برق و گاز و حمل و نقل سرمایه گذاری صورت می‌گرفت، امروز می‌توانستیم رقم ۵۵ میلیون تن را محقق کنیم. 
 
وی گفت: اکنون برای ایجاد ظرفیت فولادی از منابع بخش خصوصی، نیمه خصوصی و دولتی سرمایه گذاری شده و این سرمایه‌ها روی زمین تبدیل به کارخانه شده‌اند، اما نمی‌توانیم استفاده مناسب از این ظرفیت‌ها داشته باشیم. 
 
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران به سیاست غلط اعمال محدودیت در صنعت فولاد اشاره کرد و افزود: گاهی اوقات صنعت فولاد ۵۰ درصد گاز کشور را مصرف می‌کند، وقتی با کمبود گاز مواجه می‌شوند اعلام می‌کنند شیر گاز فولاد را ببندیم ۵۰ درصد جلوییم، اما اکنون کل گازی که در صنعت فولاد مصرف می‌شود، نسبت به آن چیزی که وارد شبکه می‌کنند به طور کلی ۵ درصد است. 
 
وی ادامه داد: به عبارتی هر آنچه که روزانه در شبکه‌های صنایع پمپاژ می‌شود، ۵ درصد آن مربوط به صنعت فولاد است؛ بنابراین منطقی نیست، صنعتی که ارز آوری و اشتغال زایی بسیار بالایی دارد و در تولید ناخالص داخلی یا جی. دی. پی کشور نقش اساسی ایفا می‌کند، وقتی گاز کشور دچار محدودیت می‌شود، در نخستین مرحله این محدودیت را در صنعت فولاد اعمال کنند که میزان مصرفش ۵ درصد است.
 
سبحانی گفت: در حوزه برق نیز در زنجیره تولید فولاد، حدود ۶ هزار مگاوات برق مصرف می‌شود که حدود ۴ هزار مگاوات آن را خود فولادی‌ها تولید می‌کنند. 
 
وی افزود: به عبارتی صنایع فولادی خودشان نیروگاه احداث کرده‌اند و از ۶ هزار مگاوات برق مصرفی، ۴ هزار مگاوات را در نیروگاه‌های خودشان تولید می‌کنند، اما در مواردی که محدودیت برق اعمال می‌شود، برق تولیدی خود نیروگاه‌های فولادی‌ها را به خودش نمی‌دهند و به شبکه و مصارف دیگر اختصاص می‌دهند. 
 
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران ادامه داد: به هر حال این رویه ها، سیاست‌های غلطی است که اگر به همین روال ادامه پیدا کند این صنعت را زمین گیر می‌کند که به هیچ عنوان تصمیم منطقی نیست. 
 
وی همچنین درباره تاثیر کاهش تولید در عرضه فولاد در بورس گفت: کاهش تولید (ناشی از ناترازی ها) همه چیز را تحت تاثیر قرار می‌دهد، ضمن اینکه خود بورس، معضلی است. 
 
سبحانی افزود: بورس سازوکاری برای کشف قیمت و رقابت میان خریدار و فروشنده است که این رقابت باید یک رقابت معناداری باشد، یعنی اگر تقاضا ۱۰ میلیون تن است عرضه تا ۱۲ میلیون تن می‌تواند یک رقابت میان خریدار و فروشنده ایجاد کند، اما وقتی ۸ میلیون تن مصرف داخلی است، اما مجبور می‌کنند ۲۰ میلیون تن روی تابلو عرضه کنیم، رقابتی اتفاق نمی‌افتد، زیرا عرضه سه برابر تقاضا است و طبیعتا رقابتی اتفاق نمی‌افتد و قیمت‌ها سرشکن و سرکوب می‌شود.
 
وی گفت: شاید این روند در ظاهر مناسب باشد و اینگونه القا کند که با این سیاست قیمت‌ها پایین آمد، اما در تداوم این سیاست‌ها چه اتفاقی می‌افتد؟ تولید کننده‌ای که هر روز با افزایش نرخ‌های جانبی مواجه است، متضرر می‌شود. 
 
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران افزود: اینکه به صورت مداوم نرخ حمل و نقل، برق، گاز و خدمات دولتی افزایش پیدا می‌کند، اما در مقابل با مکانیزم‌های مختلف قیمت‌های صنایع فولادی را سرکوب می‌کنند این موضوع تا جایی کشش دارد و تاب آوری شرکت‌ها تا یکجای خوب است، اما پس از آن، صنایع آسیب می‌بینند. 
 
وی گفت: شرکت‌های بزرگتر تاب آوری شان بالاست، اما شرکت‌های کوچک، سریع آسیب می‌بیینند و از گردونه خارج می‌شود و این اتفاقاتی که می‌افتد به هیچ وجه به نفع منافع ملی نیست.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری مراسم بزرگداشت شهدای مدافع حرم در تبریز
خلق نقدینگی بانک‌ها زیر ذره‌بین مجلس
تاسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
تجلیل نماینده مردم بروجرد از فرزندان وخانواده های شهدای جنگ ۱۲ روزه
بیش از ۹۰ درصد سد کرج خالی است
روز حماسه‌ساز سیزده آبان نقطه اوج استکبارستیزی
اوقات شرعی اهواز، ۱۲ آبان ۱۴۰۴
تجلیل از برگزیدگان جشنواره شهیده ریحانه سلطانی نژاد
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
ممیزی و ارزیابی زیرساخت‌ها و عملیات فرودگاه بین‌المللی کیش
اطلاعیه قطعی گاز در روستای کبیر ۳
نمایش قدرت پتروشیمی ایران در جزیره کیش
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۲ آبان ۱۴۰۴
آغاز عملیات برگردان از کابل مسی به فیبر ملی بازار بزرگ تبریز
زنجان؛ روایت یک تیم فناور در حوزه هوش مصنوعی
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
هدف اصلی امریکا، تجاوز به کشورها با هدف چپاول و غارت
لیوا: تیم والیبال ایران واقعا قدرتمند است
وحدت فرماندهی و تصمیم‌گیری پایه پدافند غیرعامل
سوزارا: آینده والیبال زنان ایران روشن است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۱ آبان
آخرین وضع مصدومان سپاهان
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد
قانون کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در انتظار اجرا
پزشکیان: اراده ایران بر گسترش صنعت هسته‌ای است
لاریجانی: «خواسته‌های دشمن ته ندارد»
سردار وحیدی: پدافندهوایی مقتدرانه پای دفاع از آسمان ایران ایستاد
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان
پیگیری مشکلات نوبت دهی در درمانگاه‌های بیمارستان‌ها
تشییع پیکر مطهر آیت الله موسوی از علمای بزرگ خوزستان
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)