• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۰۸۶۱۷
تاریخ انتشار: ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۹
علمی و فرهنگی » علم و فناوری
وزیر ارتباطات :

شتاب در اجرای فیبر نوری با بهره گیری از شرکت‌های توانمند

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: اولویت دولت چهاردهم در اجرای طرح ملی شبکه فیبر نوری، اتصال به جای پوشش است و شتاب‌هایی در بحث اتصال داشته‌ایم که در ماه آینده به مردم گزارش کار خواهیم داد.

سید ستار هاشمی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما در پاسخ به سوالی مبنی بر این که دولت چهاردهم، اجرای طرح ملی توسعه شبکه فیبر نوری را با چه رویکردی ادامه می‌دهد؟ افزود: این طرح با تغییر رویکرد دنبال می‌شود و اهمیت طرح فیبر نوری و توسعه اینترنت ثابت آن جایی است که ما در بحث طیف‌های فرکانسی به خصوص در کلانشهر‌ها در مرز اشباع هستیم و باید این ترافیک راروی شبکه فیبر نوری مان تخلیه کنیم. وی با اشاره به این که در شاخص‌های جهانی وضع خوبی نداریم، گفت: عملا نسبت استفاده یا نفوذی که شبکه ثابت ما به شبکه همراه مان دارد حدودا ۲۰ به ۸۰ است که این شاخص در دنیا برعکس است یعنی اتکا بر شبکه ثابت است چرا که هم پایدارتر و هم مصرف انرژی کمتری دارد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

هاشمی درباره برنامه ریزی چند سال گذشته در واگذاری اجرای این طرح ملی به چندین شرکت ارتباطی افزود: بالاخره یکسری از شرکت‌ها تجربه و مهارت کافی در بحث پوشش در دو سه سال اخیر نداشتند و در ادامه مسیر در کنار آنها نبودیم، چون منابعی از دولت هزینه می‌شود و باید مراقبت کنیم بجا و موثر از این منابع استفاده شود.

وی گفت: پوشش در این طرح ملی به این معناست که ما خودمان را به ۳۰۰ متری مشترک برسانیم و این اقدامی خوب و لازم است، اما کافی نیست، چون باید این پوشش منجر به استفاده از فیبر نوری و اتصال مردم شود.

وی افزود: بحث دوم این که آیا ما در بحث اقتصادی اگر در یک روستا یا شهر‌هایی که میزان مصرفشان کم است، فیبر نوری را پهن کنیم اساسا این منطقی است و توجیه اقتصادی دارد؟

وزیر ارتباطات افزود: بر همین اساس باید با نگاه و مطالعه اقتصادی، جا‌هایی را توسعه دهیم که بر اساس نیاز و مدل اقتصادی است تا مردم استفاده کنند و رضایت شان حاصل شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: بر همین اساس ما در دولت چهاردهم اتصال را جایگزین پوشش کردیم و می‌دانیم که این انتخاب سختی است چرا که اتصال با وجود این که در ظاهر ۳۰۰ متر با مشترک فاصله دارد، اما در عمل فاصله اش بیش از این هاست چرا که اصل گرفتاری‌ها در مسیر انتهایی است به این معنا که شاید مردم به واسطه نمای ساختمان و مباحث مربوط به اتصال، همکاری لازم را نکنند.

وی گفت: از دیگر دلایل تغییر رویکردمان در نحوه اجرای این طرح ملی این است که اگر اتصال محقق شود می‌توانیم میزان رضایت مردم را رصد کنیم که پوشش، این بازخورد را به ما نمی‌رساند و بر همین اساس به جای این که بخواهیم بالای سر کار باشیم که تا اقدام شده است تصمیم گرفتیم سراغ خدمت برویم و از مردم که بهترین ناظر هستند کمک بگیریم و این تغییر نگاه موجب می‌شود مردم بهتر آن را لمس کنند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: بر اساس این طرح ما باید اساسنامه صندوق توسعه فیبر را تصویب می‌کردیم که علت به درازا کشیده شدن آن این بود که ما به سبب تغییر نگاهمان از پوشش به اتصال مجبور بودیم در همکاری مان با برخی اپراتور‌ها که کیفیت لازم را نداشتند تجدید نظر کنیم و، چون هدف مان اتصال بود تصمیم گرفتیم در مشوق‌های داده شده به مصرف کننده، بازنگری کنیم و در نهایت مجموعه‌ای از مستندات و اسناد، جمع آوری و اساسنامه صندوق هم مصوب شد و تلاش می‌کنیم همین شتاب را در بحث اتصال داشته باشیم و در ماه آینده گزارش عملیاتی را به مردم اعلام می‌کنیم.

هاشمی در پاسخ به سوالی درباره جزئیات و اهداف تفاهم نامه‌ای که اخیرا میان وزارت ارتباطات و صندوق توسعه ملی امضا شد افزود: یکی از موضوعاتی که همه مردم کشور در ماه‌های گذشته با آن رو‌به‌رو شدند بحث ناترازی انرژی بود و این بحث صرفا مربوط به برق و گاز نبود و حتی روی حوزه ارتباطات هم اثر گذاشت و منجر به برخی قطعی‌ها شد.

وزیر ارتباطات افزود: امروز ارتباطات صرفا نقش ارتباطی ایفا نمی‌کند و اگر ارتباط قطع شود عملا خدمات سلامت و آموزش متوقف می‌شود و اختلالات در پرداخت‌ها، کسب و کار را متوقف خواهد کرد و جریان زندگی دچار چالش می‌شود بنابراین با آسیب شناسی‌هایی، ورورد موثری در بحث ناترازی انرژی و مدیریت مصرف انرژی با استفاده از ظرفیت سکو‌ها و شرکت‌های دانش بنیان داشتیم و طرح خوبی تدوین شد که این طرح در شورای سران و هم در کمیسیون‌های صنایع و انرژی مجلس مطرح شد و هر هفته به مجلس گزارش می‌دهیم.

وی گفت: ما در بحث انرژی منهای آب، شاهد یارانه آشکار و پنهان بیش از ۱۲۰ میلیارد دلاری در کشور هستیم که عدد قابل توجهی است و همه بررسی‌های ما در حوزه‌های مختلف حاکی از این است که با استفاده از ظرفیت هوشمندسازی می‌توان ۱۵ تا ۲۵ درصد عملا کاهش مصرف با مدیریت بهینه مصرف داشته باشیم.

وی گفت: بر همین اساس ما با اقتصادی حدود ۲۰ میلیارد دلاری مواجه می‌شویم و با در نظر گرفتن این که سرمایه گذاری اپراتور‌های بزرگ کشور کمتر از یک دهم این عدد است، جهشی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در شرکت‌های دانش بنیان با نگاه هوشمند سازی در کشور اتفاق خواهد افتاد.

هاشمی افزود: برای تحقق این اتفاق نیازمند سرمایه گذاری در این حوزه هستیم و طبیعتا با توجه به تاکید مقام معظم رهبری در بحث سرمایه گذاری برای تولید با صندوق توسعه ملی تفاهم نامه‌ای امضا و نمایندگان خود را معرفی کردیم و آقای غضنفری و همکاران شان، پای کار هستند و امیدواریم تامین سرمایه‌ای که انجام می‌شود در زیست بوم اقتصاد دیجیتال کشور حرکت و پویایی جدیدی را ایجاد کند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که با امضای این تفاهم نامه چه منفعتی به مردم می‌رسد؟ افزود:یکی از کارکرد‌های مهم هوشمند سازی، شفافیت و تسهیل در امور مردم است و این حال مردم را خوب می‌کند و هوشمند سازی در حوزه‌های مختلف، در دستور کار وزارت ارتباطات است و با وزارت نیرو اقداماتی آغاز کردیم و در حوزه‌های مختلف مثل معادن در دستور کار ماست و تعاملات خوبی با وزارت نفت در بحث بهره وری آغاز کردیم و اینها کار مردم را تسهیل می‌کند.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بازگشت پروازهای لوفت‌ هانزا به ایران
هر روز، یک ۱۳ آبان؛ جوانان زنجانی آماده خلق حماسه
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
۱۳ آبان روزی حماسه ساز در قیام دانش آموزان متعهد
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۳ آبان ۱۴۰۴
جذب بیش از ۸۰ متخصص در مراکز درمانی لرستان
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برگزاری همایش بصیرتی یوم الله ۱۳ آبان در خرم آباد
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در تبریز
جلسه سرنوشت ساز روانخواه و تاج
برپایی مراسم عزاداری دانش آموزی در ایام فاطمیه
سرمربی الشرطه: ۳ امتیاز را نگرفتیم، اما بازی عالی بود
کاهش ۸ درجه ای دمای هوا در سمنان
برگزاری نشست نخبگانی بسیج دانش آموزی در لرستان
رکوردشکنی سامانه املاک و اسکان با ثبت ۲۲ میلیون اقامتگاه اصلی
پیروزی حسین وفایی در اسنوکر قهرمانی بین‌المللی
بیرانوند: گل نخوردن به تیم شخصیت می‌دهد
شناسایی و دستگیری راننده متخلف سانحه تصادف در کیش
برگزاری نخستین دیدار تیم‌های ملی فوتسال و والیبال بانوان ایران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان؛ سه شنبه ۱۳ آبان
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا، ذاتی است و نه تاکتیکی
زمین لرزه در شمال افغانستان تاکنون ۳۰ قربانی گرفته است
تأسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
قلم های کوچک؛ یادآور یک روز بزرگ تاریخی
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
خلق نقدینگی بانک‌ها زیر ذره‌بین مجلس
بارندگی و کاهش دما در شمال و شمال شرق کشور
تازه‌ترین وضعیت پیش ثبت نام حج ۱۴۰۵
سفر هیئت عالی رتبه نیروی هوایی ارتش کشورمان به بلاروس
اوقات شرعی اهواز، ۱۲ آبان ۱۴۰۴
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
راه اندازی مرکز همسان گزینی هلما در مازندران  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۱ نظر)