پخش زنده
امروز: -
مدیر نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی معاونت غذا و داروی اهواز از نظارت دقیق بر ۳۰۰ محصول غذایی مختلف در سطح عرضه، مطابق با شیوه نامههای سازمان غذا و دارو در سال گذشته خبر داد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، دکتر سید محمدعلی نوری با اشاره به اهمیت نظارت بر فرآوردههای غذایی و آشامیدنی در سطح عرضه، گفت: فرآوردههای غذایی و آشامیدنی پس از تولید و بستهبندی، در معرض شرایط محیطی قرار میگیرند که میتواند منجر به تغییرات فیزیکی، شیمیایی و میکروبی شود. این تغییرات، سلامت و ایمنی مصرفکننده را تهدید میکند. بنابراین، برای تضمین سلامت و ایمنی این فرآوردهها، علاوه بر کنترل در سطح تولید، نظارت در سطح عرضه نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی افزود: به منظور برنامههای سلامت محور سازمان غذا و دارو، طرح کشوری PMS (Post-Market Surveillance) نمونه برداری سطح عرضه در دو دوره زمانی ششماهه و در دو مرحله، با نمونهبرداری از سطح عرضه بر اساس جدول توزیع، اجرا میشود.
دکتر نوری با توضیح اینکه نمونهبرداری سطح عرضه (PMS) به معنای ارزیابی پس از فروش است، ادامه داد: این روش، یکی از روشهای مرسوم در دنیاست که سازمانهای نظارتی از آن برای آگاهی از وضعیت محصولاتی که به مصرفکنندگان عرضه میشود، استفاده میکنند. در این روش، کارشناسان آموزشدیده به عنوان خریدار، محصولات مورد نظر از برندهای مختلف را از فروشگاهها خریداری کرده و در شرایط استاندارد نگهداری میکنند، سپس نمونهها به آزمایشگاههای مورد تایید سازمان استاندارد و غذا و دارو ارسال میشوند.
مدیر نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی معاونت غذا و داروی اهواز در ادامه با اشاره به اینکه وضعیت نمونهها از لحاظ شاخصههای کیفی در آزمایشگاهها بررسی و ارزیابی میشود، تاکید کرد: مهمترین هدف این طرح، حفظ سلامت مصرفکننده است.