• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۱۰۹۴۲
تاریخ انتشار: ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۰
اردبیل » اقتصادی

توافق ایران و آذربایجان برای اجرای بارانداز ریلی در پارس‌آباد

استاندار اردبیل همراه با دیگر اعضای هیأت عالی‌ رتبه جمهوری اسلامی ایران، در همایش تجاری ایران و جمهوری آذربایجان که با حضور روسای جمهور ۲ کشور در باکو برگزار شد، حضور یافت.

توافق ایران و آذربایجان برای اجرای بارانداز ریلی در پارس‌آباد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل امامی یگانه در این سفر در نشست هم‌اندیشی توسعه روابط اقتصادی با جمهوری آذربایجان  شرکت کرده و در حاشیه همایش تجاری ایران و جمهوری آذربایجان در باکو با معاون نخست‌وزیر آذربایجان و رئیس آذری کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ۲ کشور دیدار و گفت‌وگو کرد.

استاندار اردبیل اعلام کرد: ایران و جمهوری آذربایجان در جریان سفر دکتر پزشکیان به باکو توافق کردند که به منظور دسترسی استان اردبیل و کشور به بازار کشور‌های اوراسیا و قفقاز، بارانداز لجستیک ریلی در شهرستان پارس‌آباد مغان احداث کنند.

 مسعود امامی یگانه در تشریح دستاورد‌های سفر اخیر هیات سیاسی و اقتصادی ایران به جمهوری آذربایجان گفت: در راستای این توافق مقرر شد که نشست‌های فنی بعدی با هماهنگی وزارت راه و شهرسازی و استانداری اردبیل با شاهین مصطفی‌یف معاون نخست‌وزیر جمهوری آذربایجان در خصوص احداث بارانداز ریلی در پارس‌آباد برگزار شود.

وی افزود: معاون نخست‌وزیر جمهوری آذربایجان و رئیس آذری کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ۲ کشور از طرف همسایه شمالی مامور پیگیری این امر تعیین شده و در رابطه با توسعه زیرساخت‌های اساسی نرم‌افزاری و سخت‌افزاری نیز گفت‌وگوی لازم انجام شده است.

استاندار اردبیل اضافه کرد: توسعه امکانات برای تسهیل تردد کامیون‌ها از گمرک بیله‌سوار در مرز ایران و جمهوری آذربایجان نیز یکی از بحث‌های مهم انجام شده در جریان این سفر بود

وی با اشاره به اینکه زمینه صادرات انواع محصولات کشاورزی و صنعتی استان اردبیل به جمهوری آذربایجان از گمرک بیله‌سوار و آستارا فراهم شده است، اظهار کرد: در این حوزه مقرر شد نقش استان اردبیل به‌عنوان محل ترانزیت این محصولات پررنگ‌تر شده و در کنار آن تبادل دانش فنی و مهندسی با جمهوری آذربایجان مورد توجه قرار گیرد.

امامی یگانه همچنین با اشاره به وجود ظرفیت‌های گردشگری ویژه در استان اردبیل و زمینه جذب گردشگر از جمهوری آذربایجان بیان کرد: در جریان سفر رییس جمهور ایران به باکو، در خصوص دعوت از تجار و سرمایه‌گذاران آذربایجانی در قالب تور صنعتی به استان اردبیل برای بررسی ظرفیت مجتمع‌های کشت و صنعت و منطقه آزاد هم مطرح شد تا در آینده سرمایه‌گذاری در این حوزه‌ها با همکاری و مشارکت دو طرف صورت پذیرد.

توافق ایران و آذربایجان برای اجرای بارانداز ریلی در پارس‌آباد

وی همچنین گفت: با توجه به اشتراکات تاریخی و دیرینه فرهنگی بین ایران و جمهوری آذربایجان، تعاملات بین دو کشور تقویت شده و افزایش می‌یابد و در این میان استان اردبیل با داشتن بیشترین مرز مشترک با آذربایجان و اشتراکات فرهنگی با این کشور، نقش اساسی در ایجاد تعاملات فرهنگی خواهد داشت.

استاندار اردبیل افزود: با توجه به این که رئیس‌جمهور اختیاراتی به استانداران استان‌های مرزی تفویض کرده است، در آینده نشست‌های تخصصی بیشتری با مقامات جمهوری آذربایجان برای افزایش مراودات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی صورت خواهد گرفت.

وی تأمین برق مورد نیاز در زمان پیک مصرف در دو کشور را یکی از پیشنهاد‌های نشست مشترک اخیر ذکر کرد و ادامکه داد: تأمین بذور کشاورزی از دیگر موضوعاتی بود که در نشست مشترک با معاون نخست‌وزیر آذربایجان مورد توجه قرار گرفت.

امامی یگانه همچنین با اشاره به آمادگی جمهوری آذربایجان برای تعاملات بیشتر با ایران و استان اردبیل بیان کرد: صدور ویزای کوتاه‌مدت ویژه شهر‌های مرزی و گردشگری ایران برای گردشگران و تجار نیز در این نشست مطرح و پیشنهاد شد که امیدواریم عملیاتی شود.

وی افزایش تعاملات برای اجرا و تکمیل پروژه‌های مرزی را از جمله دیگر محور‌های بحث مقامات ایران و آذربایجان در جریان سفر پزشکیان به باکو ذکر کرد و گفت: این پیشنهاد‌ها در تثبیت رودخانه‌های مرزی و بازنگری دستورالعمل بهره‌برداری از سد ارس بوده و برای همکاری بیشتر دوجانبه مورد تاکید قرار گرفت.

استاندار اردبیل در ادامه با بیان اینکه این استان در زمینه‌های مختلف آمادگی همکاری با مسافران و گردشگران آذربایجانی را دارد، اظهار کرد: طی نشست با معاون نخست‌وزیر جمهوری آذربایحان تردد‌های زمینی مسافری از گمرک بیله‌سوار مطرح شد تا تجار، دانشجویان و گردشگران به راحتی بتوانند از این مسیر زمینی سفر کنند.

وی اضافه کرد: یکی دیگر از خواسته‌های استان اردبیل راه‌اندازی بازارچه مرزی مشترک با جمهوری آذربایجان در مرز‌های این استان بود که در این نشست مطرح و نسبت به بررسی بیشتر تأکید شد.

استان اردبیل ۳۸۱ کیلومتر مرز مشترک با جمهوری آذربایجان دارد و گمرک مرزی فعال و بین المللی بیله سوار در شمال این استان نقش مهمی در روابط تجاری و مرزی دو طرف دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دانش‌آموزان در پی یافتن سرمشق‌های سرخ
برف‌روبی و یخ‌زدایی سوزن‌ها ریل راه آهن قم
برگزاری جشنواره موسیقی آئینی و محلی اقوام ایرانی در شهرهای گلستان
فردا؛ احتمال قطعی و یا افت فشار آب دربرخی مناطق ارومیه
تصادف در محور سنندج – کامیاران دو کشته و دو زخمی برجای گذاشت
خبر‌هایی از  نشست سالروز وحدت حوزه و دانشگاه در شاهرود
احتمال وقوع مجدد بهمن در ارتفاعات شیرباد گلبهار
غیرحضوری شدن مدارس چهار شهر سیستان و بلوچستان
حمایت قضایی در مسیر تولید؛ بررسی مشکلات صنایع مشگین‌شهر
شهروند خبرنگار؛ مطالبه ساماندهی یکی از خیابان‌های شهر چهاربرج
راهبرد‌های روسیه در سال آینده میلادی
حمایت اتحادیه آلبا از ونزوئلا
تشدید برخورد پلیس راهور با رانندگان هنجارشکن و خودروهای شوتی
برگزاری مراسم یلدای مهدوی در مسیر طریق‌المهدی قم
از گلخانه تا جاده؛ توسعه زیرساخت‌ها و گردشگری سرعین در دستور کار
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴
مدارس شهرستان های جاسک و سیریک تعطیل شد
۱۲ هزار درخواست ورود کارگر خارجی از مهرماه پذیرفته شد
ساخت ورزشگاه در همه شهرستان ها آری یا خیر؟
برگزاری مراسم بزرگداشت آیت‌الله شاهچراغی در مهدیشهر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
اوج فعالیت سامانه سردبارشی از امشب در سراسر استان
مدارس کدام استان‌ها ، فردا (شنبه) غیرحضوری است
باز شدن دریچه تخلیه رسوب سد استقلال میناب
آغاز فرآیند انتخابات شورای اسلامی شهر‌ها با دستور وزیر کشور
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان
کشف صدها تن برنج احتکار شده در آبادان
هوای سرد در تهران ماندگار است
هشدار بارندگی برای نیمی از کشور در روز پنج شنبه ۲۷ آذر
میران بارش‌ها در چهارمحال و بختیاری
جدیدترین گزارش پزشکی وضعیت رضا امیرخانی
کشتی فرنگی قهرمانی کشور؛ نفرات برتر ۵ وزن نخست مشخص شدند
جوانان جهان، امروزه بیش از هر زمان دیگری نیازمند بهره‌مندی از آموزه‌های امام خمینی (ره) هستند
حضور هواداران ایران و ۳ کشور در جام جهانی ممنوع شد
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۶ نظر)
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۴ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۲ نظر)
اجرای ۴۲ طرح عمرانی در کمالشهر  (۲ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
وزیر دادگستری: قرار نیست مهریه ۱۴ سکه باشد  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
تجاوز جدید ترامپ؛ محاصره کامل نفت‌کش‌های ونزوئلا  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)
مجازی شدن مدارس هشت شهرستان خوزستان در ۲۶ آذر  (۱ نظر)
انحراف اتوبوس در محور رفسنجان–کرمان ۱۵ مصدوم برجا گذاشت  (۱ نظر)
پزشکیان: طرح راه آهن در خراسان جنوبی را به اتمام می‌رسانیم  (۱ نظر)