• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۱۳۹۲۶
تاریخ انتشار: ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۹
سیاسی » دولت

هدف‌گذاری کوتاه‌مدت، کلید همکاری‌های فناورانه ایران و روسیه

دستیار ویژه رئیس‌جمهور روسیه در حوزه علم و فناوری و معاون علمی رئیس‌جمهور ایران، در نشستی مشترک، همکاری‌های فناورانه ایران و روسیه را با اولویت هدف‌گذاری‌های کوتاه‌مدت و نتیجه‌گرا بررسی کردند.

**هدف‌گذاری کوتاه‌مدت و نتیجه‌گرا، کلید همکاری‌های فناورانه ایران و روسیه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آندری فورسنکو، دستیار ویژه رئیس‌جمهور روسیه در حوزه علم و فناوری، در راس هیئتی بلندپایه با حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، دیدار و در خصوص گسترش همکاری‌های دوجانبه در زمینه‌های هوش مصنوعی (AI)، فناوری‌های پیشرفته و چگونگی استفاده از آنها در صنایع مختلف به بحث و تبادل نظر پرداختند.

آقای افشین با اشاره به ویژگی‌های خاص چاه‌های نفتی سپهر و جفیر، گفت: این چاه با عمق ۴۶۰۰ متر، جز چاه‌های عمیق کشور محسوب می‌شود و نیازمند مراقبت ویژه است.

وی افزود: به دلیل فشار بالای این چاه (حدود ۷۰۰ بار)، داشتن داده‌های آنلاین بسیار حائز اهمیت است و در غیر این صورت، ممکن است به علت افت فشار، یک چاه را از دست بدهیم. با اعمال تغییرات و با استفاده از داده‌های آنلاین، میزان تولید از ۴۷ هزار بشکه به ۶۰ هزار بشکه رسید.

معاون علمی رئیس‌جمهور با بیان این‌که چاه سپهر و جفیر جز اولین چاه‌های هوشمند کشور به شمار می‌رود، اظهار داشت: این پروژه در کمتر از یک‌سال به انجام رسیده و ما در تلاش هستیم تا تمامی چاه‌های خود را هوشمند کنیم. هدف ما در زمینه هوش مصنوعی، ایجاد نمونه‌های موفق و تکثیر آنها است.

این مقام مسئول تصریح کرد: در دولت چهاردهم، ما بر فناوری‌های نوظهور و علوم پایه، به ویژه در حوزه‌های کوانتوم و فوتونیک، تمرکز ویژه‌ای داریم و در این زمینه علاقه‌مند به همکاری مشترک با روسیه هستیم. ما در حوزه‌های ارتباطات، حسگر‌ها و محاسبات کوانتومی کار‌های جدیدی انجام داده‌ایم و معتقدیم که انقلاب‌های صنعتی از تمرکز بر علوم پایه نشأت می‌گیرند.

آقای افشین با اشاره به توانمندی‌های ایران در حوزه هوش مصنوعی، گفت: با وجود سرمایه‌گذاری کمتر در زیرساخت‌های محاسباتی نسبت به سایر کشور‌های منطقه، توانسته‌ایم در کمتر از یک سال زیرساخت مناسبی ایجاد کنیم و نیروی انسانی بسیار توانمندی در این حوزه تربیت کنیم.

معاون علمی رئیس‌جمهور با تاکید بر اهمیت ارتباط بین متخصصین حوزه‌های مختلف و متخصصین هوش مصنوعی، افزود: در هوش مصنوعی، تنها متخصصین برنامه‌نویس کارساز نیستند، بلکه نیازمند واسطی بین فناوری‌های مختلف و متخصصین هوش مصنوعی هستیم. به همین دلیل، ما سعی کرده‌ایم مدل‌های موفق در صنعت را به کمک هوش مصنوعی گسترش دهیم و ارتباط بین دامنه‌های فنی و متخصصین هوش مصنوعی را برقرار کنیم.

آقای افشین تاکید کرد: ما بسیار علاقه‌مند به همکاری مشترک با کشور روسیه در حوزه‌های فلزات نادر هستیم، چرا که می‌دانیم آینده جهان بر فلزات کمیاب متمرکز خواهد شد.

این مقام مسئول، با اشاره به اهمیت مسائل زیست‌محیطی، اظهار داشت: گِل‌های حفاری که از چاه‌های نفت استخراج می‌شوند، حاوی فلزات کمیاب هستند که هم استخراج و هم پالایش آنها می‌تواند اثرات زیست‌محیطی داشته باشد. این موضوع نیازمند توجه و یافتن راهکار‌های مناسب است.

وی در پایان با تاکید بر اهمیت هدف‌گذاری‌های کوتاه مدت و نتیجه‌گرا، گفت: ما ترجیح می‌دهیم هدف‌گذاری‌های کوتاه‌مدت با نتیجه را جایگزین هدف‌گذاری‌های بلندمدتی کنیم که نتیجه آنها مشخص نیست.

در ادامه، فورسنکو ضمن استقبال از پیشنهادات مطرح شده، اظهار امیدواری کرد: ایران و روسیه در این زمینه‌ها به توافقات مثبتی دست خواهند یافت. وی با تاکید بر اهمیت روزافزون هوش مصنوعی در دنیای امروز، اظهار داشت: نیاز به هوش مصنوعی برای حل مسائل پیچیده و بهینه‌سازی فرآیند‌ها بیش از پیش احساس می‌شود و ما امیدواریم که با همکاری مشترک، بتوانیم از این فناوری به بهترین شکل بهره‌مند شویم.

او با اشاره به این‌که هوش مصنوعی به موضوع روز جهانی تبدیل شده است، گفت: به نظر من، اگر از هوش مصنوعی به درستی و با برنامه‌ریزی دقیق استفاده شود، می‌توان بر بسیاری از چالش‌ها فائق آمد و راه‌حل‌های نوآورانه‌ای برای مشکلات موجود ارائه داد.

این مقام مسئول با اشاره به پروژه‌های فناورانه‌ای که در این دیدار ارائه شد، خاطرنشان کرد: این پروژه‌ها نشان دادند که چگونه می‌توان از فناوری‌های نوین برای حل مسائل فنی و صنعتی استفاده کرد. مسئله مهم، یافتن راهکار‌هایی است که استفاده از این فناوری‌ها را هم برای ایران و هم برای روسیه سودمند سازد و در راستای منافع مشترک دو کشور باشد.

او در ادامه با بیان این‌که هوش مصنوعی از نظر ریاضی، علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات، مقوله‌ای بسیار پیچیده است، بر اهمیت آموزش علوم پایه به متخصصان حوزه هوش مصنوعی تاکید کرد.

فورسنکو در پایان ضمن تمجید از دستاورد‌های ارائه شده توسط طرف ایرانی، اظهار داشت: آنچه امروز مشاهده کردیم، بر پایه قوانین فیزیکی پیشرفته و فناوری‌های مدرن بنا شده است و نشان‌دهنده ظرفیت بالای متخصصان ایرانی در این زمینه است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آمادگی کامل بیمارستان کیش در حوزه پدافند غیرعامل
ابلاغ قانون اصلاح ساز و کار بررسی بودجه سالیانه به رئیس‌جمهور
فناوری ای‌سیم (eSIM) به‌زودی در کشور فراگیر می‌شود
قضات باید با روحیه جهادی در راستای حل مشکلات مردم تلاش کنند
البرز ۵۰ درصد کمبود پرستار دارد
هلال احمر استان زنجان درگود پیشگیری از اعتیاد
هیئت پارلمانی ایران برای حضور در اجلاس کمیته فرهنگی-اجتماعی APA عازم مسکو شد
بازآفرینی در ۹ شهر استان زنجان
خود کفایی ایران در تولید پروتز لگن و زانو
آذربایجان‌شرقی قلب تپنده روابط ایران و ترکیه است
مسیر جسارت؛ روایت بانوی اتوبوسران زنجانی
مزارع پرورش ماهی به روایت تصویر
تقویم و اوقات شرعی چهارشنبه ۷ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
یک کشته و ۱۷ زخمی در پی واژگونی اتوبوس
فردا، غیرحضوری شدن مدارس نوبت صبح در ۴ شهرستان خوزستان
شناسایی ۶۵ نقطه حادثه خیز در جاده‌های آذربایجان شرقی
مدیرعامل اسبق استقلال درگذشت
امنیت منطقه‌ای لازمه توسعه اقتصادی کشورهای عضو اکو
نیرو‌های مسلح در حداکثر آمادگی قرار دارند
تجلیل از پرستاران آذربایجان شرقی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز فرایند اخذ گواهینامه‌های پروازی هواپیمای سیمرغ
آخرین وضعیت کودک معلول کلاردشتی که مورد ضرب و شتم قرار گرفت
فارسی‌ها منتظر باران نباشند
پیش ثبت‌نام ۴۰ هزار نفر برای تشرف به تمتع ۱۴۰۵
«مثل آینده تصمیم بگیرید» همان تقدم ‎امر ملی بر جناحی است
عارف: وحدت و انسجام بعد از دفاع مقدس ۱۲ روزه حفظ شود
سلیمان زاده: نخستین بار در تاریخ بسکتبال سه نفره دختران به مدال رسیدیم
گام بلند شبکه بانکی برای تامین مالی پروژه‌های نیمه تمام
کارزار حقوقی ایران در مقابله با جنایات صهیونیست‌ها
مسکو: غرب به دنبال تجزیه روسیه است
ضرورت تشکیل کمیته تدوین سند جامع اشتغال آذربایجان شرقی
خرید سهام سهامداران بانک آینده آغاز شد
سروری : گزارش ها درباره ساخت و ساز‌ها در حریم تهران نگران کننده است
تجلیل از پرستاران نمونه بیمارستان شهید محلاتی تبریز
دستور نتانیاهو برای ازسرگیری حملات علیه غزه
غرب آسیا پس از سه‌هزار سال به صلح پایدار می‌رسد  (۱ نظر)
چین به محدودیت‌های تجارت با ایران پاسخ مناسب می‌دهد  (۱ نظر)
گلایه از پرداخت نشدن معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی  (۱ نظر)
ادامه روند کاهشی نرخ بیکاری  (۱ نظر)
فردا آخرین مهلت ثبت‌نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
سفر معاون ارشد امنیتی وزارت کشور افغانستان به تهران  (۱ نظر)
نماینده پارلمان اروپا: جهان نباید از کنار جنایات اسرائیل بگذرد  (۱ نظر)
هدف‌گیری پایگاه العدید، دشمن را به آتش‌بس التماسی واداشت  (۱ نظر)
اطلاعیه توانیر درباره شایعه افزایش تعرفه‌های برق  (۱ نظر)
مسکو: غرب به دنبال تجزیه روسیه است  (۱ نظر)
سروری : گزارش ها درباره ساخت و ساز‌ها در حریم تهران نگران کننده است  (۱ نظر)
شناسایی ۱۵۰ نانوای متخلف در اردبیل  (۱ نظر)
بزرگداشت آیت الله دهکردی با پیام آیت الله مظاهری  (۱ نظر)