پخش زنده
امروز: -
دبیر انجمن شرکتهای دانشبنیان و پژوهشی صنعت نفت ایران گفت: یک شرکت دانشبنیان در زمینه هوشمندسازی مصرف، کنتورهای هوشمندی تولید کرده است که قادر به پیشبینی و مدیریت ساعتهای پیک مصرف انرژی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، «مسعود محمدی» گفت: شرکتهای دانشبنیان فعال در حوزه انرژی سیستمی دارند که امکان تولید همزمان برق و آب با استفاده از یک منبع انرژی مانند یک نیروگاه گازی را فراهم میکند. به این صورت که با استفاده از انرژی تلف شده در همان نیروگاه، همزمان برق و آب تولید میشود.
وی افزود: در دنیا تعداد کمی کشور وجود دارند که چنین سیستمهای پیشرفته و هایتک برای تولید همزمان برق و آب دارند، در ایران منطقهای وجود دارد که این فناوری کاملاً عملیاتی شده و به مرحله تولید صنعتی و انبوه رسیده است.
دبیر انجمن شرکتهای دانشبنیان و پژوهشی صنعت نفت ایران بیان کرد: همچنین شرکتهای دانشبنیان کشور در حال توسعه سیستمهای مدرن تولید همزمان برق و آب از جمله سیستمهای ام ای دی و زد ال ای هستند. لازم است مدیریتها تصمیمگیری راحتتری برای گذار از روشهای سنتی تصفیه آب و پساب به فناوریهای نوین و پیشرفته داشته باشند و در این زمینه سرمایهگذاری کنند.
محمدی اظهار کرد: خوشبختانه تمامی این سیستمها به طور کامل در داخل کشور طراحی و تولید میشوند و ایران تنها کشور منطقه است که این توانمندی را دارد. در صورت رفع محدودیتهای بازارهای بینالمللی و تحریمها، ایران میتواند به قویترین تولیدکننده آب، برق و انرژی در منطقه تبدیل شود.
وی تصریح کرد: از نظر صادرات، در گذشته تولید آب دمین و مطلق داخل کشور کافی نبود، اما اکنون سالهاست که آب دمین به کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس صادر میشود و این صادرات ارزآوری قابل توجهی به همراه دارد. ارزش آب دمین تقریبا ۶ برابر آب تصفیهشده است و در صنایع نیروگاهی، پتروشیمی و سایر صنایع کاربرد فراوان دارد.
دبیر انجمن شرکتهای دانشبنیان و پژوهشی صنعت نفت ایران گفت: ایران از نظر علمی، فناوری، دانش فنی و توان اجرایی سیستمها و صنایع هایتک در رتبه بالایی در جهان قرار دارد. اگر شرکتهای دانشبنیان حوزههای نفت، برق، آب، معدن و سایر رشتههای فنی و غیر فنی بتوانند اتحاد و همافزایی ایجاد کنند و طرحهای بزرگ را بهصورت جمعی به عهده بگیرند، قطعاً نقطه عطف مهمی رقم خواهد خورد.
محمدی بیان کرد: با توجه به تجربه این شرکتها در انجمن شرکتهای دانشبنیان صنعت نفت، این همافزایی میتواند در تمامی گرایشها اتفاق بیفتد، به طوری که یک اتاق فکر خصوصی دانشبنیان در کشور تشکیل شود و علاوه بر حمایتهای معاونت علمی و نظام حاکمیتی، خود شرکتها نیز حمایتهای گستردهای از یکدیگر داشته باشند.