• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۲۷۴۳۹
تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۴
بین الملل » اروپا

جنایت بدون مکافات نظامیان غربی در افغانستان

نظامیان غربی طی دو دهه حضور در افغانستان با شعار ایجاد دموکراسی و مبارزه با تروریسم، هزاران مورد از نقض قوانین بین‌المللی و جنایت جنگی را مرتکب شدند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، نظامیان غربی طی دو دهه حضور در افغانستان با شعارایجاد دموکراسی و مبارزه با تروریسم، هزاران مورد از نقض قوانین بین‌المللی و جنایت جنگی را مرتکب شدند. از کشتار غیرنظامیان از جمله کودکان گرفته تا شکنجه زندانیان؛ پرونده‌هایی که یا مسکوت مانده‌اند، یا به سرعت پاک‌سازی و یا لاپوشانی شده‌اند. زخمی بر پیکر افغانستان که گاهی با برخی افشاگری‌ها سر باز می‌کند مردمی که همچنان سوگوار عدالت از دست رفته‌اند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

جنایات جنگی نظامیان غربی در افغانستان و فریاد تظلم خواهی مردم این کشورسال هاست که مطرح، اما بر روی آن سرپوش گذاشته شده، اما نخستین بار بیش از ۳۰ نظامی از واحد‌های ویژه ارتش انگلیس، اعتراف می‌کنند که چگونه در افغانستان، جنایات جنگی ساختارمند اجرا می‌شد و آنان شاهد چه جنایاتی بوده‌اند.

یک نظامی انگلیسی حاضر در افغانستان گفت: همه می‌دانستند چه خبر است و همگان می‌دانستند چه اتفاقاتی می‌افتد و این مردمند که به قتل می‌رسند.

اعترافات نظامیان سابق ارتش انگلیس نشان داد کشتار غیر نظامیان در افغانستان نه اشتباهی فردی بلکه روندی نظام‌مند و آگاهانه بوده است.

یک زن نظامی زن انگلیسی مامور در افغانستان در ادامه افشاگری درباره کشتار غیر نظامیان گفت: " روشن بود که مقتولان، با شلیک گلوله به پشتشان کشته می‌شدند. این حقیقت، قابل انکار نیست. "

نظامیان انگلیسی در این مستند می‌گویند که مردم، حتی کودکان، در برابر چشمانشان، اعدام می‌شدند.

یک نظامی سابق ارتش انگلیس از مشاهدات خود می‌گوید: دستان قربانیان بسته شده و سپس تیرباران شده بودند. یک پسر کوچک که اصلا در سن جنگیدن نبود در میان اعدامیان بود. "

اعترافات این نظامیان ارتش انگلیس اسناد افشا شده نشان می‌دهد دولت انگلیس این جنایات جنگی را پنهان کرده است. شماری از فرماندهان ارتش انگلیس، از جمله ژنرال گووین جنکینز، نفر دوم ارتش انگلیس که اکنون به فرماندهی نیروی دریایی سلطنتی انگلیس منصوب شده است، ژنرال مارک کارلتون – اسمیث، رئیس پیشین ستاد ارتش انگلیس و از فرماندهان پیشین یگان اس آ اس و نیز ژنرال جاناتان پیج، از فرماندهان ارتش انگلیس در زمان اشغال عراق، در پنهان کردن جنایات جنگی دست داشته‌اند.

در این افشاگری‌ها همچنین فاش شد مقامات وزارت دفاع و ارتش انگلیس، اسناد و ویدئو‌های عملیات نیرو‌های ارتش انگلیس در افغانستان را از بین برده‌اند تا این جنایات پنهان بماند. موضوعی که صدای حقوقدانان انگلیسی را هم در آورده است.

بورس هولدر، مدیر خدمات دادستانی انگلیس از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۳ در این باره می‌گوید:" ما باید این اتهامات را جدی بگیریم و پیگیری کنیم تا ریشه مشکل کنده شود. آیا چنین شد، خیر ما چنین کاری نکردیم. "

یکی دیگر از اقدامات ارتش انگلیس به منظور مخفی کردن جنایات جنگی نظامیان این کشور در افغانستان، این است که اجازه نمی‌دهد سخنان نظامیان افغانستانی که همدوش نظامیان انگلیسی در عملیات‌های افغانستان بودند، مستند شود و برای دادن شهادت به انگلیس بیایند.

یک نظامی سابق ارتش افغانستان که هنگام حضور نظامیان انگلیسی در این کشور با آنان همکاری داشته می‌گوید" در دشوارترین و خطرناک‌ترین عملیات در کنار ارتش انگلیس بوده‌ایم و الان اجازه نمی‌دهند حتی به انگلیس برویم و درباره مشاهداتمان شهادت دهیم. "

همچنین فاش شد دولت و ارتش انگلیس برخلاف وعده‌های داده شده برای پناهندگی افغانستانی‌های همکار با ارتش انگلیس، به آنان پشت پا زده و جان آنان را به خطر انداخته است.

یک افسر پیشین نیرو‌های ویژه افغانستان گفت:" علاوه بر کشتن شماری از نظامیان افغانستانی همکار با ارتش انگلیس، طالبان شماری از آنان را زندانی کرده و شماری از آنان نیز دچارمعلولیت شده‌اند. "

نظامیان انگلیسی که در این مستند تلویزیونی سخن گفته‌اند، اگرچه نگران انتقام دولت و ارتش این کشورند، می‌گویند خوشحالند که حقایق رامی گویند.

وقتی حقایق از زبان شاهدان برملا می‌شود، دیگر نمی‌توان آنها را انکار کرد. اکنون پرسش مهم این است، انگلیس که همیشه دیگران را به پاسخگویی فرا می‌خواند، آیا خودش حاضر است در برابر نقض آشکار حقوق بشر و چگونگی اجرای عدالت پاسخ دهد؟ یا باز هم، عدالت قربانی سیاست خواهد شد؟

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مقاومت در غزه نابود شدنی نیست
بررسی ابعاد حقوقی مجروحان و شهدای دفاع مقدس 12 روزه
سوختن ۱۵۰ اصله نخل خرما در شهرستان شادگان
تقویم روز اوقات شرعی گیلان ، ۳۱ تیر ۱۴۰۴
ایرانشهر، بدون مرگ مادر در سه ماه نخست امسال
اختتامیه همایش ملی شعر قدسیان
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۴ به افق قم
مراسم گرامیداشت سرلشکر شهید غلامحسین غیب‌پرور
نصب پنل خورشیدی بر پشت بام های خانه های روستایی
پرچم متبرک حرم مطهر درمنزل شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
کشف و جمع آوری ۹۱۶ دستگاه ماینر غیر مجاز در تبریز
اعزام هواپیمای آبپاش برای مهار حریق در بخش عراقی تالاب هورالعظیم
وزش باد تهدیدی بر جان جنگل های ابر شاهرود
پبش بینی تداوم هوای گرم و وزش باد در سمنان
کاشت کنجد در مزارع جنوب فارس
میزبانی کیش از اردوی پیش‌فصل تیم فوتبال سایپا
تغییر ساعات کاری ادارات کردستان در روزهای سه شنبه و چهارشنبه
انفجار کنترل‌ شده در تبریز حین عملیات خنثی‌سازی مهمات
اخبارنقاط مختلف چهارمحال و بختیاری در یک نگاه
استقبال خانواده‌ها از کلاس‌های تابستانی فرهنگسرا‌های کیش
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان؛ ۲۷ مرداد
تامین کالا‌های اساسی در دوران دفاع مقدس ۱۲ روزه
ایران در جمع ۷ کشور دارای دانش فنی ساخت پوشش نانویی مقره‌های برق درجهان
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۱ نظر)