• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۲۸۲۰۳
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۱
بین الملل » سیاسی

زمان و مکان دور پنجم گفت‌و‌گو با آمریکا مشخص نیست

سخنگوی وزارت خارجه به ملاقات‌های خوب وزیر امور خارجه با همتایان خود از عمان و قطر در حاشیه مجمع گفت‌وگوی تهران اشاره کرد و گفت: در این دیدار‌ها به‌صورت ملموس و خیلی عینی در مورد آخرین روند مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و آمریکا گفت‌و‌گو و تبادل نظر شد.

زمان و مکان دور پنجم گفت‌و‌گو با آمریکا مشخص نیست

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، «اسماعیل بقائی»، با اشاره به برگزاری مجمع گفت‌وگوی تهران و با بیان اینکه «مجمع گفت‌وگوی تهران در ادامه سنتی دیرینه که از سه چهار دهه قبل در دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت خارجه بنا نهاده شده بود، برگزار شد» اظهار کرد: این سنت شامل سلسله نشست‌های سالانه‌ای در زمینه‌های مختلف منطقه‌ای از جمله خلیج‌فارس، آسیای مرکزی، قفقاز، افغانستان و سایر مناطق همسایگی و پیرامونی ما بوده است.

وی با اشاره به اینکه مجمع گفت‌وگوی تهران امسال با تجمیع این نشست‌ها و با شکل‌وشمایل متفاوتی هم از جهت کمی و هم کیفی شکل گرفت، گفت: بیش از پنجاه کشور از هر پنج قاره در این مجمع مشارکت داشتند و حضور کشور‌های منطقه، از جمله وزرای خارجه قطر و عمان و نمایندگان سایر کشور‌های حوزه خلیج‌فارس و همسایه، در سطح بسیار خوبی بود.

سخنگوی وزارت خارجه که با برنامه «به‌وقت گفت‌و‌گو» رادیو گفت‌و‌گو سخن می‌گفت، با تأکید بر اینکه «هدف اصلی از برگزاری این مجمع، ارتقای تفاهم و درک متقابل در مورد تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی است»، تصریح کرد: قصد بر این است که کشور‌ها بتوانند در راستای شکل‌دهی به یک منطقه قوی، با حضور کشور‌هایی که منافع متقابل یکدیگر را درک می‌کنند و برای هم احترام قائل هستند، به ایجاد امنیت و صلح پایدار در منطقه کمک کنند و چنین فکر و ایده‌ای شکل گیرد.

وی در پاسخ به پرسشی درباره هم‌زمانی این مجمع با سفر مقامات آمریکایی به منطقه و شائبه‌های مطرح‌شده، با بیان اینکه مجمع گفتگوی تهران از مدت‌ها قبل برنامه‌ریزی شده بود، گفت: این رویداد یکی از صد‌ها فعالیت دستگاه دیپلماسی و از مهم‌ترین رویداد‌های سالانه ماست که برنامه‌ریزی و مقدمات آن زمان زیادی می‌برد.

بقائی با تصریح بر این موضوع که برگزاری این مجمع فی‌نفسه نشان‌دهنده این است که هم‌زمان با پیگیری روند‌های مذاکراتی، سایر موضوعات مهم برای دیپلماسی کشور نیز به‌صورت جدی دنبال می‌شود، افزود: ما تلاش می‌کنیم همه کشور‌ها و اندیشمندانی که علاقه‌مند به موضوعات مرتبط با منطقه و تحولات بین‌المللی هستند را گرد هم آوریم تا از طریق تضارب آرا و گفت‌و‌گو، مسیر آینده را به بهترین نحو پیدا کرده و مسیری که خیر و صلاح کل منطقه در آن است را به‌پیش ببریم.

وی در خصوص دستاورد‌های ملموس و کمی این مجمع، با تأکید بر اینکه دیپلماسی یک‌روند مستمر است و محصولات آن هم در حین کار و هم در آینده قابل‌استفاده خواهد بود، اظهار کرد: ایجاد تفاهم بیشتر بین طرف‌های شرکت‌کننده در این اجلاس کاملاً مشهود بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه به ملاقات‌های خوب وزیر امور خارجه با همتایان خود از عمان و قطر در حاشیه این نشست اشاره کرد و گفت: در این دیدار‌ها به‌صورت ملموس و خیلی عینی در مورد آخرین روند مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و آمریکا گفت‌و‌گو و تبادل نظر شد.

وی با اشاره به اظهارات نماینده افغانستان در خصوص حقابه هیرمند، بیان کرد: بحث حقابه یکی از مطالبات ثابت در دستور کارماست و نماینده افغانستان نیز با اشاره به تعهدات اخلاقی، دینی، اسلامی و حسن هم‌جواری، بر لزوم تأمین حقابه ایران تأکید کرد، حتی اگر معاهده‌ای هم وجود نمی‌داشت. امیدواریم که این رفت‌وآمد‌ها و گفت‌و‌گو‌ها به تأمین هرچه بیشتر منافع ملی ملت بزرگ ایران کمک کند.

بقایی در پاسخ به سؤالی درباره برگزاری دور پنجم مذاکرات در ایتالیا، با بیان اینکه این خبر توسط رسانه‌های غربی منتشر شده است، گفت: تا جایی که به ما مربوط می‌شود، هنوز دراین‌خصوص تصمیم قطعی اتخاذ نشده است. پیشنهاد‌هایی برای زمان و مکان از طرف وزارت امور خارجه عمان مطرح شده، اما تا این لحظه که من خدمت شما صحبت می‌کنم، زمان و مکان قطعی مشخص نیست.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پیام تسلیت رئیس جمهور در پی درگذشت صابر کاظمی
فعالیت ۴۱ جایگاه سوخت در زنجان
تماشای تن خشکیده و نفس‌های پایانی سد کمال صالح در فصل بارش
حضور ایران در هشتمین نمایشگاه واردات شانگهای
حمایت از صنایع معدنی مهاباد با کمک ۳۰۰ میلیارد تومانی وزارت صمت
اهدای دو دستگاه دیالیز به بیمارستان شهید صدوقی
تصادف با تیر چراغ برق جان ۲ نفر در خرم آباد را گرفت
پزشک معالج کاظمی: خانواده صابر رضایت دادند تا پیکر به پزشکی قانونی نرود
آغاز پیاده‌سازی سامانه یکپارچه تبادل داده در شهرداری شهرکرد
تمدید مهلت ثبت‌نام در رویداد جوانی جمعیت زنجان
حمایت از مشاغل خانگی در اولویت شهرستان اردستان
یادواره شهدای دانش آموز و شهید برشنورد در صومعه سرا
خانواده و محله محوری، از رویکردهای مراکز مثبت زندگی
مرکز نور در مسیر دستیابی به دستیار جامع علوم اسلامی
کشف احشام فاقد مجوز در میامی
مسابقات قهرمانی کشور قایقرانی آب‌های آرام بانوان
دوگانه‌سوز شدن بیش از ۲۰ درصد نانوایی‌های لرستان
نام‌نویسی ۱۷۷ هزار نفر در مسابقات قرآن و عترت بسیج در خوزستان
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ پیروزی مردان والیبال ایران در گام نخست
نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران در تاجیکستان برگزار می شود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تعطیلی مدارس، دانشگاه ها و ادارات دولتی ۸ شهرستان هرمزگان؛ ۱۴ آبان
درگذشت پزشک گچسارانی
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند
بازگشت پرواز‌های لوفت هانزا به ایران
کشت موز در اراضی جنوب سیستان و بلوچستان
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
آغاز راهپیمایی ۱۳ آبان با شعار، متحد و استوار مقابل استکبار،در مشهد
واکنش عراقچی به تمجید برنده جایزه صلح نوبل از جنایتکاران
گوترش: جنگ سودان از کنترل خارج شده است
لزوم اجرای روش های نوین در دامداری ها
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۱۳
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش های نوین در دامداری ها  (۱ نظر)