پخش زنده
امروز: -
حدود نیمی از بذر جو و گندم مورد نیاز کشاورزان در استان اصفهان تولید میشود.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به اینکه همه ساله حدود ۱۰۰ هزار هکتار گندم و جو به روش آبی و ۳۰ هزار هکتار گندم و جو به روش دیم در مزارع استان کشت میشود، گفت: برای کشت گندم و جو در این میزان از اراضی به حدود ۲۵ هزار تن بذر نیاز است.
پیمان فیروزنیا با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد از نیاز استان به بذر گندم و جو در حدود ۶ شرکت مجوز دار تحت پوشش جهاد کشاورزی اصفهان تولید و به شکل یارانهای در اختیار کشاورزان قرار میگیرد، افزود: این بذرهای تولیدی شامل گواهی شده، مادری و پرورشی است.
وی همچنین به تولید بذر حبوبات شامل نخود، لوبیا و عدس و برخی بذرهای علوفهای و گلخانهای در استان نیز اشاره کرد و گفت:استان اصفهان در تولید بذر مینی تیوبر سیب زمینی در کشور پیشتاز است و در این حوزه ارسال محصول به دیگر استانها را نیز در کارنامهی خود دارد.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان افزود: استانهای اردبیل، مرکزی و کرمانشاه از عمدهترین مراکز تامین کننده بقیه نیاز استان اصفهان به بذرهای کشاورزی است.
پیمان فیروز نیا ادامه داد: سالانه میزان قابل توجهی بذر نیز از کشورهای مجارستان، ترکیه و صربستان وارد ایران و اصفهان میشود که خودکفایی در تولید این محصول اساسی بخش کشاورزی به کاهش هزینههای تولیدی و افزایش کیفیت محصولات کمک میکند.
استان اصفهان دارای ۵۶۸ هزار هکتار اراضی باقابلیت کشاورزی بوده که معادل پنج درصد از مساحت استان و سه درصد از اراضی کشاورزی کشور است.
مجموع اراضی زراعی قابلکشت استان حدود ۴۸۵ هزار هکتار است که در سالهای نرمال از حیث بارش حدود ۷۰ درصد آن به کشت محصولات زراعی مانند انواع غلات، حبوبات و محصولات علوفهای، جالیزی و انواع سبزی و صیفی اختصاص مییابد.
بنا بر آمار موجود تولید سالانه محصولات زراعی استان در شرایط عادی حدود ۴.۶ میلیون تن و مجموع اراضی باغی استان نیز حدود ۸۵ هزار هکتار است و مجموع تولیدات باغی و گلخانهای در شرایط عادی حدود ۸۸۶ هزار تن برآورد میشود.