• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۳۴۴۳۷
تاریخ انتشار: ۰۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۳۱
اجتماعی » حقوقی و قضایی

بررسی ابعاد پرونده هواپیماربایی گروهک منافقین در دادگاه

پرونده هواپیماربایی‌های گروهک منافقین در دهه شصت، در دادسرای انقلاب بررسی شد.

به گزارش خبرگزای صدا و سیما، سی و چهارمین دادگاه رسیدگی به اتهامات ۱۰۴ نفر از متهمان سازمان مجاهدین خلق، موسوم به منافقین در دادسرای انقلاب تهران با حضور جمعی از خانواده شهدای ترور، شاهدان عینی و وکلا برگزار شد.

 در این جلسه دادگاه، بخشی از جنایات متهمان ردیف اول و دوم مسعود رجوی و ابوالحسن بنی صدر در پرونده‌های هواپیما ربایی هم بررسی شد.

حجت الاسلام دهقانی رئیس دادگاه رسیدگی به پرونده منافقین، در پاسخ به پرسش خبرنگار درباره دلیل تاخیر در رسیدگی به این اتهامات گفت: با توجه به پیچیدگی جرائم سازمان یافته و حجم جنایات گروهک تروریستی منافقین تنظیم کیفر خواست بسیار زمان بر و حساس است و تعداد زیاد شاکیان که در حال افزایش هم هستند دلیل دیگر اطاله دادرسی و تاخیر در تنظیم لوایح و کیفر خواست برای ارائه به دادگاه بوده است. 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

رئیس دادگاه رسیدگی به پرونده منافقین، در پاسخ به اشکال محمدی وکیل متهمان، مبنی بر عدم پذیرش شهادت مباشران، تاکید کرد در هیچ جای قانون شهادت مباشرین ممنوع نشده، با اینکه بین نهاد ارفاقی تاسیسی جدید قانون مجازات با بین توبه شخص با خودش و خدای خودش تفاوت وجود دارد.

دهقانی افزود: ما از نهاد توبه در قانون مجازات اسلامی به دنبال احصاء عدالت مجرم نیستیم؛ بلکه قانون، اینجا به دنبال اسقاط مجازات است؛ و موضوع این نهاد این نیست که این شخص مباشر عادل شده یا خیر.

وی گفت: استعلامات لازم در زمینه عدم عضویت شاهدان در سازمان مجاهدین خلق و قطع همکاری ایشان با آن سازمان انجام شده و ضمیمه پرونده است.

رئیس دادگاه رسیدگی به پرونده منافقین، افزود: بنابراین مطابق نص قانون شهادت این اشخاص از نظر دادگاه پذیرفته است. اما طبق ۱۷۶ قانون مجازات اسلامی حتی اگر شهادت شاهدان، واجد شرایط شهادت شرعی نبود، شهادت ایشان استماع می‌شود و تشخیص ارزش و اعتبار آن در رای دادگاه، منوط به نظر دادگاه است.

حجت الاسلام مداح وکیل شاکیان در این دادگاه گفت: با توجه به حجم گسترده جنایات منافقین، که ترور ۱۷۰۰۰ هموطن ایرانی، بخشی از آن است، این پرونده وسیع‌ترین پرونده در تاریخ انقلاب است.

وکیل شاکیان افزود: دادگاه برای شرکت‌هایی که تامین مالی منافقین را بر عهده دارند قرار توقیف صادر کرده است. 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وکیل شاکیان در پرونده رسیدگی به اتهامات سازمان مجاهدین خلق، با افشاگری بخش‌هایی از جنایات متهمان پرونده و طرح دادخواست، از محضر دادگاه، دولت‌هایی نظیر فرانسه را که از متهمان و جنایتکاران این سازمان حمایت کرده، مورد خطاب قرار داد و گفت این دولت‌ها باید به دلیل حمایتشان از این تروریست‌ها پاسخگو باشند.

وی همچنین درباره‌ی اشکال وکیل متهمین، مبنی بر عدم پذیرش شهادت شاهدانی که خود مباشر جرم هستند، بر اصل توبه و رافت اسلامی در فقه و قانون جزا اشاره کرد و بر اساس موادی از قانون مجازات اسلامی و استناد بر روایات اسلامی، و مصادیق متعدد، در سیره اهل بیت (ع)، شهادت این افراد را با توجه به پشیمانی و توبه این افراد پذیرفته دانست.

حجت الاسلام امیررضا دهقانی، رئیس دادگاه، با تسلیت سالروز شهادت امام جواد علیه السلام و تسلیت ترور قاضی شهید، احسان باقری، که صبح امروز در استان فارس، هدف حمله تروریستی منافقین قرار گرفت، این جنایت را به شدت محکوم کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فاصله بخش کشاورزی با احکام برنامه هفتم
۲۲ آذر ، ماندگار برای مردم قاینات
بزرگداشت مقام مادر و روز زن در سلسله لرستان
بهره برداری از بخش نخست باغ موزه دفاع مقدس و مقاومت خوزستان تا پایان امسال
طراوت طبیعت پاییزی در خراسان جنوبی
همایش ورزش تکواندو در بیجار
افتتاح سه اتاق بهداشت در مدارس قم
بازدید دادستان تهران از زندان‌های استان و آزادی ۱۱۳ محکوم واجد شرایط
دستگیری ۲۵ محکوم فراری در لنجان
انهدام باند بزرگ توزیع گوشت‌های آلوده در اصفهان
در پی ۳ نرخی شدن بنزین؛ جایگاه‌های عرضه سوخت در گیلان عادی است
کرایه تاکسی در مشهد گران نمی‌شود 
هیچ مانعی نباید در مقابل برگزاری رویداد‌های حوزه هویتی و اصالتی قرار گیرد
تخریبگر محیط زیست در بند قانون
پایان برداشت زعفران در شاهرود
راه‌اندازی سه دانشکده جدید در دانشگاه رازی کرمانشاه
گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاه لرستان
اسنوکر شوت آوت در انگلیس؛ حذف وفایی از دور دوم، سرخوش صعود کرد
از تمدید المپیاد‌های علمی تا درخشش مستند «گاهی عشق کافیست» در جشنواره
رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، مهم‌ترین عامل قطع زنجیره گسترش بیماری حاد تنفسی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید
دشمن توان مقابله نظامی با ایران ندارد
لحظات قبل از فوت خسرو علی‌کردی
شهید رشید ستون اتاق فکر دفاع مقدس بود
سامانه بارشی در راه گیلان/ اواخر وقت فردا بارش‌ها آغاز می‌شود
هوای مشهد امروز جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴ سالم شد
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم
هشدار زرد هواشناسی خوزستان مبنی بر کاهش دما و یخ زدگی زمین
نورآباد با ۸۹ میلی متر، رکورد دار بارندگی در فارس
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر
دایر بودن مدارس آذربایجان غربی
مجروح شدن فرمانده انتظامی مشهد و یک مامورپلیس، حین انجام وظیفه
برپایی نمایشگاه یلدای ایرانی در کرمانشاه
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۳ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
رئیس مرکز آمار قوه قضائیه: تا پایان سال مردم دارای دستیار هوشمند می‌شوند  (۱ نظر)
بررسی منابع آبهای سطحی و زیرزمینی آذربایجان غربی  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
پاراوزنه برداری دختران؛ حسینی طلایی شد، ایمانی نقره‌ای  (۱ نظر)