شفافیت اطلاعات مواد غذایی با برچسبگذاری دیجیتال
مشاور فنی و سیاستگذاری اداره کل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: برچسبگذاری دیجیتال، ابزاری مؤثر برای ارائه اطلاعات دقیق و قابل اعتماد به مصرفکنندگان است و میتواند نقش مهمی در ارتقای شفافیت و ایمنی مواد غذایی ایفا کند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ یوسف صادقیان امین افزود: استفاده از فناوریهایی مانند کد QR، اپلیکیشنهای موبایلی، پلتفرمهای آنلاین، بلاکچین و برچسبهای هوشمند، امکان دسترسی سریع به اطلاعاتی مانند ترکیبات، دادههای تغذیهای، هشدارهای آلرژیزا، مجوزهای بهداشتی و حتی نتایج آزمایشگاهی را فراهم میکند.
صادقیان امین گفت: این روش نهتنها برای مصرفکنندگان دسترسی سریع و آسان ایجاد میکند، بلکه برای تولیدکنندگان نیز به معنای کاهش هزینههای طراحی و چاپ بستهبندی و همچنین امکان بهروزرسانی لحظهای اطلاعات خواهد بود.
وی بیان اینکه اداره کل فرآوردههای غذایی استفاده از کد QR را بهعنوان راهکار اصلی مدنظر قرار داده، گفت: این کدها میتوانند مصرفکننده را مستقیماً به اطلاعات دقیق و کاربردی از جمله منشأ تولید، مجوزها، دادههای کنترل کیفی و حتی دستور مصرف یا پخت هدایت کنند.