پخش زنده
امروز: -
مدیرکل دفتر بررسیهای اقتصادی و تأمین منابع مالی ساتبا گفت: امکان بهرهمندی سرمایه گذاران نیروگاههای با ظرفیت ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ کیلووات از تسهیلات صندوق کارآفرینی امید از طریق مشارکت در فراخوان اعلامی ساتبا فراهم شده و اطلاعرسانیهای لازم به متقاضیان صورت گرفته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، زهره اولیاء مدیرکل دفتر بررسیهای اقتصادی و تأمین منابع مالی ساتبا، ایجاد مدلهای سرمایهگذاری متنوعی همچون بورس انرژی، خرید تضمینی و تهاتر برق صنایع را راه گشای جذب سرمایه در حوزه انرژی های تجدیدپذیر دانست و از پیگیری برای تامین منابع متنوع مالی در راستای حمایت از توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر خبر داد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر پیگیریهای مؤثری برای استفاده از ظرفیت تسهیلات اشتغالزایی موضوع تبصره ۲ قانون بودجه کشور انجام شده و ظرفیت ۱۷۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی دارای مصوبه از وزارت امور اقتصادی و دارایی، برای دریافت تسهیلات به بانک ملت معرفی شدهاند.
مدیرکل دفتر بررسیهای اقتصادی و تأمین منابع مالی ساتبا ادامه داد: همچنین با استفاده از منابع یارانه سود تسهیلات تا کنون ظرفیت ۶۷ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر به صندوق کارآفرینی امید معرفی شدهاند تا از این تسهیلات بهرهمند شوند.
زهرا اولیا، جزئیاتی از اقدامات انجامشده و برنامههای آتی ساتبا در زمینه تسهیل بخشی تامین منابع مالی برای توسعه تجدیدپذیرها را تشریح و خاطرنشان کرد: علاوه بر امکان بهرهمندی سرمایهگذاران از تسهیلات یاد شده، بر اساس فراخوان اعلامی ساتبا، امکان ارائه تسهیلات از محل درآمدهای ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانشبنیان از طریق صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در دستور کار قرار گرفته است که از اطلاعرسانی ساتبا درباره این موضوع درآینده نزدیک خبر داد.
مدیرکل دفتر بررسیهای اقتصادی و تأمین منابع مالی ساتبا عنوان کرد: تسهیل استفاده از منابع ریالی نظیر انتشار گواهی سپرده سرمایهگذاری خاص و همچنین تسهیلات ارزی صندوق توسعه ملی برای توسعه ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر در حال پیگیری است.
زهرا اولیا با اشاره به رشد ۴.۳ درصدی مصرف برق در جهان در سال جاری میلادی درمقایسه با سال گذشته گفت: در حال حاضر حدود ۹۴ درصد برق ایران از نیروگاههای فسیلی و فقط ۰.۶ درصد از طریق انرژیهای تجدیدپذیر تولید میشود.
مدیرکل دفتر بررسیهای اقتصادی و تأمین منابع مالی ساتبا یادآور شد: با هدفگذاری و برنامهریزی دولت چهاردهم، ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر کشور تا پایان سال ۱۴۰۶ به ۳۰ هزار مگاوات خواهد رسید و هم اکنون ظرفیت نیروگاههای انرژی پاک از 1700 مگاوات فراتر رفته است.