• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۴۲۸۰۵
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۸:۰۴
خراسان جنوبی » اجتماعی

هوشمندسازی آبیاری و فرآوری محصولات، راهگشای کشاورزی خراسان جنوبی

معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی: هوشمندسازی آبیاری، ترویج دانش‌بنیان و فرآوری محصولات راهگشای کشاورزی خراسان جنوبی است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، در آیین تودیع و معارفه رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان، با اشاره به چالش‌های مهم این استان در بخش کشاورزی گفت: خراسان جنوبی با وجود ظرفیت بالا برای رشد و توسعه بخش کشاورزی بویژه محصولات استراتژیک زرشک. زعفران و عناب و صنعت شتر داری، به دلیل خشکسالی‌های پی‌درپی، مشکلاتی در تولید محصولات کشاورزی دارد.

گل محمدی با بیان اینکه چالش کم‌آبی و فرسایش خاک تنها مختص خراسان جنوبی نیست بلکه در سایر استان‌ها نیز وجود دارد، افزود: پایین بودن بهره‌وری در بخش کشاورزی و ناترازی انرژی از دیگر چالش‌های موجود است که باید با برنامه‌ریزی و نگاه کارشناسی رفع شود.

وی گفت: هوشمندسازی آبیاری موجب کاهش ۱۸ درصدی مصرف آب و افزایش ۲۵ درصدی بهره‌وری در بخش کشاورزی شده است.

معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی بابیان اینکه ۹۸ درصد بذر مورد نیاز کشور در سازمان تحقیقات تولید می‌شود که این مسئله نقش مهمی در امنیت غذایی و پایداری تولید ایفا می‌کند افزود: باید نگاه ویژه‌ای به فرآوری محصولات کشاورزی استان و توسعه صادرات آنها داشت تا ارزش افزوده تولیدات استان نصیب کشاورزان شود.

نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه کمبود آب و خشکسالی مشکل بزرگی است و قطع دو ساعته آب می‌تواند زحمت یک‌ساله کشاورز را از بین ببرد، گفت: کشاورزان ما خرده‌مالک هستند و باید به آنان توجه ویژه شود.

هاشمی افزود: در دهگردشی‌ها شاهد گلایه‌های مردم از سختی‌ها و کمبود آب و برق هستیم و در استانی که سفره‌های آب زیرزمینی آن در حال اتمام است، استفاده زیاد معادن از آب با قانون برنامه هفتم در تناقض است.

وی در خصوص تخلفات مالی در برخی ادارات نیز گفت: با بررسی‌های انجام شده در بعضی از ادارات در بحث اقتصادی فساد مالی است و مدیران کل باید بررسی و تا دو هفته آینده پیگیری کنند.

جعفری معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار نیز گفت: در بخش کشاورزی، هرجا تصمیمات با خرد جمعی، اتحادیه‌ها و بخش خصوصی گرفته شده، شاهد نتایج مثبت بوده‌ایم.

سرپرست جدید سازمان جهاد کشاورزی استان، در ادامه این مراسم بحران آب را بزرگ‌ترین مشکل خراسان جنوبی عنوان کرد و گفت: انتظار داریم با همکاری مرکز تحقیقات، بتوانیم از این بحران خارج شویم.

اسفندیاری سبزوار همچنین با اشاره به تلاش‌ها در بخش دام و نهاده‌ها گفت: با پیگیری‌های لازم به دنبال حمایت از دامداران استان هستیم.

در پایان این مراسم، اسفندیاری سبزوار به‌عنوان سرپرست جدید سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی معرفی و از زحمات اکبری، سرپرست پیشین، قدردانی شد.

معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در ادامه از مرکز تحقیقات محمدیه شهرستان خوسف و تولیدات ارقام مختلف بذر گندم و آزمایشگاه این مرکز بازدید کرد که در این بازدید گفت: با تلاش محققین در مرکز تحقیقات زمان برداشت ۲۰ روز زودتر انجام می‌شود و این به معنای کاهش آبیاری برای محصول کشاورزی گندم است.

گل محمدی افزود: در خراسان جنوبی محصولات جایگزینی مانند زرشک، زعفران و عناب وجود دارد که به خشکسالی مقاوم است و در دنیا نیز حرفی برای گفتن دارد و به دنبال توسعه کشت این سه محصول با حمایت از کل زنجیره ارزش هستیم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آسمان چهارمحال و بختیاری صاف تا کمی ابری
فوتبال پای ایران می‌ماند
ایرانِ امام رضا
پزشکیان: ایران، ایران امام رضا است
آمادگی کامل ستاد‌های مکه و مدینه در خدمات رسانی به زائران
تمرین گلزنی ملی‌پوشان فوتبال پیش از بازی درون تیمی
بازنمایی حیات اجتماعی و تاریخی حرم رضوی در نمایشگاه مجازی
توقیف ۳۶ دستگاه خودروی شوتی در ۷۲ ساعت گذشته در کهگیلویه و بویراحمد
اطلاعیه قطعی گاز به دلیل تعمیرات شبکه گازرسانی در زنجان
توافق محرمانه گوگل با پنتاگون؛ مدل‌های هوش مصنوعی در خدمت ارتش آمریکا
رمان «برادر گُل» منتشر شد
دبیرکل کمیته ملی المپیک: شاخص‌ها نشان می‌دهد ایران قوی در آسیا تداوم دارد
طرح‌های کلان عمرانی متعددی در نقاط مختلف اصفهان در دست اجرا
دعوت ورزشکار گیلانی به اردوی تیم ملی کبدی
توسعه گلستان با اتکا به روشهای تامین مالی مبتنی بر ظرفیتهای استانی
عطر رضوی در کوهپایه؛ استقبال مردمی از خادمان حرم امام رضا(ع)
پیام تبریک رئیس شورای تبلیغات اسلامی درپی قهرمانی تیم فوتبال ساحلی
همکاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی و شهرداری تهران برای بهینه‌سازی مصرف انرژی
در مجلس اراده ای برای واگذاری اختیارات به شورا‌ها وجود ندارد
نمایش صلابت و اقتدار ژیمناست‌های نونهال در بندرانزلی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح
افزایش قیمت جهانی نفت و فشار هم‌زمان بر اقتصاد اندونزی
مسابقه «حروف دانش» از شبکه آموزش
ارائه خدمات نوین قضایی به شهروندان
کشف سلاح در مرز‌های سیستان و بلوچستان
برخورد قاطع دستگاه قضا با اخلالگران در حوزه مایحتاج مردم
پنجاه و نهمین حضور شبانه شهروندان منطقه ۱۸ در میدان معلم
تمهیدات ترافیکی اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در پایتخت
حادثه میناب جنایتی ماندگار در تاریخ است
ارائه قریب‌الوقوع اصلاح قانون حمل سلاح برای حمایت از محیط‌بانان
انهدام باند کلاهبرداری ۳۰ میلیارد ریالی با دستگیری سه متهم
مدارس غیردولتی باید پول فوق‌برنامه‌های برگزارنشده را عودت بدهند
عقدی متفاوت در شب های ایستادگی مردم
حکمت، موعظه و اخلاق نمی‌تواند جایگزین علم روان‌شناسی باشد
قیمت سکه و طلا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۵ در بازار رشت، تا ساعت ۱۲:۴۵
کشته و زخمی شدن ۷ نظامی صهیونیست در جنوب لبنان  (۱ نظر)
پرچم متبرک حرم رضوی در مناطق مختلف خراسان شمالی  (۱ نظر)