• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۴۶۲۲۵
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۷
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

آخرین مهلت ثبت نام پذیرش مستقیم پزشکان عمومی در ۴ رشته تخصصی

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: آخرین مهلت ثبت‌نام برای سال ۱۴۰۳ تا پایان خرداد است و این فرصت به‌عنوان تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری است.

آخرین مهلت ثبت نام پذیرش مستقیم پزشکان عمومی در ۴ رشته تخصصی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجت شیخ مطهر واحدی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: رشته‌های بیهوشی، کودکان، بیماری‌های عفونی و طب اورژانس جزو رشته‌های پایه و استراتژیک بیمارستانی محسوب می‌شوند که نقش محوری در ارائه خدمات درمانی دارند. اما در سال‌های اخیر، کاهش تمایل داوطلبان به این رشته‌ها نگران‌کننده بوده است. 

وی افزود: این رشته‌ها برای عملکرد صحیح سایر تخصص‌ها حیاتی‌اند. نبود دستیار کافی در بیهوشی می‌تواند روند جراحی را مختل کند، و در اورژانس، اولین تماس بیمار با سیستم درمانی ممکن است سرنوشت او را تعیین کند.

شیخ مطهر واحدی به عوامل متعددی که موجب کاهش جذابیت این رشته‌ها شده‌اند اشاره کرد و گفت: وابستگی بالای این تخصص‌ها به درآمد بیمارستانی، تأخیر در پرداخت کارانه، نبود حمایت مالی کافی، مالیات‌های پلکانی و نبود چشم‌انداز روشن شغلی موجب کاهش اقبال شده است. این در حالی است که در کشور‌های پیشرفته، این رشته‌ها جزو اولویت‌های اصلی داوطلبان هستند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان کرد: بر اساس دستورالعمل جدید که اسفندماه ۱۴۰۳ در نشست شورای تخصصی تصویب شد، مسیر جایگزینی برای جذب دستیار در چهار رشته یادشده طراحی شده است. این مسیر برای دانشجویان دوره پزشکی عمومی (اینترن‌ها) و پزشکان عمومی واجد شرایط باز شده است.

وی افزود: اینترن‌هایی که ۱۵ ماه از دوران کارورزی خود را گذرانده‌اند، می‌توانند با گذراندن بخش‌های اصلی (داخلی، جراحی، کودکان، زنان، قلب، روان‌پزشکی و اورژانس) درخواست ورود به یکی از این چهار رشته را بدهند. همچنین پزشکان عمومی که کمتر از ۵ سال از فراغت‌شان می‌گذرد و زیر ۴۰ سال سن دارند، واجد شرایط ورود هستند. حتی برای پزشکانی که در شبکه‌های بهداشت یا بخش‌های ستادی دانشگاه‌ها فعالیت داشته‌اند، با کمتر از ۱۰ سال قابل انجام است. پس از ارائه درخواست، مدارک متقاضیان توسط دانشگاه بررسی شده و در صورت احراز شرایط، پرونده آنان به گروه مربوطه ارسال می‌شود.

 واحدی بیان کرد: در مرحله بعدی، مصاحبه‌ای حضوری توسط مدیر گروه و اساتید انجام می‌شود تا علاقه‌مندی، توان فیزیکی و قابلیت علمی فرد بررسی شود. پس از تأیید، مجوز نهایی توسط دبیرخانه شورای تخصصی صادر می‌شود.نکته مهم در این طرح آن است که داوطلب پس از ورود به یک رشته، امکان تغییر آن را ندارد و باید تا پایان مسیر تخصص در همان رشته ادامه دهد.

شیخ مطهر واحدی درباره بازخورد گروه‌های آموزشی گفت: تا کنون، افرادی که از این مسیر وارد شده‌اند، انگیزه و علاقه بالایی نشان داده‌اند. برخلاف مسیر آزمونی که گاهی داوطلبان در انتخاب‌های پایین‌تر خود پذیرش می‌شوند، این افراد با علاقه شخصی وارد رشته شده‌اند که تأثیر مثبت در عملکرد آنها داشته است. بر اساس این طرح، برخی از دستیاران توانمند می‌توانند از بورسیه تحصیلی برخوردار شوند. در این صورت، حقوق و مزایای یک استادیار را در دوران تحصیل دریافت کرده و پس از فارغ‌التحصیلی، به‌عنوان عضو هیئت علمی جذب دانشگاه می‌شوند.

به گفته حجت شیخ مطهر واحدی، آخرین مهلت ثبت‌نام برای سال ۱۴۰۳ تا پایان خردادماه است و این فرصت به‌عنوان تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری است و در صورت تأیید دبیرخانه، ممکن است تمدید شود. در غیر این‌صورت، برای سال تحصیلی آینده مجدداً اعلام خواهد شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجرای برنامه پایش دوره‌ای بر بیش از ۸۰ طرح گردشگری
تبیین راهکار‌های تقویت سنت حسنه امر به معروف و نهی از منکر در دانشگاه آزاد اسلامی مهاباد
بازدید رئیس مجلس از جشنواره همام، ویژه آثار هنرمندان توان یاب
بازی‌های آسیایی جوانان؛ صعود تیم والیبال دختران ایران به دیدار نهایی
ترکیه ۴۴ فروند جنگنده یوروفایتر تحویل می‌گیرد
پیگیری مشکل ۸ دانش آموز باز مانده از تحصیل رودبار
آماده پشتیبانی‌های قضایی از جامعه پرستاری کشور هستیم
رهاسازی آب در خیابان پیروزی قزوین؛ توضیح شرکت مخابرات
امضا پیمان همبستگی کلان‌شهر‌های بریکس
نشست علمای برجسته جهان اسلام در اسلام‌آباد
کشتی آزاد زیر ۲۳ سال قهرمانی جهان؛ رحمانی به مدال برنز رسید
تقدیر از پرستاران در سالروز ولادت حضرت زینب (س)
تجربیات جنگ تحمیلی ۱۲ روزه محوریت برنامه‌های هفته پدافند غیر عامل در قم
بازی‌های آسیایی جوانان؛ تیم شنا ۴ در ۱۰۰ متر آزاد ایران هشتم شد
مسابقات سراسری قرآن در سنندج فرصتی برای نمایش انسجام ملی و دینی بود
داخلی سازی صنعت خودروسازی در شرایط تحریمی
بازی‌های آسیایی جوانان؛ شهشهانی به مقام پنجم ماده ۲۰۰ متر کرال پشت رسید
اخبار گوناگون از نقاط مختلف کردستان - دوشنبه ۵ آبان
صدای مردم پنجم آبان ماه انعکاس دغدغه‌های شهروندان قزوینی
تصادف در طبل قشم جان دو دانش آموز را گرفت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
محمود عباس: حسین الشیخ جای من را خواهد گرفت
غرب آسیا پس از سه‌هزار سال به صلح پایدار می‌رسد
نیروهای الجولانی و کردهای سوریه بار دیگر با یکدیگر درگیر شدند
پایان ۱۳ سال انتظار؛ تولد دوقلوها در بابل پس از ۶ سال فریز جنین
پخش زنده دیدار رده بندی و فینال کشتی آزاد از شبکه ورزش
یک فوتی و چهار مصدوم در پی ریزش ساختمان قدیمی در خیابان جمهوری
گلایه از پرداخت نشدن معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی
کشتی آزاد زیر ۲۳ سال قهرمانی جهان؛ چهار نشان رنگارنگ ایران در ۴ وزن دوم
اقدام ۳ کشور اروپایی در فعال‌سازی اسنپ‌بک باطل است
کشتی آزاد زیر ۲۳ سال قهرمانی جهان؛ سینا خلیلی به نشان نقره رسید
پیروزی المپیاکوس در شب درخشش طارمی
آلودگی هوای مشهد رو به افزایش است
نمایشگاه گل های داوودی در باغ گیاه شناسی ملی ایران
آغاز فرآیند تعیین قیمت دارایی‌های بانک آینده
صدور مجوز آموزشگاه رانندگی از درگاه ملی مجوز‌ها
فروش اینترنتی بلیت بازی فجر سپاسی و استقلال  (۱۴ نظر)
مرمت و احیای بنای تاریخی سه‌گوش اهواز  (۲ نظر)
غرب آسیا پس از سه‌هزار سال به صلح پایدار می‌رسد  (۱ نظر)
فرصت ثبت نام حج تمتع ۱۴۰۵ برای اولویت‌های جدید فراهم شد  (۱ نظر)
گلایه از پرداخت نشدن معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی  (۱ نظر)
حمله احتمالی دشمن ناکام‌تر از دفاع مقدس ۱۲ روزه خواهد بود  (۱ نظر)
زادگاه مبین عظیمی غرق در جشن و شادی  (۱ نظر)
ادامه روند کاهشی نرخ بیکاری  (۱ نظر)
اروپا می‌خواهد به هر قیمتی جنگ اوکراین را ادامه دهد  (۱ نظر)
آسفالت معابر شهرستان کهگیلویه در دستور کار  (۱ نظر)
سفر معاون ارشد امنیتی وزارت کشور افغانستان به تهران  (۱ نظر)
نماینده پارلمان اروپا: جهان نباید از کنار جنایات اسرائیل بگذرد  (۱ نظر)
انتشار اسناد جدیدی از لانه جاسوسی برای اولین بار  (۱ نظر)
چین به محدودیت‌های تجارت با ایران پاسخ مناسب می‌دهد  (۱ نظر)
هدف‌گیری پایگاه العدید، دشمن را به آتش‌بس التماسی واداشت  (۱ نظر)