• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۴۸۶۸۲
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۷
سیاسی » مجلس

مجلس تمام‌قد از منابع طبیعی دفاع می‌کند

نشست فراکسیون محیط زیست مجلس به مناسبت هفته جهانی محیط زیست با حضور جمعی از سمن‌های محیط زیست استان تهران با هدف بررسی چالش‌های این عرصه برگزار شد.

مجلس تمام‌قد از منابع طبیعی دفاع می‌کند
 
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، نشست فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی به مناسبت هفته جهانی محیط زیست در روز (سه شنبه ۲۰ خرداد ماه) با حضور سمیه رفیعی، رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس و نمایندگانی از سمن‌های محیط زیستی استان تهران، در ساختمان شیخ فضل‌الله مجلس برگزار شد. هدف این نشست بررسی چالش‌ها و مسائل حاکم بر عرصه محیط زیست و معرفی راهکار‌های عملیاتی در این زمینه بود.
 
سمیه رفیعی رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی در جریان نشست صمیمی فراکسیون متبوعش با تاکید بر اینکه مرکز پژوهش‌های مجلس اسلامی بازوی حمایتی قوه مقننه در موضوعات مختلف است، گفت: بنده بر این باور راسخ اعتقاد دارم؛ تمام کسانی که در حوزه محیط زیست مشغول به فعالیت هستند دارای دو ویژگی بارز هستند، در وهله نخست دارای ذهن و دستانی پاک هستند و در نهایت به خاک این سرزمین عشق می‌ورزند.
 
نماینده مردم اسلامشهر، پردیس، ری و شمیرانات در مجلس شورای اسلامی با تبریک هفته جهانی محیط زیست به فعالان این عرصه، افزود: در‌های اتاق بنده به عنوان نماینده مجلس و رئیس فراکسیون محیط زیست پارلمان بر روی یکایک فعالان این عرصه گشوده است، هیچ محدودیتی در این راستا وجود ندارد و مجلس مهمترین مکان برای تبدیل تمام طرح‌ها در حوزه‌های مختلف به قانون است، حتی اگر در مبحث اصلاح قانون معادن پیشنهاداتی ارائه شود مجلس پذایری آن خواهد بود؛ اینگونه نیست که ما معتقد به عدم استفاده از منابع و معادن باشیم بلکه با شرط عقل و منطق به بهره‌برداری پایدار معتقد هستیم.
 
رفیعی با تاکید بر اینکه بهره‌برداری تنها به طول عمر مدیریت مدیران محدود نیست، اظهار داشت: چشم انداز برای انجام امور باید به زمان طولانی مدت ختم شود و نگاه عمیق مبتنی بر آمایش سرزمین و بهره برداری پایدار در چشم انداز طولانی مدت وجود داشته باشد.
 
این نماینده مردم در مجلس دوازدهم حضور ناظر تا انتهای بهره‌برداری را شرط حفاظت از محیط زیست به ویژه منابع طبیعی همچون معادن را ضروری دانست و گفت: بطور مثال درخصوص قانون معادن، در حال حاضر عملا تصمیم گیرندگان اصلی در شورای عالی معادن، بهره برداران هستند و این بهره بردار است که نقش تعیین کنندگی دارد؛ در این راستا نقش نهاد نظارتی بسیار اندک یا بهتر است بگوییم نقش خنثی را ایفا می‌کند؛ در این راستا جلساتی با ریاست مجلس برگزار و مقرر به اصلاح قانون شد، باید با هماهنگی دو کمیسیون به عنوان کمیسیون‌های مشترک همچون صنایع و معادن و کشاورزی، آب و منابع طبیعی و محیط زیست به عنوان مجموعه‌ای که قرار است نقش نظارتی داشته باشند این نگرانی‌ها رفع شود.
 
رفیعی با بیان اینکه در بودجه ۱۴۰۴ سازمان حفاظت محیط زیست مطابق قانون تنظیم بخشی مقررات مالی دولت به عنوان یک سازمان کمک گیرنده معرفی شده است، یادآورشد: NGO‌ها مکانیزم شفافی هستند که می‌توانند هدایت و جذب اعتبارات را کمک کنند و این گام مهمی است. فراکسیون محیط زیست پیگیر کمیته ماده ۷ شهرداری‌ها بود. در خصوص اجرای ماده ۷ با وزارت کشور جلساتی برگزار شد، اگر قرار به اصلاح قانون باشد مجلس قطعا به آن ورود جدی خواهد کرد؛ همچنین فراکسیون به شکل ویژه به حقوق حیوانات ورود کرد، حیواناتی که در نظام باغ وحش هستند و یا اینکه به اسارت گرفته می‌شوند، نیازمند حمایت قانونی هستند؛ قانون نویسی در خصوص حمایت از حقوق حیوانات امری واجب است و اعتقاد داریم خداوند به هر موجودی که حیات می‌دهد حق زندگی دارد؛ اما عده‌ای که قاعده اصیل حمایت از حقوق حیوانات را بر هم می‌زنند و به دنبال ایجاد رفاهیات کاذب برای حیوانات شهری هستند که مداخله گری آنها هم به تنوع زیستی و حیات کشور آسیب جدی زده و هم آسایش شهروندان را مخل کرده، پیگیری کار علمی و کارشناسی را سخت می‌کنند. این عده نه طرفدار واقعی حقوق حیوانات و حیات وحش هستند و نه درک درستی از علم تنوع زیستی و اکولوژی دارند بلکه سودجویانی هستند که به دنبال جذب منافع مالی خویشند و با سوءاستفاده از نیت‌های خیرخواهانه مردم، نظم شهری را بر هم می‌زنند. اصلاح قانون شکار و صید با هدف حمایت از حق حیات وحش در دستور کار فراکسیون قرار دارد و منتظر نظرات برخی مراجع و دستگاه‌های ذیربط هستیم.
 
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت: این نشست‌ها با حضور فعالان عرصه محیط زیست تداوم خواهد داشت و اگر راه حل و گزاره دقیقی در رفع خلأ‌های قانونی محیط زیست از طرف NGO‌ها وجود داشته باشد حتما توسط فراکسیون محیط زیست پیگیری خواهد شد.
 
عبدالعلی رحیمی مظفری رئیس مرکز امور نمایندگان مجلس نیز، در نشست صمیمی سمن‌های محیط زیست استان تهران به مردمی سازی محیط زیست اشاره کرد و گفت: گروه‌های مختلف در حوزه محیط زیست دغدغه‌های خود را در طیف‌های وسیعی؛ از جمله مباحث منابع طبیعی، زیست شهری، جنگل‌داری، حمایت از حیوانات، آب، پسماند‌ها و سایر بخش‌های مرتبط با محیط زیست مطرح کردند. نباید تنها نگاه محیط زیستی به موضوعات زیست محیطی داشته باشیم. موضوعات محیط زیست را باید از بخش‌های مختلف اقتصادی، انرژی، صنایع، حتی امنیتی و بهداشتی مجزا کرد؛ بخشی از آرامش روانی مردم متأثر از مسائل زیست‌محیطی است و جریحه‌دار شدن احساسات عمومی آنان با وقوع یک اتفاق زیست‌محیطی، مانند آتش‌سوزی جنگل، قطع درختان تحت تاثیر قرار می‌گیرد که این مسئله نشأت گرفته از فرابخشی بودن بحث محیط زیست است.
 
وی با تاکید بر شکل گیری کارگروه تخصصی با موضوع محیط زیست، ادامه داد: کارگروه یاد شده متشکل از نمایندگان ادواری خواهد بود که در حوزه محیط زیست فعال بوده‌اند و هنوز دغدغه مسائل محیط زیستی را داشته‌اند؛ قطعا این کارگروه با همکاری فراکسیون محیط زیست خواهد بود و اقدامات مؤثری در این زمینه انجام می‌پذیرد.
 
رئیس مرکز امور نمایندگان مجلس شورای اسلامی تغییر زیست‌بوم عشایر را تهدیدی برای محیط زیست دانست و تاکید کرد: زیست بوم عشایر باید توسط عشایران و ایلات حفاظت شود، زمانی که محیط زیست سازماندهی شود و اسکان‌های عشایر را به دامداری‌های متمرکز تبدیل خواهیم کرد، بدون شک پیامد‌های کنونی رخ خواهد داد. بحث محیط زیست نیازمند مشارکت مردمی است؛ اگر تصور شود که این مسئله صرفاً در چارچوب سیستم حکومتی قابل حل است، به دلیل تعارض منافع، هرگز به نتیجه نخواهد رسید. مسئله محیط زیست یک موضوع فرابخشی است. اینکه در حال حاضر این بحث در کمیسیون کشاورزی مطرح می‌شود، قابل تامل است؛ چرا که انرژی، بهداشت، اقتصاد، صنعت، و حتی امور داخلی و شوراها، همگی با مسائل محیط زیست ارتباط تنگاتنگ دارند. بسیاری از اشتباهات ما ناشی از همین تفکیک‌های نادرست است؛ در بحث امنیت ملی، مسئله هسته‌ای را امنیتی تلقی کرده‌ایم و در حالی که متخصصان این حوزه اذعان دارند که اینگونه نیست و باید این دیدگاه اصلاح شود.
 
رحیمی مظفری با بیان اینکه اگر قرار است اصلاحاتی در حوزه محیط زیست صورت گیرد باید با همکاری و هم‌افزایی همگانی انجام پذیرد، تصریح کرد: این سخن به منزله تبلیغات نیست، بلکه یک واقعیت است اگر نماینده‌ای در دفاع از محیط زیست که آرمان است صدایش از تریبون پارلمان بلند شود، این وظیفه فعالان این عرصه است که این صدا را در سراسر کشور به عنوان یک مطالبه عمومی منتشر کنند.
 
حسن عباس‌نژاد، سرپرست اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان تهران نیز در این نشست بر لزوم توجه به تاب‌آوری محیط زیست تاکید کرد و گفت: در حال حاضر امنیت محیط زیست ایران به یک مسئله اساسی تبدیل شده است و بی‌توجهی به این موضوع می‌تواند به بحران‌های جدی منجر شود.
 
گفتنی است، در این نشست مشخص شدن جرایم مربوط به خاطیان محیط زیست، وضع قوانین حمایتی خلاء قانونی، شرایط شکننده محیط زیست پایتخت، سلیقه‌ای عمل کردن در اجرای ماده ۷، مسائل نفوذی سازمان حفاظت از محیط زیست قانون، مسائل محیط زیست و مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها و منبع درآمدی آنها، توجه به حقوق محیط بانان و امنیت جانی آنها توسط فعالان این عرصه طرح موضوع شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سفارت آمریکا، لانه جاسوسی بود
راه‌آهن کشور محور ترانزیت جدید هند و روسیه شد
فروش دارو در مطب‌ها ممنوع!
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۴ آبان ۱۴۰۴
سرمربی آخال: سپاهان باید سپاس گزار تیم داوری باشد
تالاب بین‌المللی قوریگل در خطر خشکی دائمی قرار دارد
تقویم و اوقات شرعی چهارشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ قلب تپنده مسگری کشور
دستگیری سارقان خودرو با ۱۲ فقره سرقت در تبریز
نویدکیا: شب ناامیدکننده‌ای بود؛‌ تساوی لحظه‌آخری خوشحالی ندارد
معاون رئیس جمهور بر توسعه شهر‌های هوشمند تاکید کرد
ضرورت توسعه ظرفیت‌های صنعتی و معدنی آذربایجان شرقی
سند دار شدن ۱۳۴ هزار و ۳۶۶ قطعه از اراضی کشاورزی آذربایجان شرقی
بردیف بهترین بازیکن دیدار سپاهان و آخال شد
ماندگاری هوای سرد در سمنان
آغاز بکار ششمین نمایشگاه بین‌المللی شهر هوشمند و هوش مصنوعی ایران
رونق آبزی‌پروری در کرمان
توقیف دو هزار خودروی شوتی در استان کرمان
بروز‌رسانی سند جامع پدافند غیرعامل چهارمحال و بختیاری
۲ برابر شدن سرانه ورزشی تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
تعطیلی مدارس، دانشگاه ها و ادارات دولتی ۸ شهرستان هرمزگان؛ ۱۴ آبان
درگذشت پزشک گچسارانی
بازگشت پرواز‌های لوفت هانزا به ایران
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین
آغاز راهپیمایی ۱۳ آبان با شعار، متحد و استوار مقابل استکبار،در مشهد
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
جذب بیش از ۸۰ متخصص در مراکز درمانی لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۳ آبان ۱۴۰۴
۱۳ آبان روزی حماسه ساز در قیام دانش آموزان متعهد
هر روز، یک ۱۳ آبان؛ جوانان زنجانی آماده خلق حماسه
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
سیزدهم آبان، روز یک صدایی ملت برای مبارزه با استکبار
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)