• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۸۳۱۱
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۶
سیاسی » عمومی

افزایش ۱۰۰ درصدی جذب منابع خارجی

معاون وزیراقتصاد با اشاره به ۱۶میلیارد دلار منابع آماده گشایش حوزه های فاینانس و سرمایه گذاری خارجی درسال۹۲گفت :این میزان در مقایسه با سال ۹۱ که هفت ونیم میلیارد دلار بود بیش از ۱۰۰ درصد رشد نشان می دهد.

به گزارش واحد مرکزی خبر، بهروز علیشیری رئیس سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران که درنخستین نشست خبری سال جاری ، حوزه جذب منابع خارجی را دردو بخش فاینانس (بانک توسعه ای و تجاری) و سرمایه گذاری مستقیم خارجی خواند وگفت : در زمینه تامین مالی خارجی ازطریق بانکهای توسعه ای به ویژه بانک توسعه اسلامی سال گذشته 726 میلیون دلار برای دو طرح شرکت برق منطقه ای اصفهان و آب و فاضلاب استان فارس  تجهیز شد.
وی ادامه داد: در زمینه طرح های فاینانس تجاری نیز21 طرح با 7 میلیارد و 200 میلیون دلار گشایش اعتبار شد و کل منابع خارجی تجهیز شده اعم از آن بخش که گشایش اعتبار صورت گرفت و قطعی شد و 8 طرحی که آماده گشایش اعتبار شد ؛ در قالب  29 طرح اعتباری پانزده میلیارد و سیصد و بیست و پنج میلیون دلار است.
معاون وزیر اقتصاد مجموع منابع مالی استقراض شده در سال  گذشته را در قالب اعتبارات بانک توسعه اسلامی بانک تجارت و توسعه اکو و بانکهای تجاری خارجی شانزده میلیارد و 68 میلیون و 285 هزار دلار  اعلام کرد که با اعتبارات چهار میلیارد و 583 میلیون دلاری که سرمایه گذاری مقدماتی خارجی آن قطعی شده ، 20 میلیارد و  651 میلیون و 285 هزار دلار است.
علیشیری در زمینه بخش هایی که این اعتبارات جذب آن شده است ، گفت : بخش معدن ، نفت و گاز 73 درصد ، صنعت و معدن  21 درصد ، تامین آب ، برق و گاز 3 درصد ، خدمات 3 درصد و سایر بخش ها اعم از کشاورزی ،حمل و نقل و ساختمان در رتبه های بعدی جذب سرمایه گذاری خارجی قرار دارد.
وی در تشریح برنامه های سال جاری سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران گفت : طبق سند منسجم 4 ساله که با دو رویکرد چشم انداز و 7 اولویت راهبردی تدوین شده پایداری در ایجاد شفافیت و انضباط مالی ، پیشروی در حکمرانی مطلوب اقتصادی و پیشروی در ایجاد اصلاحات نهادی و ساختاری مد نظر است.
وی در تشریح 7 اولویت راهبردی این سازمان نیز تصریح کرد : تامین مالی پایدار دولت و کاهش اتکای بودجه دولت به درآمدهای نفتی ، افزایش توان ثروت آفرینی کشور ، تقویت انضباط، سلامت و شفافیت مالی و اداری ، ارتقای هم افزایی درون سازمانی و همکاری های فراسازمانی ، مشارکت فعال و موثر در سیاست گذاری و قانون گذاری ، توسعه هدفمند سرمایه گذاری انسانی و سازمانی و ایجاد یکپارچگی سازمانی به عنوان خط مشی ترسیم شده است.
وی در توضیح نقش و وظایف سازمان سرمایه گذاری در تحقق اولویت های راهبردی وزارت اقتصاد خاطرنشان کرد : امور در قالب  25 هدف کمی و  2 اولویت افزایش توان ثروت آفرینی و تامین مالی پایدار دولت هدف گذاری شده است که جذب سرمایه گذاری خارجی ، تصویب طرح های سرمایه گذاری خارجی ، تجهیز منابع مالی خارجی استقراضی ، میزان رشد سرمایه گذاری جذب شده در بخش های غیر از بالادستی نفت و گاز ، افزایش سرمایه گذاری های مجدد ، برنامه ریزی و تشویق سرمایه گذاری خارجی در نظر گرفته شده است.
رئیس سازمان سرمایه گذاری همچنین تجهیز منابع مالی خارجی استقراضی از دو طریق بانکهای تجاری خارجی و بانکهای بین المللی را روشهای تامین مالی پایدار دولت و کاهش اتکای بودجه به منابع درآمدهای نفتی برشمرد.
وی با بیان اینکه اقدامات اجرایی به صورت گروه های کاری کوچک و چابک و متشکل از یک مدیر پروژه و دو تا پنج کارشناس همکار صورت می گیرد ، گفت : ساختار جدید سازمان سرمایه گذاری بر اساس پاسخگویی به نیازهای سند برنامه راهبردی تغییر می کند که پس از تصویب در هیئت دولت به اطلاع عموم خواهد رسید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
واژگونی مرگبار پژو ۴۰۵ در دامغان
باران و برف در نوار ساحلی خزر، شمال شرق و شرق کشور
تقویم روز و اوقات شرعی شانزدهم بهمن به افق آبادان و خرمشهر
برف و باران در استان تهران
اعلام نتایج اعتراضات آزمون استخدامی سال ۱۴۰۴ وزارت آموزش و پرورش
جنگ با آمریکا، بعید است، اما اگر رخ دهد، ما نمی‌ترسیم
گلایه فروشندگان از تاخیر در پرداخت وجه کالابرگ
رژیم صهیونی بیش از ۱۵۲۰ نوبت آتش بس در غزه را نقض کرده است
روسیه: امیدواریم آمریکا در قبال ایران عقلانیت نشان دهد
آمریکا شریک اصلی نسل‌کشی در غزه است
زلنسکی: ۵۵ هزار نظامی اوکراینی در میدان جنگ کشته شده‌اند
ایران قدرت بازدارندگی خود را تقویت کرده است
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
افزایش پوشش ابر و وزش باد در لرستان
بر پایی جشن نیمه شعبان در مسجد نیمه سوخته بروجرد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
توجه ویژه به علم آموزی بعد از انقلاب در لرستان
بارش باران و رویش بذر امید در دل کشاورزان لرستانی
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور/ افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
اجرای «کارت امید مادران» از فروردین ۱۴۰۵
آیین بزرگداشت منوچهر محمدی در جشنواره فیلم فجر برگزار شد
استمرار بارش‌ها در بیشتر مناطق کشور
بارش برف و باران همچنان ادامه دارد
ترافیک پرحجم در محور هراز
جشن ازدواج آسان در دانشگاه افسری امام علی (ع)
عیادت معاون قوه قضائیه از جانبازان حملات تروریستی اخیر
عبداللهی: صیانت از نیرو‌های مسلح خط قرمز قوه قضائیه است
کشف محموله ۱۴ تنی تجهیزات قابل استفاده در اغتشاشات
تصمیم‌گیری خارج از چارچوب، بازار خودرو را متلاطم کرد
اعطای مرخصی به ۲۲۰ زندانی در دزفول
افتتاح خانه موسیقی تهران
کاشت بیش از ۲۰ هزار اصله نهال در بوستانی جنگلی چیتگر
توفان و گردوخاک در مرکز و شرق کشور
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)