پخش زنده
امروز: -
شورای عالی شهرسازی و معماری تصمیم کمیسیون ماده پنج و مصوبه قبلی را در باره کاخ مروارید لغو و اعلام کرد : این طرح ها در آینده مورد تجدیدنظر قرار خواهد گرفت.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، با توجه به انطباق حریم مجموعه کاخ مروارید بر محدوده ملکی طبق ضوابط طرح تفصیلی و به جهت حفظ یکپارچگی مجموعه، صیانت و حفاظت از کل اراضی مجموعه فرهنگی و تاریخی کاخ شامل ساختمان ها، استخر، دریاچه مصنوعی، میدان سوارکاری، جنگل مصنوعی، زمین تنیس، زمین گلف، فرودگاه و باغ مشجر شرقی با همکاری سازمان میراث فرهنگی الزامی است.
همچنین شورای عالی شهرسازی و معماری مصوب کرد: خصوص باغات تثبیت شده کرج، با توجه به هجمه تخریب و تغییر کاربری های انجام پذیرفته و به جهت جلوگیری از تبدیل باغات؛ دستورالعمل ماده 14 قانون زمین شهری بر باغات تثبیت شده و همه پلاک هایی که بر اساس قانون حفظ و گسترش فضای سبز و آرای کمیسیون ماده 12 باغ است ، لازم الرعایه بوده و جایگزین ضوابط و مقررات طرح جامع راهبردی ساختاری و طرح تفصیلی در پهنه باغات می شود.
شورای عالی شهرسازی و معماری مقرر کرد: کمیته فنی شورایعالی شهرسازی و معماری ، ضوابط و مقررات همه عرصه های سبز و باز شهر کرج را در ضوابط و مقررات طرح جامع ساختاری و راهبردی و طرح تفصیلی با رویکرد حفظ حداکثری پهنه های مذکور مورد بازنگری قرار دهد و نتیجه به شورا ارائه شود.
شورای عالی شهرسازی و معماری همچنین مصوب کرد: در اجرای منویات مقام معظم رهبری و تاکیدات مکرر ایشان بر حفظ باغات و جلوگیری از"تبدیل فضای سبز به آهن و سیمان" در مکاتبه ای با معاونت بازرسی ستاد کل نیروهای مسلح ضمن تآکید بر ضرورت التزام عملی و تمکین به قوانین مرتبط با صیانت از منابع طبیعی، محیط زیست و میراث طبیعی، فرهنگی و تاریخی توسط نیروهای مسلح یادآوری شده و موضوع تبدیل باغات کرج به معاونت یاد شده منعکس شود.
کاخ مروارید یا کاخ شمس یکی ازبناهای ارزشمند دوران معاصر است که به خاطر ساخت آن با همکاری بنیاد فرانک لوید رایت در ایران شهرت جهانی دارد. این اثر در سال 1382 به شماره 7067 در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد و تا اوایل دهه 80 به عنوان موزه و با نام مجتمع اردویی تفریحی شهید فهمیده مورد بازدید عموم قرار می گرفت.