• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۹۲۸۲
تاریخ انتشار: ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۸:۰۵
سیاسی » عمومی

کشورهای غربی چشمان خود را به روی جنایات صدام بستند

شبکه فرانس بیست وچهار با پخش گزارشی از اقدام وحشیانه صدام درحمله شیمیایی به شهر حلبچه عراق اذعان کرد کشورهای غربی به علت همدستی با صدام ،چشمان خود را بر روی جنایات او بستند.

به گزارش واحد مرکزی خبراین شبکه افزود صدام بیست و پنج سال قبل کردها را هدف سرکوبی بی رحمانه قرار داد. این سرکوب در شهر «حلبچه» شکل بمباران شیمیایی به خود گرفت. کشتاری دهشتناک که براثر آن هزاران نفر از ساکنان این شهر جانشان را از دست دادند. عده ای نیز زخمی شدند که هنوز نیز از پیامدهای این حمله شیمیایی رنج می کشند. به نظر می رسد به رغم گذشت یک ربع قرن، هنوز نیز خطر گازهای شیمیایی از این شهر رخت بر نبسته است.در حلبچه هستند افرادی که هنوز محل مرگ عزیزانشان را دست نخورده باقی گذاشته اند.
«لقمان عبدالقادر» یکی از همین افراد است. او در شانزدهم مارس هزار و نهصد و هشتاد و هشت اعضای خانواده اش را براثر استنشاق گازهای شیمیایی از دست داد.
او می گوید «چند سال قبل ما چند عدد مرغ داشتیم. یک روز صبح متوجه شدم آنها در حیاط نیستند. وقتی دنبالشان گشتم دیدم در زیرزمین مرده اند. مرغ های دیگر را نیز به همین وضع دچار شدند. از آن موقع دیگر از این زیرزمین استفاده نکردیم.»
«لقمان عبدالقادر» حتی دیگر از انارهایی که در حیاط این خانه شان نیز می روید، استفاده نمی کند زیرا از آلوده بودن آنها ترس دارد.
او می گوید « جرات نمی کنیم از این میوه بخوریم. آنها را نمی چنیم زیرا می ترسیم آثار گازهای شیمیایی هنوز نیز در خاک باشد و به میوه ها منتقل شود و ما را نیز مسموم کند.»
داستان زندگی «لقمان عبدالقادر» داستان هزاران کُرد دیگری است که در حلبچه و اطراف آن زندگی می کنند. داستان منطقه ای که هدف سلاح شیمیایی قرار گرفته و حتی امروز نیز به رغم گذشت بیست و پنج سال از تبعات آن رها نشده است . صدام حسین در شانزدهم مارس هزار و نهصد و هشتاد و هشت مرتکب یکی از بزرگترین کشتارهای قرن بیستم شد چون کردها به او در حمله به ایران همکاری نمی کردند .
پسر عموی صدام مشهور به «علی شیمیایی» حمله را فرماندهی کرد و در عرض چند ساعت بیش از پنج هزار نفر کشته و ده هزار نفر نیز مصدوم شدند. از کشورهای غربی صدایی برنخاست زیرا آنها ضد ایران بودند و از صدام حسین حمایت می کردند . فرانس بیست و چهار همچنین افزود مردم حلبچه معتقدند گازهای شیمیایی هنوز نیز در این شهر موجب مرگ می شود.
«آراس عبید اکرم»، رئیس انجمن قربانیان حمله شیمیایی می گوید «هنوز کسی به طور دقیق تحقیق نکرده تا ببیند که آیا خاک حلبچه پاک است یا نه.  وقتی کسی می میرد واقعا نمی دانیم علت مرگش طبیعی بوده یا تاثیر گازهای شیمیایی است.»
مرکزی تخصصی برای مداوای مجروحان شیمیایی در حلبچه در حال ساخت است و در حال حاضر هیچ پزشک متخصصِ قربانیان این سلاح در این شهر وجود ندارد . مجروحان شیمیایی برای هرگونه مشورتی مجبورند به تهران سفر کنند . براساس منابع بیمارستانی، موارد ابتلا به سرطان در حلبچه ده برابر و موارد سقط های غیرارادی نیز چهارده برابر بیش از دیگر مناطق عراق است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
غارت منابع ایران؛ هدف همیشگی قدرت‌های استکباری
گشایش نمایشگاه دائمی بیت الاحزان در بناب مرند
سفارت آمریکا، لانه جاسوسی بود
راه‌آهن کشور محور ترانزیت جدید هند و روسیه شد
فروش دارو در مطب‌ها ممنوع!
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۴ آبان ۱۴۰۴
سرمربی آخال: سپاهان باید سپاس گزار تیم داوری باشد
تالاب بین‌المللی قوریگل در خطر خشکی دائمی قرار دارد
تقویم و اوقات شرعی چهارشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ قلب تپنده مسگری کشور
دستگیری سارقان خودرو با ۱۲ فقره سرقت در تبریز
نویدکیا: شب ناامیدکننده‌ای بود؛‌ تساوی لحظه‌آخری خوشحالی ندارد
معاون رئیس جمهور بر توسعه شهر‌های هوشمند تاکید کرد
ضرورت توسعه ظرفیت‌های صنعتی و معدنی آذربایجان شرقی
سند دار شدن ۱۳۴ هزار و ۳۶۶ قطعه از اراضی کشاورزی آذربایجان شرقی
بردیف بهترین بازیکن دیدار سپاهان و آخال شد
ماندگاری هوای سرد در سمنان
آغاز بکار ششمین نمایشگاه بین‌المللی شهر هوشمند و هوش مصنوعی ایران
رونق آبزی‌پروری در کرمان
توقیف دو هزار خودروی شوتی در استان کرمان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
تعطیلی مدارس، دانشگاه ها و ادارات دولتی ۸ شهرستان هرمزگان؛ ۱۴ آبان
درگذشت پزشک گچسارانی
بازگشت پرواز‌های لوفت هانزا به ایران
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین
آغاز راهپیمایی ۱۳ آبان با شعار، متحد و استوار مقابل استکبار،در مشهد
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
جذب بیش از ۸۰ متخصص در مراکز درمانی لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۳ آبان ۱۴۰۴
۱۳ آبان روزی حماسه ساز در قیام دانش آموزان متعهد
هر روز، یک ۱۳ آبان؛ جوانان زنجانی آماده خلق حماسه
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
سیزدهم آبان، روز یک صدایی ملت برای مبارزه با استکبار
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)