• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۱۵۹۹
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۲
صفحه نخست » عمومی

ارتباط جدی با همسایگان، باطل‌السحر تحریم‌هاست

رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: سیاست کار نزدیک و جدی با همسایگان همیشه باطل السحر حرکت های تحریمی و تحمیلی انزوا به ایران در عرصه های سیاسی و اقتصادی بوده است چنان که هر چه با همسایگان منافع و روابطمان در هم تنیده شود، بدخواهان آن سوی اقیانوسها کمتر می توانند ایران را زیر فشار قرار دهند.

به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، در برنامه گفتگوی ویژه خبری سه شنبه شب شبکه دو سیما محمد نهاوندیان، سرپرست نهاد ریاست جمهوری ایران و ترکیه را دو کشور بسیار مهم از نظر اقتصادی و سیاسی در منطقه دانست و گفت: در شرایطی که بسیاری از کشورها در منطقه مشکلات ناامنی دارند و با چالشهای داخلی دست به گریبان هستند، ایران و ترکیه از ثبات و اثرگذاری قابل توجهی برخوردار هستند.

وی افزود: این که دو کشور در قبال برخی مسائل منطقه ای تفاوت دیدگاه و تحلیلی داشته اند و در عین حال در چنین سطحی با هم گفتگو، رایزنی، همکاری و برنامه ریزی می کنند از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
نهاوندیان تصریح کرد: به ویژه آغاز سطح جدیدی از روابط که شورای مشترک راهبردی با مشارکت هیئت وزیران دو طرف تشکیل و مسائل دو جانبه و منطقه ای بحث شود، بی سابقه بود.
رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: از طرف دیگر شاید مصداق بسیار بارزی از این رویکردی که در دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران دنبال می شود که رویکرد برد- برد است، در این رابطه قابل شناسایی بود به این معنا که هم در حوزه اقتصادی و هم سیاست خارجی، هر دو کشور احساسشان این بود که از این تعمیق روابط برنده می شوند بدون آن که طرف دیگر بازنده باشد.
وی افزود: اصولا تجلی این مفهوم بسیار مهم در مناسبات خارجی شاید از زاویه دیگری هم اهمیت زیادی داشته باشد، از آنجا که ایران در مذاکرات 1+5 سیاست رفع تحریم را دنبال می کند و همزمان در جبهه دفع تحریم هم بسیار فعال و پیروز عمل می کند.
نهاوندیان گفت: سیاست کار نزدیک و جدی با همسایگان همیشه باطل السحر حرکت های تحریمی و تحمیلی انزوا به ایران در عرصه های سیاسی و اقتصادی بوده است چنان که هر چه با همسایگان منافع و روابطمان در هم تنیده شود، بدخواهان آن سوی اقیانوسها کمتر می توانند ایران را زیر فشار قرار دهند.
وی افزود: در همین چند ماهی که از این رویکرد فعال دیپلماسی می گذرد ما در ارتباط به همسایگان بسیار موفق عمل کرده ایم به گونه ای که در 8 ماه اخیر  ، 6 رئیس جمهور از کشورهای همسایه به ایران آمدند و سفرهای رئیس جمهور به افغانستان، عمان و حالا ترکیه پس از سفر آنها صورت گرفته که این همان شکل روابط عزتمندانه و دیپلماسی فعال است که باید چراغ راه ما باشد.
نهاوندیان در ادامه گفت: خوشبختانه این سفر بسیار پرمحتوا بود یعنی هم در مسائل اقتصادی حوزه های جدی عملیاتی را با ترک ها بحث کردیم، در موضوع اقتصادی بحث از این شد که روابط ما نباید فقط در سطح روابط تجاری بماند بلکه ما باید وارد مرحله سرمایه گذاریهای مشترک شویم.
وی افزود: سیاست شکوفایی سواحل که دولت در دستور کار خود قرار داده است به خوبی برای خارجی ها قابل فهم است و معنای این امر این است که کشورهای شمال ایران از جمله ترکیه تا اروپا از طریق خلیج فارس و دریای عمان به اقیانوس هند وصل می شوند.
رئیس دفتر رئیس جمهور تصریح کرد: این رویکردی کاملا متحول کننده است، ترک ها هم در حوزه مواصلاتی سابقه، تجربه و توانایی دارند از این رو خیلی از این امر هم در طرح های راه آهن و هم راه سازی استقبال کردند.
وی گفت: ترک ها همچنین برای ادامه رشد خود به امنیت انرژی نیاز دارند و ایران مطمئن ترین منبع برای این کشور به شمار می رود، البته آنها قرارداد گازی با ما داشته اند و نفت هم به صورت تاریخی از ما می خریدند ولی سهم ایران در بازار آینده انرژی ترکیه افزایش پیدا  کند موضوع مباحثی بود که در سفر اردوغان به تهران مورد بحث قرار گرفت، بحث های کارشناسی هم شده بود، در این سفر نیز به صورت جدی در مورد آن صحبت و یک گام به نهایی شدن نزدیک شد.
نهاوندیان به موضوع گردشگری اشاره کرد و افزود: ترکیه تجربه موفقی در 30 سال گذشته در این حوزه دارد و تحول جدی در آن ایجاد کرده است به گونه ای که سالانه 35 میلیون گردشگر و رقم بالایی درآمد از این منبع دارد علاوه بر این که نرخ بیکاری را هم کاهش داده اند.
وی تصریح کرد: ایران ظرفیت عظیم گردشگری دارد و آنها بسیار علاقه مند به سرمایه گذاری و انتقال تجربیات خود هستند. 
نهاوندیان گفت: در پتروشیمی، راه آهن و شاید از همه مهمتر در حوزه بانکی ترکها بسیار آمادگی بالاتر از گذشته از خود نشان دادند که بین بانک های ایران و ترکیه قرارداد کارگزاری امضا شود، قرار هم شد کمیته بانکی تشکیل شود از این رو در حوزه اقتصادی ارزیابی من بسیار مثبت است.
وی بهترین ضامن اجرا و شاخص این که یک کار اداری تشریفاتی نتیجه عملی خواهد داشت را رویکرد بخش خصوصی به آن موضوع دانست و افزود: به نظرم جلسه ای که در محل اتحادیه اتاق ها و بورس های ترکیه تشکیل و استقبالی انصافا با شکوه از آن شد، خود بهترین گواه بر این بود که آنچه سیاسیون دو کشور با هم صحبت کرده بودند، توسط اقتصادانان دو طرف دنبال خواهد شد.
نهاوندیان گفت: من این جلسه ای را که در اتاق تشکیل شد شاهدی می بینم که موضوع ها حتما دنبال خواهد شد البته ما باید مجموعه فضای کسب و کار را به گونه ای شکل بدهیم که سرمایه داران ترک و کلا سرمایه خارجی یا ایرانیان مقیم خارج احساس کند که سرمایه گذاری در ایران منفعت بیشتری دارد واین شاخص ماست.
وی افزود: در حوزه گمرک، یکی از نقاط ضعفی که داریم در مرزهاست به گونه ای که کامیون های ترک که برای ترانزیت یا کالا رسانی می آیند به ساز و کاری آسان، سریع و همراه با احترام مواجه شوند چرا که ما به علت برخی سخت گیری ها صف هایی تا 30 کیلومتر به علت ناهماهنگی لازم برای بازرسی در گمرک داشته ایم.
نهاوندیان تصریح کرد: ما باید به سرعت در مرزها و گمرکات به گونه ای خدمات ارائه دهیم که همه احساس کنند راه ترانزیت ایران آسان ترین راه است و خود این ترانزیت و اشتغال آن بسیار قابل توجه است.
رئیس دفتر رئیس جمهور در ادامه گفت: عزت را در انزوا نمی توان تعریف کرد بلکه عزت مندی در رابطه تجلی پیدا می کند و این که در مسائل منطقه ایران باید برای همه ثابت شود که غیر قابل حذف و انکار است.
وی افزود: البته می شود اختلاف نظر داشت و در عین حال رابطه رادر جهت نزدیک کردن نظرات استفاده کرد، شکلی که هم اکنون جمهوری اسلامی ایران در صحنه بین المللی و به ویژه منطقه ای ظاهر شده است.
نهاوندیان با اشاره به مشارکت دو رئیس جمهور ایران و ترکیه در جلسه اتاق و نیز تشکیل شورای راهبردی دو دولت در بالاترین سطح رایزنی گفت: پیش بینی من این است که نه فقط در روابط دو جانبه اقتصادی و سیاسی بلکه در همکاری های ایران و ترکیه در کشورهای ثالث ما شاهد تحول جدی خواهیم بود.
وی افزود: ما در اکو، در دی 8 و در سازمان همکاریهای اسلامی حضور داریم و اگر این دو کشور اثر گذار در کنار هم باشند می توانند در توسعه دیگر کشورهای اسلامی هم موثر باشند.
رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: تصویب پیشنهاد ایران در مجمع عمومی سازمان ملل به عنوان  ویو اتفاق مهمی بود که اگر چه در داخل کشور آن چنان که باید و شاید به آن پرداخته نشد ولی هر جا می رویم از جمله در بیانیه ما با ترک ها روی بحث ویو تاکید شد و به طور قابل توجهی این موضع اصولی ایران که اولویت اول در منطقه مبارزه با تروریسم است در این بیانیه مورد تاکید قرار گرفت.
وی افزود: ‌این که مقابله با دسیسه های رژیم صهیونیستی در بیانیه قید شود و این که بر اقدام مشترک برای احقاق حقوق مردم فلسطین تاکید می شود توفیقات دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران است.
نهاوندیان گفت: روح اقتصاد مقاومتی هم آن است که ما ذره ای از حقوق خود نباید عقب نشینی کنیم و در عین حال اینکه تحمیل محدودیت ها و تحریم ها را با رفع تحریم و ابتکارات دور زدن آنها دنبال کنیم، خودشان به جایی برسند که تحریم ها را بردارنند.
وی افزود: به نظر کارشناسان با این سفر فصل جدیدی در مناسبات ایران و ترکیه هم در حوزه اقتصادی و هم سیاسی آغاز شده است، از طرف دیگر هم اکنون اروپا بیش از گذشته به این واقع بینی رسیده است که در تحمیل محدودیت ها آنها بیشتر ضرر کرده اند.
نهاوندیان تصریح کرد: این که ایران و ترکیه با هم کار می کنند پیام بسیار مهمی برای اروپا دارد از این من فکر می کنم هر چه جلوتر می رویم در تحلیل هزینه فایده کار با ایران، هزینه ها کاهش یافته و فایده ها افزایش پیدا می کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
واکسیناسیون دام‌ها در زنجان علیه سویه جدید تب برفکی
زعفران؛ محصولی کم‌آب بر و پرسود برای کشاورزان زنجانی
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
تا اواسط هفته ، زنجان بدون باران
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
سهم استان زنجان از درآمدهای معدنی کجا هزینه می‌شود؟
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۸ آبان ۱۴۰۴
پرداخت بیش از دو هزار میلیارد ریال غرامت به کشاورزان لرستانی
کلاهبرداری ۳۰ میلیارد ریالی در تبریز
کاهش ۷۵ درصدی میزان بارندگی در آذربایجان‌غربی
اختصاص ۱۰ میلیارد تومان برای تجهیز مرکز فنی حرفه‌ای میانه
ادامه روند افزایشی دمای هوا در سمنان
پیشرفت نهضت مدرسه‌سازی در طرح‌های حمایتی مسکن
تامین زیرساخت‌ها چالش اصلی سرمایه گذاری در خراسان جنوبی
لزوم جدیت دستگاه‌های متولی در تنظیم بازار
اختصاص ۹۹۰ میلیارد تومان به طرح های آبرسانی روستایی و فاضلاب لرستان
برگزاری جشنواره شکرانه برداشت زعفران در روستای منجیل آباد رباط کریم
برگزاری آئین پایانی نخستین سوگواره تعزیه (آلاله ها) منطقه شرق استان تهران
تقویم و اوقات شرعی ۱۸ آبان ۱۴۰۴
خوابگاه‌های دانشگاه ایلام میزبان بیش از ۳ هزار دانشجو
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
فرآیند حذف چهار صفر از پول ملی آغاز شد
اعمال محدودیت آبی شبانه در تهران برای پر شدن مخازن
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
دخالت‌های خارجی و امید به اتحاد، چالش‌های انتخابات عراق
بیش از ۹۰ درصد سد کرج خالی است
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
افشای حمله موشکی ایران به منطقه‌ای سری در سرزمین‌های اشغالی در جنگ ۱۲ روزه
افزایش قیمت برخی از داروهای بیماران خاص
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)
تشییع و خاکسپاری مادر شهید محمد سلیمانی در شهر ورزنه  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)