• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۲۹۳۷
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۴
اقتصادی » بازاروتجارت

امریکا می خواهد افغانستان را همواره ناامن نگه دارد

کارشناس امور افغانستان گفت: آمریکا می خواهد افغانستان را برای ادامه حضور خود در این کشور ناامن نگه دارد.

به گزارش واحد مرکزی خبر، عاشق حسین طوری در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان اینکه  آمریکا از دموکراسی دم می زند اما در عمل شاهد تناقض گویی این کشور در قبال کشورهای مختلف از جمله فلسطین هستیم ،‌ افزود: امریکا هیچوقت نمی خواهد عبدالله عبدالله در افغانستان رئیس جمهور شود.
وی گفت: در دور نخست انتخابات ریاست جمهوری افغانستان گرایش های قومی مطرح نبود و عبدالله عبدالله که تاجیک است در استانهای پشتون نشین بیشترین رای را آورد.
وی با بیان اینکه خواست آمریکاییها این است که یک پشتون رئیس جمهور افغانستان باشد افزود: همه چیز در افغانستان در ظاهر افغانی اما اصل آن امریکایی است و مقامات واشنگتن مردم افغانستان را به نام دموکراسی فریب داده است.
وی با اعلام اینکه ممکن است طرفداران عبدالله عبدالله با توجه به تقلب گسترده ای که در انتخابات این کشور روی داده است در پی تشکیل حکومت موازی بروند  گفت: البته اگر امریکایی ها به عبدالله عبدالله امتیازاتی بدهند ممکن است وی کوتاه بیاید.
این کارشناس امور افغانستان، عامل تقلب در انتخابات را دولت افغانستان و شخص کرزای دانست و افزود: کرزای در حالی که خود را طرفدار عبدالله عبدالله معرفی می کرد به پیروزی اشرف غنی کمک کرد.
وی گفت: اشرف غنی از نگارندگان پیمان امنیتی افغانستان با امریکاست و با رئیس جمهور شدن وی، افغانستان این پیمان را با امریکا امضا خواهد کرد.
وی گفت: امریکایی ها می خواهند پس از خروج بخشی از نظامیانشان از افغانستان جنگ را از حالت امریکایی افغانی به جنگ افغانی افغانی تبدیل کنند.
وی افزود: اکنون امریکایی ها مناطقی را در افغانستان در اختیار طالبان قرار دادند و در بخش هایی به وسیله بالگرد به نیروهای طالبان کمک رسانی می کنند.
این کارشناس امور افغانستان گفت: طرح امریکا برای افغانستان تنگ تر کردن محاصره روسیه و مهار ایران است.
وی گفت: امریکایی ها می خواهند ارتش افغانستان همیشه به آنها محتاج باشند و به همین دلیل سلاح های باقیمانده درافغانستان رابه ازبکستان انتقال می دهند.
محمد رضا فرقانی کاردار پیشین جمهوری اسلامی ایران در افغانستان نیز در این برنامه گفت: افغانستان از آینده روشنی برخوردار نیست و ساختارهای سنتی این  کشور ضعیف و جامعه افغانستان از نظر ساختار قدرت بی هویت شده است.
وی افزود: در صورت روی کار آمدن اشرف غنی ممکن است طالبان از بعد نظامی به بعد سیاسی تبدیل شود.
وی در تشریح این موضوع افزود: اشرف غنی بیشترین ارتباط را با طالبان داشته و اعلام کرده است در صورت پیروزی در انتخابات طالبان را جذب خواهد کرد.
وی گفت: طالبان مدعی است با برگزاری انتخابات در افغانستان مخالف است اما در عمل عملیات نظامی خود را در دور دوم انتخابات کاهش داد که این با سیاست اعلامی طالبان متفاوت بود.
وی افزود: در افغانستان زیر ساخت های لازم برای برگزاری انتخابات  آزاد وجود ندارد و بسیاری از افغانها و بویژه زنان فاقد مدارک هویتند و تابعیت مشخصی ندارند.
فرقانی گفت: در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری افغانستان تقلب و تخلف های بسیاری روی داد که می توان به کشف دو کامیون حامل صندوق های حاوی برگه های رای به نفع اشرف غنی اشاره کرد.
وی افزود: ساختار کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان بی طرف نیست و بیشتر آنها از قوم طرفدار اشرف غنی هستند.
وی گفت: در دور دوم انتخابات شمار شرکت کنندگان بیش از دور اول بود اما میزان آرای عبدالله عبدالله از 46 درصد در دور نخست به 43 درصد در دور دوم کاهش یافته بود.
وی افزود: به دلیل وضع افغانستان، امریکایی ها تلاش می کنند با تساهل و تسامح  مسئله حل و فصل شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ سومین نشان طلای کاروان ایران بر گردن صادقی
درخشش ورزشکار خراسان رضوی در بازی‌ های همبستگی کشورهای اسلامی
سفیر جدید غنا رونوشت استوارنامه خود را تسلیم وزیر امور خارجه کشورمان کرد
برگزاری انتخابات شورای دانش آموزی در گلستان
تأکید وزیر امور خارجه بر احصاء ظرفیت‌های فرهنگی، تاریخی و اقتصادی استان یزد
سفیر جدید اتریش رونوشت استوارنامه خود را تسلیم عراقچی کرد
برگزاری جشنواره نخستین واژه «آب» در مدارس ابتدایی لرستان
آمادگی ۹۵ درصد نانوایی‌های بردسکن در مقابله با بحران سوخت
حمایت از واحد‌های تولیدی
سقوط هواپیمای نظامی ترکیه
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
راهیابی عباسی به فینال ۵۰ متر کرال پشت
خرید بیش از ۸۰ تابلوی علایم و چراغ راهنمایی و رانندگی در هوراند
بازرسی و کنترل خودرو‌های حمل دام در محور سوادکوه
بهشتی در یک‌ضرب صاحب نشان برنز شد
پیام تسلیت رهبر انقلاب، مرهمی بر دل خانواده و دوستداران مرحوم صابر کاظمی
اجرای استانداردهای اجباری در حوزه‌های غذایی و زیستی ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است
پرداخت ۲۷۰ میلیارد تومان از مطالبات مراکز درمانی و داروخانه‌های طرف قرارداد تأمین اجتماعی زنجان
لیگ کانوپولو بانوان؛ صدرنشینی نوین تهران در نیم فصل نخست
تشییع پیکر ذاکر اهل بیت در شهرستان هامون
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا
تیم ملی فوتبال ایران وارد شهر العین شد
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر
بازدید سرلشگر موسوی از ساختمان شیشه‌ای صدا و سیما
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۰ آبان ۱۴۰۴
خبر‌های خوش از پرداخت مطالبات دارو
کلاهبرداری به بهانه حمل بار و اثاثیه
استقلال ملی، مسیر رسیدن به پیروزی و اقتدار
قدردانی مردم انگلیس از مرد مسلمانی که جان چندین نفر را نجات داد
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
اخبار کوتاه از مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد
اقدامات وزارت خارجه برای ائتلاف‌سازی با قدرت‌های نوظهور
واکنش رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به ماجرای سفر ۵۰ میلیاردی برزیل
مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران اعلام شد
منابع مرحله پنجم کالابرگ برای هفت دهک تامین شد
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
بررسی پیشرفت طرح‌های نهضت ملی مسکن در شهر‌های جدید پرند، فولادشهر و بینالود  (۱ نظر)