پخش زنده
امروز: -
مدیرکل دامپزشکی مازندران با آغاز ایام محرم، از مردم خواست ذبح دام نذری را تنها در کشتارگاههای مجاز انجام داده و به توصیههای بهداشتی دامپزشکی توجه ویژه داشته باشند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، مدیرکل دامپزشکی مازندران با اشاره به آغاز ایام عزاداری سیدالشهدا علیهالسلام و افزایش ذبح دامهای نذری در این ایام، از مردم مومن استان خواست تا نکات بهداشتی را به طور جدی رعایت کرده و از کشتار دام در خارج از کشتارگاههای مجاز خودداری کنند.
حمزه آقاپورکاظمی با بیان اینکه رعایت ضوابط بهداشتی در ایام محرم اهمیت دوچندانی دارد، گفت: برای حفظ سلامت عمومی و پیشگیری از بروز بیماریهایی مانند تب کریمه کنگو، ضروری است که دامهای نذری تنها در کشتارگاههای تحت نظارت دامپزشکی ذبح شوند.
وی با اشاره به نشانههای ظاهری دامهای بیمار از مردم خواست تا از خرید و ذبح دامهایی با علائم مشکوک نظیر لاغری مفرط، ترشحات آبکی یا چرکی، وجود تاول، پشمهای ژولیده، لنگش، آثار کچلی، و ضایعات پوستی در ناحیه دمبه و اندامهای خارجی پرهیز کنند.
مدیرکل دامپزشکی مازندران توصیه کرد: گوشت و آلایش خوراکی دام باید حداقل ۲۴ ساعت در دمای بین صفر تا چهار درجه سانتیگراد (یخچال) نگهداری شود و تجهیزات و ظروف در تماس با گوشت، بهخوبی شسته و ضدعفونی شوند.
آقاپورکاظمی با هشدار نسبت به خطر بیماریهای مشترک انسان و دام بهویژه در گرمای تابستان، افزود: هنگام قطعهکردن گوشت و شستوشو، استفاده از دستکش یکبار مصرف الزامی است و در صورت مشاهده کنه روی بدن دام، از کندن آن با دست خودداری شود. همچنین مردم از برش دادن کیستها، آبسهها و ضایعات موجود روی لاشه یا جگر بهشدت پرهیز کنند.
وی تصریح کرد: مصرف جگر و کبد دارای کیستهای آهکی، چرکی، یا ریههای دارای ضایعات مشهود مجاز نیست و اینگونه اندامها باید به شیوه بهداشتی دفن یا معدوم شوند و به هیچ وجه در اختیار حیوانات قرار نگیرند.
مدیرکل دامپزشکی مازندران در پایان از شهروندان خواست در صورت داشتن سوال، درخواست خدمات و یا مشاهده تخلفات بهداشتی، با شماره ۱۵۱۲ تماس گرفته و موضوع را به دامپزشکی استان اطلاع دهند.