پخش زنده
امروز: -
معاون وزیرآموزش و پرورش گفت: ۱۴۶ طرح آموزشی با ظرفیت هزار کلاس درس در قزوین اجرایی میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز قزوین؛ حمید رضا خان محمدی در شورای آموزش و پرورش استان قزوین گفت: مسئله اول استان قزوین مسئله اموزش و پرورش خواهد بود و حدود ۱۴۶ طرح با ظرفیت هزار کلاس امسال عملیاتی میشود.
خان محمدی گفت: ۵۳ طرح تا مهر تقدیم دانش آموزان خواهد شد و باقی آن تا پایان سال پیگیری خواهد شد.
وی گفت: برای بررسی و ارزیابی عملکرد استان در اجرای نهضت توسعه عدالت در فضا و تجهیزات آموزشی به قزوین سفر کردهایم.
خان محمدی با بیان اینکه مشارکت مردم در توسعه عدالت آموزشی از رویکردهای اصلی رییس جمهور است، افزود: تا پیش از دولت چهاردهم تعهدات خیران مدرسهساز حدود ۷.۷ همت بود که با برنامهریزیها و تعامل با خیران اکنون به ۱۱.۱ همت و به بیش از ۱۸۰ هزار میلیارد ریال رسیده است.
رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور گفت: طبق مطالعات انجامشده، مناطق ناحیه قزوین و الوند بیشترین مشکلات را دارند و باید برای رفع این چالشها برنامهریزی جدی صورت گیرد.
خان محمدی گفت: در طرح نهضت ملی مسکن، ۵۰ درصد مسئولیت احداث مدارس برعهده آموزش و پرورش گذاشته شده و مابقی نیز توسط سازمان راه و شهرسازی انجام خواهد شد.
وی عملکرد استان را در استفاده از ظرفیت صنایع برای مدرسهسازی ستودنی دانست و گفت: قزوین در موضوع "مولدسازی داراییهای آموزش و پرورش" نیز بسیار پیشرو عمل کرده است.
خان محمدی گفت: به ایجاد پژوهشسراها توجه و تجهیزات این مراکز از محل مسئولیتهای اجتماعی صنایع تامین شود.
وی عنوان کرد: دو اردوگاه یانس آباد و ضیاءآباد در استان وجود دارد که اردوگاه ملی است که قرار شده با ۵۰ درصد منابع ملی و ۵۰ درصد منابع استانی تامین اعتبارشود.
خان محمدی گفت: یکی از مصوبات برنامه هفتم احداث مجتمع بزرگ مقیاس است که استان قزوین در این طرح قرار میگیرد.
معاون وزیرآموزش و پرورش گفت: بهزودی نشستی با حضور وبیناری رییسجمهور و ۷۰ مدیر صنعتی استان قزوین برگزار خواهد شد که هدف آن تفاهم برای ساخت و تجهیز مدارس و ایجاد تحولات اساسی در زیرساختهای آموزشی استان است.
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی هم با اشاره به کمبود شدید فضای آموزشی در مناطق مختلف استان، گفت: روند ساخت و توسعه مدارس باید همگام با نیازهای جمعیتی قزوین پیش برود که در این زمینه حمایت ملی ضرورت دارد.
وی گفت: توسعه فضاهای آموزشی در استان قزوین با روند ساخت مسکن همگام نبوده و این مساله در مناطقی نظیر مهرگان و الوند به شکل ملموسی دیده میشود، به طوری که این مناطق با کمبود شدید مدرسه و فضای آموزشی مواجه هستند.
محمدبیگی افزود: در حالی که استان قزوین رتبه نخست یا دوم را در اجرای طرح نهضت ملی مسکن دارد، اما همچنان توسعه فضاهای آموزشی از آن عقب مانده و این شکاف باید با برنامهریزی فوری جبران شود.
وی با تجلیل از تلاشهای استانداری قزوین در حوزه آموزش و سلامت گفت: همکاری خوب دولت با خیران مدرسهساز در استان قزوین قابل تحسین است و نقش مهمی در ارتقای زیرساختهای آموزشی دارد.
وی با اشاره به ضرورت توجه ملی به موضوع ساخت مدارس گفت:در حال حاضر، استان قزوین به بیش از ۴۰۰ مدرسه جدید نیاز دارد و همچنین ۳۰ مدرسه فرسوده و کلنگی باید نوسازی شوند؛ بنابراین افزایش سهم قزوین در ردیف اعتبارات ملی یک مطالبه جدی است.
وی با هشدار نسبت به آثار کمبود فضای آموزشی گفت: در ۲ سال اخیر مواردی از ترک تحصیل دانشآموزان گزارش شده که ناشی از نبود فضای مناسب آموزشی است.
محمدبیگی گفت: عدالت آموزشی ایجاب میکند که حتی برای مناطقی با تنها یک دانشآموز نیز مدرسه ساخته شود؛ چرا که آموزش نباید از هیچکس دریغ شود.
استاندار هم به پایین بودن سهم استان از ردیف اعتبارات ملی در حوزه ساخت مدارس اشاره کرد و گفت: با وجود آنکه طبق قانون این سهم باید ۲ درصد باشد، اما در سه سال اخیر کمتر از یک درصد تخصیص یافته است.
نوذری گفت: زمانی که رییس جمهور دکتر پزشکیان و وزیر آموزش و پرورش آیین خشتگذاری مدرسه را کلید زدند، این اقدام پیام روشنی داشت: اینکه مدرسه، پایه توسعه هر ملت است.
وی افزود: آموزش و مدرسه، ۲ رکن اصلی انسانسازی، رشد اندیشه و تعالی جامعه هستند و دولت در تلاش است نهضت توسعه عدالت آموزشی را با محوریت ساخت و نوسازی مدارس در استان قزوین جدیتر دنبال کند.
استاندار با اشاره به لزوم ورود همهجانبه نهادها به موضوع مدرسهسازی گفت: خوشبختانه صنایع و بخش خصوصی استان نیز پای کار آمدهاند و فرمانداران شهرستانها نیز در این مسیر فعالیتهای خوبی داشتهاند.
نوذری در ادامه گفت: قزوین با وجود برخورداری از ظرفیتهای صنعتی، کشاورزی و اقتصادی بالا، در شاخصهای مدرسهسازی و سرانه فضای فرهنگی، در رتبههای پایینی قرار دارد و این وضعیت با واقعیتهای استان همخوانی ندارد.
وی گفت: در استان کارهای خوبی در حال انجام است تا کنون حدود ۲۰ -۳۰ مورد قول مدرسه سازی به صورت صد در صد دادهاند و امیداریم به ۷۰ مورد برسانیم که کار ارزشمندی است.
استاندار تاکید کرد: خیران استان در تامین اعتبارات استانی همراهی خوبی داشتهاند و ما در حال برنامهریزی کوتاهمدت و هدفمند برای توسعه فضای آموزشی به صورت جمعی هستیم تا کاستیها جبران شود.
نوذری همچنین به ظرفیت بالای برخی مراکز موجود اشاره کرد و گفت: ۲ اردوگاه یانسآباد و ضیاآباد در استان قزوین از استانداردهای لازم برای میزبانی همایشها و مسابقات ملی برخوردارند و نزدیکی آنها به تهران نیز یک مزیت راهبردی به شمار میرود، با این حال، برای تجهیز این اردوگاهها نیازمند تخصیص اعتبار ملی هستیم.
وی گفت: عزم استان در اجرای طرح عدالت آموزشی بسیار جدی است و با همافزایی دستگاهها و مشارکت صنایع، تلاش میکنیم تا عقبماندگیها در این حوزه را جبران کنیم.