• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۱۰۴۵۵
تاریخ انتشار: ۱۳ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۰
اقتصادی » بازاروتجارت
در جنگ ۱۲ روزه؛

تامین کالا‌های اساسی بدون برداشت از ذخایر راهبردی

معاون سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به این که جنگ تحمیلی ۱۲ روزه تاب آوری در حوزه واردات و صادرات کشور را افزایش داد گفت: با تامین کالا‌های اولیه و اساسی کمبودی در بازار ایجاد نشد و به ذخایر راهبردی کالا‌های اساسی نیز دست نزدیم.

تامین کالا‌های اساسی در جنگ ۱۲ روزه بدون برداشت از ذخایر راهبردی
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، سیدمحمدصادق قنادزاده با اشاره به اقدامات دستگاه‌ها و نهاد‌های متولی در حوزه تجارت بین الملل در طی جنگ ۱۲ روزه گفت: جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، درس‌های خوبی در حوزه حکمرانی واردات ارائه کرد.

وی افزود: اکنون با هماهنگی نهاد‌های متولی پیش بینی‌های لازم برای شرایط بحرانی در سایه تهدیدات جنگ اقتصادی دیده شده است تا با همگرایی و همراهی نهاد‌ها در حوزه تجارت دچار اختلال نشویم.

معاون ارتقای کسب و کار‌های بین‌المللی سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به ارائه طرح پیشنهادی تجارت در شرایط اضطراری و بحرانی گفت: این طرح با ۶ سر فصل در حوزه واردات، مسائل ارزی، لجستیک، تامین کالا‌های اساسی، تامین مواد اولیه و سایر موارد تهیه و در اختیار وزیر صنعت، معدن و تجارت برای ارسال به هیئت دولت قرار گرفته است.

وی عنوان کرد: این طرح به نقش نهاد‌های متولی و همکاری تشکل‌های بخش خصوصی در حوزه تجارت برای تسهیل گری و سرعت بخشی به ترخیص کالا‌ها تهیه شده است.

۲۰ نهاد تصمیم گیر در حوزه تجارت کشور

قنادزاده، به تعدد مصوبه‌ها و آیین نامه‌ها در حوزه تجارت اشاره کرد و گفت: وجود این گونه قوانین، یک عارضه کلان است، بار‌ها اعلام کرده‌ایم که در تجارت، وحدت فرماندهی نداریم به گونه‌ای که بیش از ۲۰ دستگاه در این امر دخیل هستند و آیین نامه و مقررات تداخل ایجاد کرده و اجازه نمی‌دهند تا مسیر تجارت روان باشد.

وی اضافه کرد: این سازمان به عنوان متولی تجارت در کشور تلاش کرده است تا در سطح وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت بحث سهیمه ارزی، ثبت سفارش و سامانه‌ای شدن فرآيندها را انجام دهد ضمن اینکه کمیته ارزی هر هفته با حضور وزیر صمت برگزار می‌شود که در آن مصوبه‌ها راهگشا هست.

معاون ارتقای کسب و کار‌های بین‌المللی سازمان توسعه تجارت ایران عنوان کرد: این کمیته در سطح بالا تصمیم گیری می‌کند و درصدد رفع موانع و روان سازی تجارت است همچنین دستگاه‌های متولی دیگر نیز تلاش می‌کنند تا با کاهش قوانین و یکپارچه سازی آن به بخش تجارت سرعت ببخشند.

وی با تاکید بر الگوگیری از تسریع ترخیص کالا‌ها در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه گفت: در ساعات‌های اولیه جنگ، یک کارگروه اضطراری تشکیل شد که در آن نهاد‌های متولی از جمله وزارت صمت، گمرکات و بانک مرکزی حضور داشتند.

قنادزاده افزود: ۳۰ مصوبه با هدف اصلی تسهیل گری در جریان ورود و خروج کالا و تسریع در تخلیه انبار‌های گمرکات تصویب و به مرحله اجرا رسید هر دستگاهی با توجه به وظایف خود، وارد میدان شد و نتیجه آن سرعت در ترخیص شد.

معاون ارتقای کسب و کار‌های بین‌المللی سازمان توسعه تجارت ایران گفت: یکی از درس‌های این جنگ، ایجاد وحدت رویه و همگرایی تیمی در حوزه تجارت و کمک به تصمیم گیری شد به قدری که با تامین کالا‌های اولیه و اساسی کمبودی در بازار ایجاد نشد و به ذخایر راهبردی کالا‌های اساسی نیز دست نزدیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اعلام زمان ثبت‌نام انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا
دعا برای نزول رحمت الهی
سرمایه‌گذاران گردشگری از عوارض تغییر کاربری معاف هستند
غلظت آلاینده ها و غبار در سمنان
سیاستمداران آمریکا در مقابل نظم جدید دنیا دچار استیصال شده‌اند
امروز؛ جدال خیبر و ذوب آهن در اصفهان
پیشرفت بزرگ پالایشگاه یازدهم پارس جنوبی در بومی‌سازی تجهیزات ابزار دقیق
افزایش ظرفیت انباشت آلاینده‌های جوی از جمعه شب تا صبح یکشنبه
بازگشایی دریچه‌های تحتانی سد کرخه برای رها سازی آب به پایین دست
در مسیر استقلال خواهی
پیام رئیس‌جمهور به هفدهمین رویداد ملی «ترنم وحی» در کاشمر
قم؛ الگویی عملی تبلور کرامت در تمامی شئون دستگاه عدالت
رویداد تولید محتوای دیجیتال بسیج مازندران درقائم شهر
پیش بینی تداوم مه صبحگاهی و فعالیت سامانه بارشی در خوزستان
برگزاری رویداد رفیق شهیدم در اقلید
تولد و مرگ در جاده جهرم – لار
حضور تیم هندپلو چهارمحال و بختیاری در نخستین دوره مسابقات قهرمانی کشور
راه اندازی پویش «من نگهبان آب هستم» از سوی خانه سینما
تعمیرات اساسی واحد سه نیروگاه شهید مفتح
نفع جوامع محلی از عایدی ۱۵ درصدی معادن
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک
رهبر انقلاب: پیغام با واسطه ایران به آمریکا دروغ محض است
رهبر انقلاب امشب با مردم سخن می گویند
دیدار حساس بانک شهر و استقلال جویبار
عادی سازی مواد مخدر با چاشنی طنز
گسترش ویروس آنفلوانزا
اعمال قانون خودرو‌های آلاینده نیازمند سامانه‌های هوشمند است
معوقات سایپا همچنان ادامه دارد
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۶
۴۸ ساعت طلایی درمان آنفلوآنزا، کلید بهبودی سریع
گرانفروشی نان با شگرد تغییر تنور
فرهنگ و هنر ۱۴۰۴/۰۹/۰۶
معرفی مسئول جدید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام نور لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۶ آذر ۱۴۰۴
گفتگوی زنده استاندار همدان با مردم
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)
مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۳ میلیارد مترمکعب رسید  (۱ نظر)