• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۱۰۵۵۰
تاریخ انتشار: ۱۳ تير ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۸
سیاسی » دولت

پزشکیان: ملت ایران درس بزرگی به متجاوزان صهیونیست داد

رئیس‌جمهور با اشاره به تلفات انسانی زیاد تجاوز رژیم صهیونیستی علیه مردم عزیز ایران گفت: در این جنگ نیرو‌های مسلح ایران وفق ماده ۵۱ منشور ملل متحد به دفاع مشروع از ملت ایران، حاکمیت ملی و تمامیت ارضی کشورمان پرداختند و درس بزرگی به متجاوزان دادند و مانع گسترش جنگ در منطقه شدند.

پزشکیان: ملت ایران درس بزرگی به متجاوزان صهیونیست داد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مسعود پزشکیان رئیس جمهور در هفدهمین اجلاس سران کشورهای سازنده اقتصادی (اکو)، در جمهوری آذربایجان، گفت: حمله تروریستی و غیرقانونی رژیم صهیونیستی به جمهوری اسلامی ایران با نقض آشکار قوانین و موازین و اصول بین‌الملل از جمله بند چهار ماده دو منشور ملل متحد، آغاز شد و با همراهی ارتش متجاوز آمریکا ادامه یافت.

وی افزود: طی ۱۲ روز تجاوزهای وحشیانه، مجموعه‌ای از حملات جنایتکارانه علیه نیروهای نظامی خارج از محل مأموریت خود، استادان دانشگاه و شهروندان عادی و تأسیسات صلح‌آمیز هسته‌ای تحت نظارت آژانس بین‌المللی پروژه هسته‌ای و نیز زیرساخت‌های عمومی صورت گرفت و تلفات انسانی و خسارات مادی فراوان را بر جای گذاشت.

رئیس جمهور اظهار کرد: البته نیروهای مسلح ما بر اساس ماده ۵۱ منشور ملل متحد به دفاع مشروع از مردم شریف ایران، حاکمیت ملی و تمامیت ارضی کشور پرداختند و درس بزرگی به متجاوزان دادند و مانع گسترش جنگ در منطقه شدند.

پزشکیان تصریح کرد: از موضع‌گیری‌های مسئولانه کشورهای منطقه و همین طور اعضای سازمان اکو در طول این بحران تشکر می‌کنم. بسیاری از سازمان‌ها و بلوک‌های جهانی از جمله در نشست اخیر وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی بیانیه‌های قاطعی در محکومیت حملات علیه جمهوری اسلامی ایران اتخاذ کردند. هفدهمین اجلاس سران اکو نیز فرصتی است تا تجاوزهای اخیر رژیم صهیونیستی محکوم شده و تهدیدات منطقه‌ای و جهانی ناشی از آن بار دیگر به گوش جهانیان رسانده شود.

رئیس‌جمهور کشورمان در ادامه، گفت: در سال پایانی اجرای چشم‌انداز اکو ۲۰۲۵ هستیم. چشم‌اندازی که متأسفانه به دلایل مختلف از جمله همه‌گیری‌ها به اهداف تعیین‌شده نرسیده است. همکاری‌های منطقه‌ای در چهارچوب اکو در دهه‌های گذشته درس‌های ارزشمندی را در پی داشته است که باید در تدوین چشم‌انداز ۲۰۳۵ مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: همکاری‌ها در سازمان اکو بر بنیان محکمی استوار هستند که در سال ۱۹۶۴ توسط سه کشور ایران، پاکستان و ترکیه در قالب سازمان همکاری منطقه‌ای برای توسعه پی‌ریزی شده است. در واقع، همکاری‌های منطقه‌ای در قالب اکو، قدیمی‌ترین سازوکار همکاری چندجانبه اقتصادی در جهان در حال توسعه می‌باشد.

پزشکیان اظهار کرد: در این سال‌ها و به‌ویژه پس از پیوستن هفت کشور در اوایل دهه ۹۰ میلادی، ساختارها و چهارچوب‌های بسیار خوبی برای همکاری منطقه‌ای در حوزه‌های مختلف اقتصادی ایجاد شده است.

رئیس‌جمهور بیان کرد: سیاست همسایگی، کماکان در اولویت دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران قرار دارد. برای ما، سازمان اکو زمان همکاری همسایگان است و از این منظر، در رأس دیپلماسی چندجانبه اقتصادی ما قرار دارد. ما به قدرت و قوت سازمان همکاری اقتصادی اکو و نیز ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل گسترده‌اش ایمان داریم. اکو می‌تواند رشد، شکوفایی، بالندگی و تاب‌آوری کشورهای عضو و کل منطقه را ارتقا دهد.

پزشکیان تأکید کرد: با این مقدمه و بدون آنکه بخواهم بر توانمندی‌ها و ظرفیت‌های منطقه اکو اشاره کنم که همگی بر آن‌ها واقف هستیم، مایلم نظرات و پیشنهادات خود را برای تحقق همکاری‌های مؤثرتر و ظهور یک اکوی قوی‌تر در دهه سال پیش رو با شما همکاران محترم در میان بگذارم.

رئیس‌جمهور کشورمان گفت: چشم‌انداز ۲۰۳۵ اکو باید افق‌های مشخص و دست‌یافتنی را ترسیم نماید. برخی از مهم‌ترین چشم‌اندازها عبارتند از: چشم‌انداز ۲۰۳۵ اکو. بی‌تردید، یکی از شاخص‌های مهم و کلیدی عملکرد اکو، شاخص تجارت درون منطقه می‌باشد که متأسفانه جز ناکامی‌های سازمان است. تجارت منطقه هشت درصدی به هیچ عنوان قابل دفاع نیست.

وی افزود: یکی از اهداف چشم‌انداز ۲۰۲۵ اکو تحقق تجارت آزاد در منطقه اکو بود که کماکان دور از دسترس مانده است. ما موافقت‌نامه تجاری «اکوتا»، که قرار است مورد بازنگری قرار گیرد و ان‌شاءالله اجرا گردد، پاسخگوی نیازهای منطقه در ۱۰ سال آینده نخواهد بود.

مذاکرات تجارت آزاد اکو باید هرچه سریع‌تر آغاز شود

پزشکیان اظهار کرد: مذاکرات تجارت آزاد اکو باید هرچه سریع‌تر آغاز شود و ایجاد منطقه آزاد اکو تا سال ۲۰۳۵ را هدف‌گذاری کند. در این ۱۰ سال، کشورهای عضو فرصت خواهند داشت ملزومات زیرساخت‌های ملی و منطقه‌ای مورد نیاز برای عملیاتی شدن منطقه تجارت آزاد اکو را فراهم آورند.

رئیس‌جمهور با اشاره به چشم انداز ترانزیتی ۲۰۳۵ اکو، بیان کرد: در بخش ترانزیت در ۱۰ سال آینده نیاز داریم همکاری‌ها در حوزه ترانزیت و حمل‌ونقل را در دو سطح درون و میان‌منطقه‌ای گسترش دهیم. هفت کشور محصور در خشکی اکو باید دسترسی ارزان‌تر، کوتاه‌تر و سهل‌تری به آب‌های آزاد و بازارهای جهانی داشته باشند. جمهوری اسلامی ایران و سایر کشورهای ترانزیتی عضو در این خصوص نقش‌آفرین هستند.

وی افزود: از جمله می‌توان به ترجیحات و امتیازات جدیدی در بنادر و مبادی ورود و خروج به کشورهای محصور در خشکی اکو اشاره کرد. شبکه قطب‌های لجستیکی اکو باید در بالاترین سطح استانداردهای بین‌المللی در بنادر و مبادی و نقاط مرزی ایجاد و تجهیز شوند.

پزشکیان با اشاره به چشم انداز دیجیتالی ۲۰۳۵ اکو، تأکید کرد: امروز ظهور فناوری‌های اطلاعات و ارتباطاتی نوین، تحولات عمیق و وسیعی را در جوامع مختلف، به‌ویژه در عرصه‌های مختلف پدید آورده است. برای بهره‌گیری از این فناوری‌ها، و در رأس آن هوش مصنوعی، کشورهای عضو باید آمادگی لازم را کسب نمایند. اگر در حوزه دیجیتال و کسب‌وکارهای هوشمند به اقتصادهای ملی خود اتکا نمائیم، شرکت‌های ما شانسی برای رقابت با شرکت‌های معظم فراملی فناوری اطلاعات نخواهند داشت.

وی گفت: توسعه و شکوفایی اقتصاد دیجیتال و اقتصاد هوشمند در منطقه اکو، در یک بستر بین‌المللی و به‌عنوان یک بخشی از زنجیره اقتصادی مؤثر می‌شود. پیشنهاد می‌کنم در اولین اقدامات در چارچوب چشم‌انداز جدید، مرکز هوش مصنوعی اکو به‌عنوان یک مرکز تخصصی منطقه‌ای ایجاد شود.

رئیس‌جمهور کشورمان در خصوص چشم انداز گردشگری ۲۰۳۵ اکو افزود: صنعت گردشگری در منطقه اکو کماکان فرصت‌آفرین است و می‌تواند به رشد اقتصادی منطقه کمک شایانی نماید. برخی از کشورهای عضو در سال‌های اخیر پیشرفت‌های خوبی در عرصه این صنعت داشته‌اند. اکو می‌تواند به‌عنوان یک منطقه مقصد گردشگری برای هر سلیقه‌ای باشد. این مهم تا قبل از ۲۰۳۵ دست‌یافتنی است.

وی ادامه داد: برقراری پروازهای سراسری مابین همه کشورهای عضو باید یک اولویت جدی باشد. تسهیل صدور ویزا باعث دیجیتال‌سازی خدمات گردشگری و انسجام بیشتر میان ملت‌های عضو خواهد شد.

پزشکیان با اشاره به چشم انداز تاب آوری ۲۰۳۵ اکو، اظهار کرد: بحران کرونا و تحولات ژئوپلیتیکی در سال‌های اخیر در منطقه ما و مناطق پیرامونی، ضرورت توجه به تاب آوری‌های ملی و منطقه‌ای در مواجهه با موارد مشابه در آینده را دوچندان کرده است. ناامنی انرژی، ناامنی غذایی، بلایای طبیعی و انسانی، تغییرات اقلیمی و سایر تهدیدات مشابه ایجاد می‌کند. برای مواجهه با آن‌ها، همکاری و هماهنگی قبلی داشته باشیم.

رئیس جمهور کشورمان در ادامه بیان کرد: سازمان اکو چارچوب‌های خوبی برای تاب‌آوری منطقه‌ای و جمعی در قبال بحران‌های احتمالی در آینده را در اختیار قرار می‌دهد. چشم‌انداز ۲۰۳۵ باید به‌طور جدی به این موضوعات بپردازد.

پزشکیان تأکید کرد: توفیق هر چشم‌انداز و هر طرح عملی در گرو ابزارها و تصمیم‌های لازم برای اجرا است. لذا چشم‌انداز ۲۰۳۵ اکو باید قبلاً در این خصوص به جمع‌بندی برسد. دبیرخانه اکو، در مشورت با کشورهای عضو و نیز شرکای بیرونی، باید اقتضائات و ملزومات دستیابی به چشم‌انداز را احصا کند تا تأمین و تضمین آن‌ها در دستور کار کشورهای عضو اکو قرار گیرد.

رئیس‌جمهور گفت: آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای برگزاری هجدهمین نشست اجلاس سران کشورهای عضو اکو اعلام می‌دارم و با افتخار میزبان سران کشورهای محترم عضو خواهیم بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فردا تاسوعا، روز تجلی وفا و حماسه
عزداری مردم به مناسبت محرم در مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد
پخت و توزیع غذای نذری به مناسبت محرم در یاسوج
مشکلات کارخانه آجر دهدشت رفع می‌شود
ملت ایران زیر بار زیاده‌خواهی غرب نمی‌رود
آتش‌سوزی در مجتمع نور درگهان قشم
عشق به حسین تمامی ندارد
ارتقاء علمی شش عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان
کاهش دمای هوای تهران از هفته آینده
لزوم اجرای فریضه الهی امر به معروف و نهی از منکر، برای جلوگیری از بداخلاقی‌ها
تجلی عشق حسینی و ولایتمداری عزاداران زنجانی در یوم العباس
نحوه برگزاری مصاحبه دکتری ۱۴۰۴ دانشگاه آزاد اسلامی اعلام شد
اعزام گروه های جهادی به مناطق مختلف شهرستان قروه
پیام تسلیت معاون قرآن وزیر فرهنگ در پی درگذشت دکتر حجتی
جان باختن جوان ۲۰ ساله در رودخانه نلاس سردشت
اعلام محدودیت های ترافیکی روز عاشورا در اهواز
تعمیرات ساختمان‌های آسیب دیده در تهران
پیش بینی وزش باد شدید در سمنان
معادن یکی از ظرفیت های اصلی توسعه استان
تنها راه توقف جنایات صهیونیست‌ها انسجام امت اسلامی است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دمای ۳ شهر سیستان و بلوچستان به ۵۰ درجه رسید
هاشمیان سرمربی پرسپولیس شد
دیدارهای دوستانه و اردوی مشترک پیش از هفته سوم لیگ ملت ها
مقر محرمانه ارتش اسرائیل چگونه منهدم شد
انسجام ملت ایران؛ علت ناکامی طراحی دشمن
امیر حاتمی: با تمام توان از میهن اسلامی مان دفاع می‌کنیم
برگزاری اردوی انتخابی تیم ملی فوتسال بانوان ایران
اسامی بانوان ملی‌پوش اعزامی به بسکتبال جام آسیا
روسای گروه‌ APA جنایات رژیم صهیونی را محکوم کنند
اتباع غیرمجاز باید با احترام به کشورشان برگردند
دشمنان حماقت کنند، با پاسخی کوبنده تر روبرو می شوند
راهپیمایی جمعه‌های خشم و نصر این هفته هم برپا می‌شود
جذب ۶۹ نیرو در ۹ دستگاه اجرایی خراسان جنوبی
روایت‌هایی از سردار حاجی زاده در کتاب «مرد ابدی»
عزاداری شب هشتم محرم در حسینیه امام خمینی (ره)
اسرائیل بی‌اجازه از حریم ما برای حمله به ایران استفاده کرد  (۴ نظر)
تکثیر شجاعت با حرکت قهرمانانه مجری خبر  (۴ نظر)
ساخت نیروگاه‌های تولید پراکنده در بیش از ۱۰۰۰ نقطه کشور  (۲ نظر)
واکنش به انتشار تصویر موهن از پیامبر در نشریه لمان ترکیه  (۲ نظر)
دشمنان حماقت کنند، با پاسخی کوبنده تر روبرو می شوند  (۲ نظر)
شیخ نعیم قاسم: حزب‌الله سلاح خود را تحویل نمی‌دهد  (۲ نظر)
تنها راه نجات منطقه از بحران، توقف تجاوزات رژیم صهیونی  (۲ نظر)
شکست پروژه جنگ ۱۲ روزه علیه ایران  (۱ نظر)
تعلیق همکاری با آژانس، واکنشی طبیعی به رفتار گروسی است  (۱ نظر)
ایران برای پاسخ به هر تجاوز جدید آمادگی دارد  (۱ نظر)
تأکید مسکو و پاریس بر احترام به حقوق هسته‌ای ایران  (۱ نظر)
نیرو‌های مسلح هیچگاه دچار از هم پاشیدگی نخواهند شد  (۱ نظر)
پاسخ ایران به تعرض دوباره، «سخت‌تر از دوره قبل» خواهد بود  (۱ نظر)
توهم‌های دشمن با مجاهدت‌های فرماندهان نقش برآب شد  (۱ نظر)
برگزاری آیین بزرگداشت شهدای جنگ تحمیلی دشمن صهیونی  (۱ نظر)