• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۱۲۲۰۸
تاریخ انتشار: ۱۶ تير ۱۴۰۴ - ۱۵:۱۴
اقتصادی » صنعت

بسته حمایتی دولت از صنایع و کسب و کار‌ها ابلاغ شد

براساس اعلام وزیر صنعت، معدن و تجارت برای استمرار تولید و پایداری اقتصاد کشور در مواجهه با آسیب‌های ناشی از حملات رژیم صهیونی در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه بسته حمایت از صنایع و کسب و کار‌ها تدوین شد و به تصویب دولت رسید.

بسته حمایتی دولت از صنایع و کسب و کار‌ها ابلاغ شد

به گزارش خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صدا و سیما؛ در جهت ارتقای تاب آوری و استمرار تولید و پایداری اقتصاد کشور در مواجهه با بحران‌های ناشی از حمله ددمنشانه رژیم جعلی صهیونی به کشور و با عنایت به تشکیل کارگروه زیربنایی با مسئولیت وزارت صنعت، معدن و تجارت و عضویت وزارتخانه‌های امور اقتصادی و دارایی، جهاد کشاورزی، دادگستری، نفت، نیرو، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، سازمان برنامه و بودجه کشور و معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، جهت رفع موانع پیش روی واحد‌های تولیدی و خدماتی، بسته حمایت از کسب و کار‌ها جهت گذار از تبعات ناشی از جنگ ۱۲ روزه تدوین و در هیئت وزیران تصویب و به جهت اجرا به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد.

این بسته در ۵ بخش شامل حوزه‌های مالی (مالیات و تامین اجتماعی)، تامین مالی (تسهیلات، بدهی‌های بانکی و...)، ارز (تامین ارز و تعهدات ارزی صادرکنندگان)، زیرساخت (حمل و نقل و انرژی) و بازرگانی (امور گمرکی و ثبت سفارش) و با تاکید بر پشتیبانی از استمرار تولید و رفع موانع احتمالی واحد‌های تولیدی و خدماتی با تمرکز بر سیاست‌های ارزآوری در شرایط ویژه و تامین نیاز‌های اساسی و حفظ معیشت خانوار تهیه و تدوین شده است.

براین اساس؛ حمایت‌های بخش مالی در بسته حمایتی دولت با تاکید بر مسایل مربوط به مالیات و تامین اجتماعی، شامل صدور گواهی موقت با مدت اعتبار یک ماهه تبصره یک ماده ۱۸۶ قانون مالیات‌های مستقیم برای واحد‌های فاقد بدهی مالیاتی در سال مالی ۱۴۰۲، تمدید اعتبار پوشش بیمه تامین اجتماعی کارگرانی که کارفرما امکان پرداخت حق بیمه را ندارد، تمدید مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی تا پایان شهریور ۱۴۰۴، کسر هزینه مالیات قطعی عملکرد یا مالیات بر ارزش افزوده در صورت پرداخت مالیات عملکرد قبل از سررسید مقرر با در نظر گرفتن دوره‌های تمدید از تاریخ یک تیر ماه ۱۴۰۴ و به بعد به ازای هر ماه ۴ درصد پرداختی به صورت روزشمار و توقف یک ماهه اقدامات حقوقی و اجرایی واحد‌های تولیدی در حوزه‌های تامین اجتماعی و مالیات، است.

 همچنین، در جهت رفع محدودیت‌های مالی واحد‌های تولیدی و خدماتی، مقرر شده است بانک مرکزی سازوکار‌های مربوط به تامین مالی با اولویت سرمایه در گردش برای صنایع و خدمات اولویت‌دار و واحد‌های آسیب‌دیده و متاثر از شرایط اضطرار را تمهید نماید. 

علاوه بر آن، اعمال تنفس یا تمدید تسهیلات قبلی، رفع موقت آثار محدودیت‌های ناشی از برگشت چک، تمدید دو ماهه مصوبات اعتباری و لحاظ بدهی‌های مربوط به اعتبارات اسنادی و ضمانت‌نامه‌های بانکی در طبقه مشکوک‌الوصول حداکثر پس از سه ماه از عدم وصول مطالبات موسسه اعتباری، از دیگر حمایت‌های پیش‌بینی شده در حوزه تامین مالی کسب و کار‌ها است.

تمدید یک ماهه مهلت رفع تعهد ارزی واردات و صادرات برای واردکنندگان و صادرکنندگانی که مهلت آنها تا پایان تیر ماه ۱۴۰۴ خاتمه می‌یابد و تعلیق سه ماهه محدودیت‌های بانکی موضوع بند (۵) مصوبات سی‌امین جلسه کارگروه بازگشت ارز حاصل از صادرات از اهم حمایت‌های پیش‌بینی شده در حوزه ارز است.

براساس این گزارش؛ به منظور پایداری تولید و تامین زیرساخت‌های مورد نیاز آن، در بسته حمایتی ابلاغی، تامین برق، سوخت گاز و فرآورده‌های نفتی واحد‌ها با ملاحظات حفظ شبکه پایداری در اولویت کاری وزارتخانه‌های نیرو و نفت قرار گرفته شده است. 

علاوه بر آن، به منظور حفظ و تسهیل فرآیند واردات کالا‌ها مقرر شده است وزارت راه و شهرسازی با هماهنگی وزارتخانه‌های تخصصی مراکز لجستیکی جهت ترانزیت کالا‌ها از گمرکات به این مراکز را تعیین نماید. جلوگیری از بروز مشکلات در فرآیند اجرایی کسب و کار‌ها با تمدید سه ماهه کلیه مجوز‌های کسب و کار دارای اعتبار در بازه زمانی ۲۴ خرداد ۱۴۰۴ تا ۳۱ تیرماه ۱۴۰۴ بدون دریافت هر گونه استعلام مجدد و تا تاریخ، ۳۱ شهریور ۱۴۰۴ از دیگر حمایت‌های حوزه زیرساخت در بسته ابلاغی دولت است.

با توجه به لزوم تامین اقلام اساسی مورد نیاز خانوار و اقلام گلوگاهی در زنجیره تولید، تمدید خودکار کارت بازرگانی به مدت دو ماه، تمدید سه ماهه ثبت سفارش‌های معتبر و مجوز‌های ورود کالا‌های اولویت‌دار ثبت شده توسط دستگاه‌های اجرایی تا تاریخ ۲۴ خرداد ۱۴۰۴، عدم الزام رعایت تقدم تاریخ ثبت سفارش به تاریخ حمل تا پایان مرداد ماه ۱۴۰۴ و تعلیق استفاده از شناسه کالا برای واردات تا دو ماه از تاریخ ابلاغ مصوبه، از اهم حوزه‌های تسهیل‌گری پیش‌بینی شده در بخش بازرگانی است. 

امکان ترخیص صد در صدی کالا‌های موجود در گمرکات و ثبت سفارش بدون انتقال ارز برای واردات کالا‌های اولویت‌دار، از دیگر حمایت‌های مد نظر در این حوزه است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آیین نکوداشت سردار شهید رضا شکری پور
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ شه‌بخش دومین برنز ایران را به نام خود زد
نیرو‌های مسلح باوجود خطر، پای لانچر‌های پرتاب موشک ایستادند
شهسواری: بازی با اوگاندا دشوارتر از انتظار بود
آغازعملیات مرمت حمام تاریخی کوی خورد قمصر
مله؛ محصولی منحصر‌به‌فرد از خراسان جنوبی در آستانه ثبت جهانی
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ عبدلی: خوشحالم نخستین طلایی ایران شدم
طرح دوم مسیر چشمه‌چاهی سیروان- ورمیان در انتظار تامین اعتبار
رشد شاخص‌های عملکرد اقتصادی مناطق آزاد در هفت ماه گذشته
خام فروشی در زنجیره فولاد
آغاز آموزش رانندگان عمومی حمل و نقل در اصفهان
زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
کشف زمین خواری ۱۱ میلیاردی در فریدن
ادامه تلاش ها برای نجات کوهنورد گیلانی
اجرای طرح «اهدای کتاب به کتابخانه‌های عمومی» در زنجان
انتشار اطلاعات شخصی زمینه‌ساز سوءاستفاده مجرمان سایبری
بزرگداشت شهید رویداد تسخیر لانه جاسوسی در شاهرود
عرضه مکمل‌های سوخت در جایگاه‌های ایلام، ممنوع!
معرفی نفرات برتر رقابت‌های جودو و دفاع شخصی انتخابی گیلان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
افشای حمله موشکی ایران به منطقه‌ای سری در سرزمین‌های اشغالی در جنگ ۱۲ روزه
پایان اسکان آسیب‌دیدگان دفاع مقدس ۱۲ روزه در هتل‌ها
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
افزایش قیمت برخی از داروهای بیماران خاص
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
نشست سران قوا برگزار شد
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)