• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۱۲۹۲۶
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۸
اجتماعی » جامعه و شهری
شهردار منطقه ۱۶ خبر داد:

آزادسازی ۴۳۰ پلاک ریز دانه با تغییر پهنه بندی در محله نازی آباد

شهردار منطقه ۱۶ از تحول نوسازی در محله نازی آباد با آزاد سازی ۴۳۰ پلاک پس از ۱۲ سال خبر داد.

آزادسازی ۴۳۰ پلاک ریز دانه با تغییر پهنه بندی در محله نازی آباد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حسین کاشانی پور در خصوص آزادسازی ۴۳۰ پلاک در محله نازی‌آباد پس از ۱۲ سال اظهار کرد: بازار دوم محله نازی‌آباد و میدان‌های اطلسی و لاله زار از محلات قدیمی و پرتراکم این منطقه محسوب می شود و با تغییر پهنه بندی از M۱۱۴ به R۱۲۲ این محدوده پس از ۱۲ سال تعیین تکلیف و به آزادسازی ۴۳۰ پلاک منجر شد.

وی افزود: با پیگیری‌های مستمر و کارشناسی‌شده معاونت شهرسازی و معماری منطقه، تغییر پهنه‌بندی بخشی از بازار دوم نازی‌آباد و میدان‌های اطلسی و لاله زار از پهنه M۱۱۴ به R۱۲۲ به تصویب رسید و پس از طی مراحل قانونی، برای پیاده سازی در سامانه شهرسازی به ادارات مرتبط ابلاغ شد. این تغییر مهم که شامل حدود ۴۳۰ پلاک ریزدانه است که گام بلندی در راستای تسهیل فرآیند نوسازی و بهسازی این بخش مهم از بافت منطقه به‌شمار می‌آید.

کاشانی پور در ادامه اظهار داشت: این محدوده از دیرباز به‌عنوان یکی از کانون‌های ساخت و ساز در جنوب شهر تهران شناخته می‌شد. مالکان به دلیل کوچک بودن قطعات، نبود امکان تجمیع، محدودیت‌های پهنه‌بندی قبلی و همچنین دشواری در اخذ پروانه‌های ساختمانی با تراکم مناسب، اغلب از نوسازی املاک خود بازمی‌ماندند. در نتیجه بسیاری از این خانه‌ها به ساختمان‌هایی کم‌دوام و غیراستاندارد تبدیل شده بود که با کوچک‌ترین حادثه یا زلزله احتمالی، مخاطرات جانی و مالی جدی برای ساکنان به‌همراه داشت.

شهردار منطقه ۱۶ در ادامه به ضرورت تغییر پهنه در محدوده بافت فرسوده و ناپایدار محله نازی آباد اشاره کرد و افزود: پهنه M۱۱۴ که پیش‌تر بر این اراضی حاکم بود، ماهیتی مختلط با تراکم محدود داشت و برای قطعات کوچک ریزدانه کارایی چندانی در فرآیند نوسازی نداشت. این در حالی است که پهنه جدید R۱۲۲، کاربری غالب مسکونی دارد و با پیش‌بینی تراکم ساختمانی متناسب، شرایط را برای تجمیع پلاک‌های مجاور و احداث بناهای ایمن، مقاوم و منطبق با استانداردهای روز مهندسی فراهم می‌کند.

وی گفت: تغییر پهنه به R۱۲۲ این امکان را فراهم می‌کند که مالکان با استفاده از مشوق‌های قانونی تجمیع، قطعات کوچک را با یکدیگر ادغام کرده و در قالب پروژه‌های ساختمانی چند واحدی و استاندارد، املاک قدیمی و پرخطر را جایگزین کنند. این اقدام علاوه بر افزایش ایمنی سکونت و کاهش آسیب‌پذیری بافت، باعث ارتقای ارزش اقتصادی املاک، ایجاد فرصت‌های جدید شغلی در حوزه ساخت‌وساز، بهبود منظر شهری و توسعه زیرساخت‌های محلی می‌شود. 

کاشانی‌پور در ادامه به مزیت های این طرح اشاره کرد و افزود: از منظر اجتماعی و اقتصادی، ساکنان این ۴۳۰ پلاک از این پس می‌توانند با مراجعه به دفاتر خدمات نوسازی منطقه و بهره‌گیری از تسهیلات شهرداری، برای اخذ پروانه‌های ساخت جدید اقدام کنند. همچنین امکان تأمین پارکینگ مورد نیاز، طراحی مناسب فضای داخلی واحدها، رعایت ضوابط ایمنی و مقاوم‌سازی در برابر زلزله و حوادث طبیعی، از جمله مهم‌ترین مزایای این تغییر پهنه خواهد بود و یکی از دغدغه‌های قدیمی اهالی این محدوده، فرسودگی تأسیسات زیربنایی، مشکل کوچه‌های باریک، نبود فضای باز کافی و پارکینگ مناسب بود. در این رویکرد جدید، با اجرای پروژه‌های تجمیعی و ساخت‌وساز اصولی، امکان بازگشایی معابر، بهبود دسترسی‌های محلی، تأمین پارکینگ و ایجاد فضاهای سبز محله‌ای نیز پیش‌بینی شده است تا کیفیت زندگی ساکنان به‌طور محسوسی ارتقاء یابد. 

شهردار منطقه ۱۶ در پایان اظهار داشت: بی ‌تردید با اجرای این تغییر، امید تازه‌ای در دل ساکنان این محدوده برای بهبود کیفیت زندگی، توسعه محله و ارتقای ایمنی شهری ایجاد شده و این تجربه می‌تواند الگویی موفق برای سایر مناطق دارای بافت فرسوده در جنوب شهر تهران باشد و در همین راستا تغییر در پهنه S۱۲۲ خزانه و S۲۲ باغ آذری نیز در دست اقدام این معاونت است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش ظرفیت آب شرب خدابنده به ۱۲ هزار مترمکعب با احداث مخزن جدید
جوانان جهان، امروزه بیش از هر زمان دیگری نیازمند بهره‌مندی از آموزه‌های امام خمینی (ره) هستند
دستگیری ۹ حفار غیرمجاز در منطقه سورت ساری
رزمایش نظارتی سه‌روزه آرد و نان در سراسر مازندران
جدیدترین گزارش پزشکی وضعیت رضا امیرخانی
تاکید بر تسریع طرح‌های نیمه تمام در سفر رئیس جمهور به خراسان جنوبی
ادامه توزیع تجهیزات وزنه برداری در استان زنجان
تجلیل از پژوهشگر زنجانی در جشنواره پژوهشگران، فناوران و نوآوران کشور
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۷ آذر ۱۴۰۴
کشف صدها تن برنج احتکار شده در آبادان
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
کم سابقه ترین بارش ها در استان کرمان
ششمین جشنواره فیلم بسیج برگزیدگان خود را شناخت
۱۵ مسجد شهرستان صومعه‌سرا میزبان معتکفان
البرز میزبان نخستین دوسالانه ملی نقاشی جوان
استمرار بارش برف و باران در سمنان
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم
بهره برداری از فرهنگسرای امام علی (ع) در نظرآباد
اجرای طرح پویش یلدای مهربانی بهزیستی در کیش
آغاز فصل اجرایی منطقه آزاد تجاری مهران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند
میزان بارش ها در استان کرمان طی ساعات گذشته
فیروزآباد با ۱۳۳ میلیمتر باران رکورد دار بارش ها در فارس
واریز اعتبار مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی از شنبه ۲۹ آذر
قطعی آب برخی مناطق به دلیل کاهش ظرفیت تولید تصفیه خانه بزرگ آب گیلان
پدافند هوایی شعار ارتش فدای ملت را معنا کردند
بلوغ روابط تهران و مسکو، نشانه پایان نظم تک‌قطبی
جاده های خراسان رضوی در زیر کولاک، برف و باران
روحیه استکبارستیزی امام (ره) در عرصه بین الملل جذابیت دارد
هشدار نارنجی بارندگی برای ۲۳ استان کشور
برف و باران قم را به رنگ زمستان درآورد
ساعت کاری بانک‌ها از اول دی اعلام شد
بارش برف در چهارمحال و بختیاری
دشمن شکست‌خورده و به جنگ روانی روی آورده است
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۶ آذر
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۴۱ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۴ نظر)
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۱ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۱ نظر)
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان  (۱ نظر)
برف و باران به فارس رسید  (۱ نظر)
مصوبه افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شد  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)