• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۱۳۰۷۴
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۴۰۴ - ۱۵:۲۷
بین الملل » آمریکا

رئیس‌جمهور کلمبیا: نباید در برابر اسرائیل منفعل بود

گوستاو پترو می‌گوید: دولتش نمی‌تواند در برابر اقدامات مُخرب رژیم صهیونیستی در غزه و نقض قوانین بین المللی منفعل بماند.

نباید در برابر اسرائیل منفعل بود/ تاریخ ما را قضاوت خواهد کرد
 
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، گوستاو پترو در مقاله‌ای در روزنامه گاردین نوشت: در طول ۶۰۰ روز گذشته، جهان شاهد نقش بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل در کارزاری با هدف ویرانی غزه، تشدید درگیری ‌های منطقه‌ ای و به طور کلی، نادیده گرفتن بی‌ ملاحظه قوانین بین‌المللی بوده است.
 
وی افزود: دولت‌هایی مانند دولت من، نمی‌توانند منفعل بمانند. در سپتامبر ۲۰۲۴ (شهریور ۱۴۰۳)، هنگامی که ما به قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره سیاست‌ها و اقدامات (رژیم) اسرائیل در سرزمین‌های اشغالی فلسطین رأی دادیم، تعهدات مشخصی را از جمله تحقیقات، پیگرد قانونی، تحریم‌ها، مسدود کردن دارایی‌ها و توقف واردات و تسلیحات پذیرفتیم.
 
این قطعنامه یک ضرب الاجل ۱۲ ماهه برای (رژیم) اسرائیل تعیین کرد تا «بدون تأخیر به حضور غیرقانونی خود پایان دهد». صد و بیست و چهار کشور، از جمله کلمبیا، به این قطعنامه رأی مثبت دادند. اکنون فرصت چندانی باقی نمانده است و زمان تعجیل فرا رسیده است.
 
با این حال، بسیاری از کشورها اجازه داده‌اند محاسبات راهبردی بر وظیفه ما غلبه کند. در حالی که ممکن است هنگام دفاع از قوانین بین‌المللی با تهدید به تلافی مواجه شویم - همانطور که آفریقای جنوبی با اقدام تلافی جویانه آمریکا به دلیل پرونده‌ رژیم اسرائیل در دیوان بین‌المللی دادگستری مواجه شد، عواقب کناره‌گیری از مسئولیت‌هایمان وخیم خواهد بود. اکنون اگر نتوانیم اقدام کنیم نه فقط به فلسطینی ها خیانت می کنیم بلکه در جنایت هایی که کابینه نتانیاهو مرتکب می شود، همدست خواهیم بود.
 
رئیس جمهوری کلمبیا نوشت: برخی دولت‌ها پیش از این گام‌هایی برداشته‌اند. به عنوان مثال، دولت من صادرات زغال سنگ به (رژیم) اسرائیل را به حالت تعلیق درآورد و اذعان کرد که روابط اقتصادی را نمی‌توان از مسئولیت‌های اخلاقی جدا کرد. در همین حال، آفریقای جنوبی این رژیم را به بالاترین دادگاه جهانی کشاند و مالزی تمام کشتی‌های باری با پرچم (رژیم) اسرائیل را از پهلوگیری در بنادر خود منع کرد. بدون چنین اقدام قاطعی، ما در معرض خطر تبدیل سیستم چندجانبه به محلی برای گفت و گوهای بی حاصل و بیهوده هستیم و کشورهای کوچک، در حال توسعه و کمتر برخوردار را از غرب آسیا گرفته تا همین جا در آمریکای لاتین از نظم قانونی برای حمایت‌های باقی مانده محروم می‌کنیم.
 
«آزمون بعدی برای جامعه بین‌المللی نزدیک است. در ۱۵ ژوئیه (۲۴ تیر)، دولت من، به همراه آفریقای جنوبی – ریاست مشترک گروه لاهه - کنفرانسی اضطراری در مورد غزه را تشکیل خواهد داد و از وزرای کشورهای مختلف جهان دعوت می کند تا به طور چندجانبه از قوانین بین‌المللی دفاع کند. هدف ما ساده است: ارائه اقدامات حقوقی، دیپلماتیک و اقتصادی مشخص که بتواند اقدامات ویرانگر اسرائیل را متوقف کند - و از اصل اساسی که هیچ طرفی بالاتر از قانون نیست، حمایت کنیم.
 
این دعوت، علنی و فوری است. تعویق نامحدود کنفرانس بین‌المللی پیشنهادی سازمان ملل برای حل و فصل مسالمت‌آمیز مسئله فلسطین، به ریاست مشترک فرانسه و عربستان سعودی، خلأ مهمی در رهبری چندجانبه، (زمانی با بیشترین نیاز)، ایجاد کرده است.
 
پترو در مقاله خود آورده است: سازمان ملل متحد غزه را «گرسنه‌ترین مکان روی زمین» اعلام و عنوان کرده که ماموریت آن برای ارسال کمک ها به غزه با «بیشترین موانع در طول تاریخ معاصر» مواجه بوده است. در این شرایط وخیم بشردوستانه، کنفرانس اضطراری بوگوتا، کشورها را به عبور از محکومیت صرف به اقدام جمعی فرا می‌خواند. با قطع همدستی - در دادگاه‌ها، بنادر و کارخانه‌های ایالت‌هایمان - می‌توانیم دیدگاه دونالد ترامپ و نتانیاهو درباره جهان را که در آن «قدرت را یک حق می داند»، به چالش بکشیم.
 
انتخابی که پیش روی ماست، سخت و بی‌رحمانه است. می‌توانیم محکم در دفاع از اصول قانونی که به دنبال جلوگیری از جنگ و درگیری است، بایستیم، یا با درماندگی نظاره‌گر فروپاشی نظام بین‌المللی زیر بار سیاست‌های قدرتِ مهارنشده باشیم.
 
برای میلیاردها نفر در جنوب جهانی که برای حفاظت به قوانین بین‌المللی متکی هستند، خطرات نمی‌توانستند از این بالاتر باشند. مردم فلسطین شایسته عدالت هستند. این لحظه شجاعت می‌طلبد. اگر به ندای تاریخ پاسخ ندهیم، تاریخ ما را به شدت قضاوت خواهد کرد.
 
 رئیس‌جمهوری کلمبیا ابتدای ماه می سال ۲۰۲۴ روابط خود را با رژیم صهیونیستی را قطع و کابینه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم را به نسل کشی در نوار غزه متهم کرد.
 
کلمبیا همچنین سفارت خود در فلسطین و نخستین سفیرش نزد تشکیلات خودگردان فلسطین را تعیین کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رفع تصرف اراضی ملی در سیاهکل
آغاز پویش خانه‌تکانی با مصرف بهینه آب در بندر ماهشهر 
کشت گیاه علوفه‌ای ماشک در مزارع الوار گرمسیری اندیمشک
۳ کشته و مصدوم در حادثه رانندگی محور یامچی - مرند
مجازی شدن کلاس‌های نظری دانشگاه آزاد خوزستان تا پایان امسال
مهر و موم کردن مرکز زیبایی غیرمجاز در لنگرود
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
محرومیت روستای دره اشکفت بخش مرغای ایذه از جاده آسفالت+فیلم
تجلیل از برگزیدگان جشنواره مالک اشتر سپاه و بسیج در کهگیلویه و بویراحمد
تجلیل از برگزیدگان جشنواره مالک اشتر سپاه و بسیج در استان
دیدار استاندار خراسان شمالی با رییس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) 
هماهنگی‌های بزرگداشت سردار سرافراز، شهید حسین املاکی در لنگرود
حقوق اسفندماه رانندگان سرویس مدارس دزفول پرداخت می‌شود
یک برد و یک شکست سهم نمایندگان استان در لیگ برتر هندبال مردان
اوقات شرعی اهواز، ۷ اسفند ۱۴۰۴
کمک میلیونی اهالی گوراب زرمیخ با پرداخت زکات مستحبی
صادرات کالا به ارزش بیش از ۲۱ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار از استان
افتتاح طرح اشتغالزای پرورش ماهی قزل‌آلا در ماهان کرمان
برگزاری آخرین آزمون کسب پروانه تخصصی مشاوران املاک و خودرو در خوزستان
طرح جامع ترافیک خراسان شمالی تا پایان سال تعیین تکلیف می‌شود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا
ترکیه ادعای برنامه‌ریزی برای حمله به ایران در صورت اقدام آمریکا را رد کرد
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است
ایرانیان کارکرد رُعب‌افکنی آمریکایی‌ها را مختل کرده‌اند
قالیباف خطاب به آمریکایی‌ها: همه گزینه‌ها روی میز است
آغاز فیلمبرداری کوچه ۶ متری در البرز
تخلفات رانندگی در سفر‌های نوروزی پر هزینه‌تر شد
کشتی آزاد رده بندی اتحادیه جهانی؛ معرفی حریفان نمایندگان ایران
ضرورت راه اندازی کرسی‌های آزاد اندیشی در دانشگاه‌ها
ترامپ ترجیح می‌دهد بحران با ایران از راه دیپلماتیک حل‌ شود
تقویم و اوقات شرعی چهارشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز
دادگاه کورش کمپانی در ایستگاه پایانی
اعلام جرم علیه دهیاران متخلف در مازندران  (۳ نظر)
ثریا آقایی به کشور بازگشت  (۱ نظر)
واگذاری قطعات زمین در کرمان  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
اعلام محل‌های مجاز تخلیه نخاله در ارومیه  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
دعوت مربی چهارمحال و بختیاری با بوکسور‌های نونهال به اردوی تیم ملی  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های صنعت برق در ۳ استان کشور  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
حضور ۲۱۲ تولیدکننده پوشاک در نمایشگاه هدی  (۱ نظر)
تأکید اژه ای بر تسریع رسیدگی به پرونده‌های اغتشاشات  (۱ نظر)