• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۱۳۱۳۱
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۴۰۴ - ۱۶:۴۷
علمی و فرهنگی » علم و فناوری
حمایت دولت از دانش‌بنیان‌ها در بحران؛

تدوین و اجرای بسته حمایتی برای حفظ تاب‌آوری شرکت ها‌ی فناور

سرپرست معاونت توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی با اشاره به تشدید فشار‌های اقتصادی بر شرکت‌های فناور در شرایط بحرانی کشور از تدوین و اجرای بسته حمایتی برای حفظ تاب‌آوری شرکت‌ها خبر داد.

تدوین و اجرای بسته حمایتی برای حفظ تاب‌آوری شرکت ها‌ی فناور

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ محمدجواد صدری‌مهر با تأکید بر اینکه در شرایط عادی تمرکز اصلی حمایت‌ها بر کسب‌وکار‌های کوچک‌تر و نوپا است، افزود: در شرایط بحرانی، کوچک‌ترین اختلال می‌تواند تأثیر گسترده‌ای بر عملکرد شرکت‌های بزرگ داشته باشد. این شرکت‌ها با چند صد نفر نیروی انسانی، تعهدات مالی سنگین، پرداخت‌های منظم بیمه و حقوق، بیش از سایرین در معرض آسیب هستند از این رو توجه ویژه به آنها ضروری است.

بسته حمایتی برای تاب‌آوری شرکت‌های دانش‌بنیان در شرایط بحران تصویب شد

وی با اشاره به اینکه طراحی این بسته حمایتی با مشارکت مستقیم شرکت‌های بزرگ دانش‌بنیان و بر اساس جلسات متعدد با نمایندگان این شرکت‌ها انجام شده، گفت: خروجی و جمع بندی این جلسات، تدوین یک بسته جامع بود که پس از بررسی در کارگروه‌های تخصصی در هیئت دولت به تصویب رسید و اکنون در حال اجراست.

وی درباره محور‌های اصلی این بسته حمایتی اظهار کرد: در حوزه بیمه، موضوع پایداری بیمه تأمین اجتماعی کارکنان شرکت‌های دانش‌بنیان در دستور کار قرار گرفت. بر این اساس، حتی در صورت عدم پرداخت حق بیمه از سوی شرکت‌ها در دوره بحران، خدمات بیمه‌ای کارکنان قطع نخواهد شد و تسویه حساب نهایی پس از پایان بحران انجام می‌گیرد.

حذف تشریفات گمرکی در بخش تامین مواد اولیه و تجهیزات تولیدی

سرپرست معاونت توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی افزود: در بخش تأمین مواد اولیه، ماشین‌آلات و تجهیزات تولیدی نیز تسهیلات ویژه‌ای در نظر گرفته شده است. با معرفی‌نامه معاونت علمی، شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند کالا‌های خود را بدون انجام تشریفات گمرکی، مستقیماً ترخیص کرده و مدارک مربوطه را پس از پایان بحران ارائه دهند.

تعریف سرفصل‌هایی برای ارائه تسهیلات مالی و سرمایه در گردش به دانش بنیان‌ها

صدری‌مهر با اشاره به اهمیت تأمین مالی شرکت‌ها در دوران بحران گفت: در این بسته، سرفصل‌هایی برای ارائه تسهیلات مالی، سرمایه در گردش و کمک‌های نقدی برای حفظ عملیات شرکت‌ها طراحی شده است. جزئیات این بخش از طریق مرکز تأمین مالی معاونت علمی در حال پیگیری و نهایی‌سازی است.

تلاش برای جلوگیری از ریزش نیروی انسانی کلیدی در شرکت‌های فناور

وی با اشاره به ضرورت حفظ نیروی انسانی متخصص و نخبگان در شرکت‌های دانش‌بنیان اظهار داشت: یکی از محور‌های بسته حمایتی، نگهداشت نخبگان و جلوگیری از ریزش نیروی انسانی کلیدی در شرکت‌های فناور است. برنامه‌هایی برای استمرار حمایت از این قشر در نظر گرفته شده که به‌صورت مرحله‌ای اجرا خواهد شد.

صدری‌مهری با اشاره به اهمیت نگهداشت نخبگان در شرکت‌ها گفت: حفظ نخبگان یکی از ارکان اصلی این بسته حمایتی است. چرا که با از دست رفتن سرمایه انسانی کلیدی، بسیاری از شرکت‌ها حتی با وجود منابع مالی و تجهیزات، قادر به ادامه مسیر نخواهند بود. بنابراین، حمایت از این نیرو‌های متخصص در دستور کار جدی قرار گرفته است.

سرپرست معاونت توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی تصریح کرد: تمام این اقدامات در قالب جلسات منظم و روزانه کارگروه‌های تخصصی زیربنایی و جلسات هیئت دولت در حال پیگیری است. معاونت علمی تلاش دارد با رصد مداوم وضعیت، در صورت لزوم نسبت به تکمیل یا اصلاح بسته‌های حمایتی اقدام کند.

صدری‌مهر خاطرنشان کرد: هدف اصلی از این بسته، حفظ پایداری و تاب‌آوری شرکت‌های دانش‌بنیان در شرایط خطیر اقتصادی است. این شرکت‌ها موتور محرک اقتصاد دانش‌بنیان کشور هستند و حفظ ظرفیت‌های آنها، ضرورتی انکارناپذیر در مسیر توسعه ملی به‌شمار می‌رود.

۲۰ همت برای اوراق توسعه فناوری شرکت‌های دانش بنیان

صدری‌مهر افزود: در چارچوب بسته حمایتی تدوین‌شده برای شرکت‌های دانش‌بنیان، رقمی در حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان (۲۰ همت) برای انتشار اوراق توسعه فناوری در نظر گرفته شده است.

وی افزود: این بسته با هدف کاهش فشار‌های ناشی از شرایط اقتصادی و اختلال در زنجیره تأمین، هم‌اکنون در حال اجراست و ابعاد مختلفی از جمله حفظ اشتغال، تأمین نقدینگی، تسهیل در واردات و تداوم فعالیت تولیدی را دربر می‌گیرد.

صدری‌مهر با تأکید بر اینکه این اقدامات ناظر به واقعیت‌های روز و متناسب با نیاز‌های شرکت‌های دانش‌بنیان است، گفت: تمام بند‌هایی که تاکنون به آن اشاره شد از جمله تسهیلات گمرکی، بسته‌های مالی و حمایت از نخبگان، همه در پاسخ به وضعیت موجود طراحی شده‌اند و نهایی‌شدن آنها حاصل تعامل مستمر با فعالان این حوزه بوده است.

وی با اشاره به روند پیگیری این سیاست‌ها در سطح عالی دولت تصریح کرد: کمیته‌ای تخصصی به‌صورت روزانه در ریاست‌جمهوری تشکیل جلسه می‌دهد و ما ضمن ارتباط مستمر با شرکت‌های دانش‌بنیان، هر مشکل یا چالشی را به‌صورت موردی بررسی، تصویب و ابلاغ می‌کنیم.

شرکت‌ها مشکلات خود را مستمر با ما در میان بگذارند

سرپرست معاونت توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی تاکید کرد: از شرکت‌های دانش‌بنیان انتظار داریم در این شرایط، به‌صورت فعال و مستمر مسائل و مشکلات خود را با ما در میان بگذارند. برخی مسائل ممکن است از دید ما مغفول مانده باشند، اما با دریافت بازخورد مستقیم از شرکت‌ها می‌توانیم آنها را در قالب مصوبه جدید وارد بسته کنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
عبور تولید شمش آلومینیوم کشور از مرز ۳۵۰ هزار تن در سال ۱۴۰۴
مهارت‌افزایی نیروی کار، گام مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
برپایی کاروان سلامت در مایان 
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
دستگیری شکارچیان غیرمجاز در چاراویماق
طنین کلام وحی قاریان محفل در پارک ماهیگیر کیش
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
برگزاری هشتمین سالگرد شهید مدافع حرم در تبریز
آغاز رقابت برای بهترین های سال فیفا
احیای زمین‌های بایر پس از ۴ دهه رکود
برگزاری آزمون کارآموزی وکالت، پس از تصویب قانون مجوز‌های کسب و کار
بیروت‌ بدون مقاومت، بدل به شهری بی‌دفاع می‌شود
برنامه شهیدانه در پهندر دودانگه
آغاز روند افزایشی دمای هوا در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
داستان یک نردبان
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
تقابل گفتمان‌ها؛ از آپارتاید علمی غرب تا زکات‌العلم انقلاب اسلامی
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)