پخش زنده
امروز: -
معاون محیط زیست انسانی ادارهکل حفاظت محیط زیست استان قم با اشاره به کانونهای تولید گرد و غبار در اطراف دریاچه نمک گفت: وزش بادهای شرقی در فصل تابستان باعث فعال شدن این کانونها و ورود گرد و غبار به شهر قم میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، سید احمد شفیعی افزود: این ذرات شامل دو نوع ده میکرون و دو و نیم میکرون هستند که به ترتیب بر بیماریهای تنفسی و قلبی اثرگذارند.
وی گفت: افراد دارای بیماری زمینهای باید از مواجهه مستقیم با گرد و غبار در ساعات اوج، که معمولا عصر یا شب است، خودداری کنند.
معاون محیط زیست انسانی ادارهکل حفاظت محیط زیست استان قم با اشاره به دادههای ایستگاههای سنجش آلودگی در استان قم افزود: طول مدت پیک آلودگی ناشی از این کانونها بین سه تا شش ساعت است و به دلیل نزدیکی آنها به قم، الگوی زمانی متفاوتی نسبت به شهرهایی مانند ایلام و خوزستان دارند.
شفیعی ناترازی آب، از بین رفتن پوشش گیاهی و چرای بیرویه دام بهویژه شتر را از عوامل شکلگیری این کانونها دانست و اظهار داشت: احیای پوشش گیاهی از راه نهالکاری و تامین حقابههای زیستمحیطی میتواند روند تخریبی را متوقف کند.
وی با اشاره به فرونشست شدید دشت جعفریه، که رتبه سوم کشور را داراست، گفت: این فرونشست در نتیجه برداشت بیرویه از منابع آب زیرزمینی و عدم مدیریت در کشت محصولات پرمصرف مانند طالبی در این منطقه رخ داده است.
معاون محیط زیست انسانی استان قم در ادامه به روند آلودگی و گرد و غبار در روزهای گذشته پرداخت و گفت: گرد و غبار شدید روز عاشورا نیز متأثر از کانونهای دشت جعفریه بود.
شفیعی خواستار اصلاح الگوی مصرف آب در کشاورزی و مدیریت منابع طبیعی شد.
وی با اشاره به اهمیت جایگزینی دامهای پرمصرف با گونههای کمآببر مانند شتر گفت: شتر، با توجه به سازگاری با اقلیم خشک و بازارپسندی بالا، میتواند جایگزین مناسبی برای گاوداریهای پرمصرف در دشت جعفریه باشد، مشروط بر آنکه ابتدا کانونهای آسیبدیده احیا و سپس چرای مدیریتشده انجام شود.