• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۱۵۳۴۴
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۳
اجتماعی » محیط زیست

بیانیه سازمان حفاظت محیط‌زیست در روز جهانی مقابله با گرد و غبار

سازمان حفاظت محیط‌زیست به مناسبت روز جهانی مقابله با توفان‌های ماسه و گرد و غبار (۲۱ تیر) بیانیه‌ای صادر کرد.

بیانیه سازمان حفاظت محیط‌زیست به مناسبت روز جهانی مقابله با توفان‌های ماسه و گردوغبار

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما متن این بیانیه به این شرح است:
 جمهوری اسلامی ایران به دلیل موقعیت جغرافیایی در اقلیم خشک و نیمه‌خشک غرب و جنوب‌غرب آسیا، طی سال‌های اخیر به‌طور فزاینده‌ای تحت تأثیر پیامد‌های تغییر اقلیم قرار گرفته است. افزایش محسوس دما، کاهش چشمگیر بارندگی، تشدید خشکسالی‌ها و بروز مکرر توفان‌های گردوغبار، نه تنها زیست‌بوم‌ها و تنوع زیستی را تهدید می‌نمایند، بلکه با افزایش فرسایش خاک، گسترش بیابان‌زایی و کاهش ظرفیت تولید، امنیت غذایی کشور را نیز به مخاطره انداخته‌اند.

افزون بر عوامل اقلیمی، برخی مداخلات انسانی مانند چرای بی‌رویه دام، انتقال آب بین‌حوضه‌ای، مدیریت ناپایدار منابع آب، عدم رعایت اصول کشاورزی حفاظتی و بهره‌برداری ناصحیح از منابع طبیعی، در تشدید این پدیده سهم بسزایی داشته‌اند. این شرایط، علاوه بر آسیب به سلامت شهروندان و تحمیل خسارات اقتصادی گسترده، تبعات اجتماعی و معیشتی قابل توجهی را نیز برای جوامع مختلف کشور به همراه داشته است.

مطابق بررسی‌ها و مطالعات انجام‌شده توسط ستاد ملی سیاست‌گذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گردوغبار، بخش عمده‌ای از منشأ گردوغبار‌های مؤثر بر ایران، فرامرزی و ناشی از کانون‌های بیابانی در کشور‌های عربستان، عراق، سوریه، افغانستان و ترکمنستان است. این واقعیت، ضرورت توسعه همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی را برای مقابله با این بحران زیست‌محیطی دوچندان می‌سازد.

در همین راستا، جمهوری اسلامی ایران با درک اهمیت تقویت تعاملات جهانی، اقداماتی مهم در سطح بین‌المللی به انجام رسانده است؛ از جمله پیشنهاد تعیین روز ۱۲ جولای به‌عنوان "روز جهانی مقابله با توفان‌های ماسه و گردوغبار" که به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل متحد رسید، و نیز تدوین و تصویب قطعنامه مقابله با این پدیده در ششمین اجلاس مجمع محیط‌زیست ملل متحد (UNEA-۶). افزون بر آن، با همکاری نزدیک با نهاد‌های تخصصی بین‌المللی به‌ویژه برنامه توسعه ملل متحد (UNDP)، برنامه‌هایی در زمینه پیش‌بینی و هشدار زودهنگام، تقویت ظرفیت‌های ملی و توسعه راهکار‌های نوآورانه جهت افزایش تاب‌آوری در دستور کار قرار گرفته است.

در شرایطی که کشور ما با آثار آشکار تغییر اقلیم، از جمله افزایش دما، کاهش بارندگی و خشکسالی‌های شدید، نظیر آنچه در سال جاری شاهد هستیم، مواجه است؛ یکپارچه‌سازی سیاست‌ها و اقدامات ملی در زمینه مقابله با گردوغبار، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر تلقی می‌شود. از این‌رو، ستاد ملی سیاست‌گذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گردوغبار، بر اساس بند «ج» ماده ۲۲ قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت، با مشارکت ۱۵ دستگاه اجرایی، اقدام به تدوین «برنامه جامع مقابله با گردوغبار» کرده است. این برنامه با رویکردی علمی، مشارکتی و عمل‌گرایانه، در آینده نزدیک به تصویب خواهد رسید و به‌عنوان سند راهبردی کشور در مدیریت مؤثر و پایدار این پدیده ابلاغ خواهد شد.

در پایان، مراتب تقدیر و سپاس خود را از تمامی پژوهشگران، متخصصان، کارشناسان و کنشگران محیط‌زیستی که با صداقت، دانش و تعهد در مسیر مقابله با این چالش محیط زیستی تلاش کرده‌اند، ابراز می‌داریم. امیدواریم با تداوم همکاری‌های منسجم در سطح ملی و گسترش تعاملات مؤثر منطقه‌ای و بین‌المللی، گام‌هایی جدی در راستای تحقق شهر‌های تاب‌آور و جوامع پایدار برداشته شود.

سازمان حفاظت محیط‌زیست جمهوری اسلامی ایران
۲۱ تیرماه ۱۴۰۴
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بیشه لرستان در مسیر ثبت جهانی
کوه‌پیمایی بسیجیان و صعود به قله‌ی گرین دلفان
تجلیل از فرماندهان پایگاههای مقاومت بسیج دلفان
سوخت‌ غیراستاندارد خودروها و صنایع عمده‌ترین عامل آلودگی هوا است
ارائه ۵۰ درصد تخفیف با کدملی در نمایشگاه کتاب کیش
جان باختن زوج شاهین دژی به دلیل مسمومیت با گاز منوکسیدکربن
برگزاری یادواره شهدا در دورود
میاندوآبی‌ها مهمان سفره اطعام فاطمی
برگزاری بیست‌وپنجمین دوره مسابقات المپیک ناشنوایان در توکیو
افزایش شاخص کیفیت هوا از فردا
آژیر خطر بیابان‌زایی و فرسایش خاک در ایلام
استمرار کاهش کیفیت هوا در سمنان
سی ودومین دوره مسابقات قرآن و عترت (ع) در لنگرود
کشف و ضبط ادوات صیادان در زرینه‌رود شاهین‌دژ
درخشش ورزشکاران میاندوآبی در مسابقات پاراتنیس روی میز شمال‌غرب کشور
گردهمایی مغز‌ها برای یافتن راه‌کار‌های علمیِ مقابله با ریزگرد‌ها
سوگواری ایام فاطمیه؛ روایت جاودانه‌ای از ایمان و مظلومیت
افتتاح آزمایشگاه برق و الکترونیک در چهارمحال و بختیاری
افتتاح مرکز مشاوره خانواده مهر در باروق
کتابخوان های برتر البرز معرفی شدند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
چندین شهید و زخمی در حمله رژیم‌صهیونیستی به ضاحیه بیروت
افتتاح واحد تولیدکارتن‌ در ارومیه
چاقوی زنجان؛ تلفیق مهارت، هنر و تاریخ ۱۷۰۰ ساله
ضرورت حفظ اتحاد و انسجام ملی
مدارس ابتدایی استان تهران ۴ و ۵ آذر مجازی شد
عزاداری شب شهادت حضرت زهرا (س) در حسینیه امام خمینی
پیچیدن عطر شهید گمنام در زنجان
وجود ۱۲۰ اندیشکده برای براندازی نظام و رخنه در بنیان خانواده 
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۲ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲ آذر ۱۴۰۴
محل اختفای این صهیونیست‌ها را فاش کنید ۱۰ هزار دلار نقد جایزه بگیرید
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)