• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۱۶۵۰۲
تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۱
اجتماعی » حقوقی و قضایی

نامه دادستان کل کشور به دبیر کل و کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل

دادستان کل کشور با ارسال نامه‌هایی به دبیرکل سازمان ملل و کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل اعتراض شدید نسبت به تجاوز و تهاجم رژیم صهیونیستی و آمریکا به خاک ایران را اعلام کرد.

نامه دادستان کل کشور به دبیر کل و کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجت‌الاسلام و المسلمین محمد موحدی دادستان کل کشور با ارسال نامه‌ای به آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل ضمن ابراز نگرانی و اعتراض شدید نسبت به تجاوز و تهاجم رژیم صهیونیستی از تاریخ ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ و آمریکا در تاریخ یکم تیر ۱۴۰۴ علیه تمامیت ارضی و حاکمیت سرزمینی جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد: «عمل تجاوز» و نقض قاعده آمره «منع تجاوز» تلقی می‌شود که قویاً تحت هر اوضاع و احوالی ممنوع است. این اقدام وقیحانه، تجاوزکارانه و بدون تحریک قبلی نقض آشکار منشور ملل متحد است.

در ادامه این مکاتبه آمده است: کشتار و آسیب رساندن به غیرنظامیان از جمله زنان، کودکان، سالخوردگان و حملات وحشیانه و بدون تفکیک علیه اموال و زیرساخت‌های غیرنظامی از جمله بیمارستان‌ها، ساختمان‌های مسکونی، مراکز رسانه‌ای (صدا و سیما)، اماکن ورزشی، زندان، تأسیسات هسته‌ای، پالایشگاه‌های نفتی و مخازن نفت و گاز و همچنین نقض شدید اصول و قواعد ثبت‌شده حقوق بین‌الملل بشردوستانه که به عرف تبدیل شده‌اند به شمار می‌رود و از این رو باید به عنوان «جنایت جنگی» تحت تعقیب قرار گیرند.

دادستان کل کشور با اشاره به تأیید ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، انجام بیشترین تعداد بازرسی‌ها در این رابطه و تصریح اسناد متعدد بین‌المللی در ممنوعیت حمله به تأسیسات صلح‌آمیز هسته‌ای، در این نامه اعلام کرد: از دبیرکل سازمان ملل متحد و شورای امنیت درخواست می‌گردد عمل تجاوز و اقدامات تجاوزکارانه آمریکا و رژیم صهیونیستی اسرائیل علیه ایران از جمله حمله به غیرنظامیان، زیرساخت‌های غیرنظامی به‌ویژه تأسیسات هسته‌ای ایران را به‌طور صریح محکوم کند، رژیم صهیونیستی اسرائیل و همدستانش را در قبال این نقض فاحش قوانین بین‌الملل به طور کامل مسئول دانسته و محکوم و اقدامات لازم جهت جبران خسارت و تضمین عدم تکرار را پیگیری کند.

حجت‌الاسلام و المسلمین موحدی در این نامه تاکید کرد: همچنین از آن سازمان در خواست می‌گردد برای پیشگیری از تکرار چنین اقداماتی و به منظور حفظ حقوق بین‌الملل تدابیر فوری و موثر اتخاذ نماید. امید است که سازمان ملل متحد در دفاع از اصول بنیادین حقوق بین‌الملل، حاکمیت کشور‌ها و کرامت بشری نقش فعال و بی‌طرفانه‌ای را ایفا کند.

نامه دادستان کل کشور به کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد درخصوص تجاوز نظامی آمریکا به تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز ایران/ تأکید حجت‌الاسلام و المسلمین موحدی بر دفاع از کرامت انسانی، حاکمیت قانون و پیشگیری از مصونیت از مجازات

همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین محمد موحدی دادستان کل کشور با ارسال نامه‌ای به فولکر تورک کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد درخصوص تجاوز نظامی آمریکا به تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز ایران تصریح کرد: اینجانب به عنوان دادستان کل کشور جمهوری اسلامی ایران، مراتب نگرانی عمیق و اعتراض شدید خود را نسبت به حمله تروریستی مورخ ۱۴۰۴/۰۴/۰۱ از سوی دولتمردان و ارتش متجاوز آمریکا به تأسیسات اتمی غیرنظامی کشورمان واقع در فردو، نطنز و اصفهان اعلام می‌دارم؛ این اقدام نقض آشکار حقوق بین‌الملل بشردوستانه و حقوق بشر بین‌المللی است.

در این نامه، حجت‌الاسلام والمسلمین موحدی تأکید کرد: از کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل به عنوان مرجع بی‌طرف و تخصصی سازمان ملل متحد درخواست می‌گردد در ثبت نقض‌های حقوق بشری ناشی از این حمله، با استفاده از ابزار‌های نظارتی و فنی کمیساریا اقدام نماید و برای جمع‌آوری داده‌های میدانی و حمایت از قربانیان، همکاری با نهاد‌های منطقه‌ای، نهاد‌های مدنی و سازمان‌های تخصصی انجام پذیرد.

دادستان کل کشور در این مکاتبه خطاب به کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد ابراز داشت: اطمینان داریم که رهبری متعهد و مستقل جنابعالی، بار دیگر نقش کمیساریا و شورای حقوق بشر در این بزنگاه تاریخی را در دفاع از کرامت انسانی، حاکمیت قانون و پیشگیری از مصونیت از مجازات اثبات خواهد کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هنر نقالی و طنین شور شاهنامه‌خوانی در خرمدره، زنجان
تقابل گفتمان‌ها؛ از آپارتاید علمی غرب تا زکات‌العلم انقلاب اسلامی
یادداشت رئیس مجلس در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
هم‌اندیشی طلاب و بانوان زنجانی با محوریت بصیرت فاطمی
نخستین دوره آموزشی هفتمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی در زنجان
امنیت جامعه خط قرمز پلیس
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۵ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
پایان مسابقات والیبال نشسته ساحلی قهرمانی کشور در رودسر
صلح‌یاران و قدم‌هایی از جنس صبر و صلح
تأکید مرکز افتا بر نقش بخش خصوصی در ارتقای امنیت سایبری کشور
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
رویداد ملی «رعنا» در مسیر حل مسائل سلامت و سوء‌تغذیه مناطق محروم
آشنایی سابریست‌های ایران با حریفان جهانی
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۴ آبان ۱۴۰۴
افتتاح نمایشگاه سوغات و صنایع‌دستی در ماسال
نورافشانی خورشید کلام وحی در آسمان دل‌ها
قهرمانی ازنا در مسابقات امدادونجات جمعیت هلال احمر استان لرستان
لیگ قهرمانان آسیا ۲؛ تساوی استقلال در زمین الوحدات
کشف و معدوم سازی ۱۴۰ تن فرآورده خام دامی و تخم مرغ در آذربایجان شرقی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
استعفا در شرایط حساس
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
سرمربی آخال: سپاهان باید سپاس گزار تیم داوری باشد
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
سفارت آمریکا، لانه جاسوسی بود
راه‌آهن کشور محور ترانزیت جدید هند و روسیه شد
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
پزشک معالج کاظمی: خانواده صابر رضایت دادند تا پیکر به پزشکی قانونی نرود
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)