• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۱۸۱۶۶
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۳
سیاسی » دولت

رفتار‌های غرب در مذاکرات هسته‌ای بازی سیاسی بوده است

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: باید همراه با مذاکرات ثابت کنیم برخورد‌های سیاسی و رفتار‌های غرب در مذاکرات هسته‌ای بازی سیاسی بوده است.

رفتار‌های غرب در مذاکرات هسته‌ای بازی سیاسی بوده است
 
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، «محمدرضا عارف» در جلسه‌ای با مدیران بنگاه‌های زنجیره توزیع مایحتاج عمومی با اشاره به اینکه در جنگ ۱۲ روزه در میدان‌های مختلف با دشمنان وارد جنگ شدیم، گفت: پیروزی و دستاورد‌های کشور در جبهه اقتصادی و اجتماعی کمتر از جبهه دفاعی و نظامی نبود و دشمنان با این نیت وارد جنگ با ایران شدند که در روز اول با ضربه‌های کارا به بدنه نظامی ضربه بزنند و در روز دوم جنگ با همکاری مردم بتوانند کار حکومت را یکسره کنند، اما جبهه مردم بسیار موفق و منسجم بود و تنها یک «صدای ایران و کشور» از مردم شنیده شد.
 
معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه دستاورد‌های سرداران جبهه اقتصادی در جنگ ۱۲ روزه عالی بود و شما از جبهه‌های دیگر پشتیبانی کردید، تصریح کرد: حفظ سرمایه اجتماعی نتیجه تلاش بنگاه‌های تولیدی و زنجیره توزیع مایحتاج عمومی بود که مردم با آرامش کالا‌های مورد نیاز را تهیه کردند و هجوم به هیچ مغازه و فروشگاهی را شاهد نبودیم به این دلیل که تلاش‌های شبانه‌روزی جبهه اقتصادی برای تامین کالا‌ها با اولویت مردم بود.
 
آرامش جبهه اجتماعی مرهون تلاش‌های سرداران جبهه اقتصادی بود
 
وی تاکید کرد: آرامش جبهه اجتماعی مرهون تلاش‌های سرداران جبهه اقتصادی در جنگ ۱۲ روزه بود که این تلاش‌ها از چشم دولت و حاکمیت پنهان نخواهند ماند.
 
عارف با اشاره به افزایش سفر‌های مردم و مهمانپذیری زیاد برخی شهر‌ها در جنگ ۱۲ روزه ادامه داد: مغازه‌ها و کسبه بدون هیچ مشکلی فعالیت کردند و قفسه‌های فروشگاه‌ها پر بودند که شما پشتوانه این پر بودن قفسه‌ها بودید و همه عزیزان این جبهه اقتصادی، اصناف و به ویژه بنگاه‌های بزرگ و زنجیره‌های خوشنام در جنگ ۱۲ روزه خوش درخشیدند.
 
معاون اول رئیس‌جمهور اهمیت دو جبهه پدافند غیرعامل و اقتصاد مقاومتی را خاطرنشان ساخت و افزود: اقتصاد مقاومتی مسئله اصلی کشور و نظام است که به دنبال پایداری خوب اقتصادی کشور هستیم ولی به دلیل محدودیت‌ها به ویژه در بخش منابع پایداری در این جبهه می‌تواند آسیب‌پذیر باشد و شاید دشمنان بتوانند با یک شایعه و شیطنت مشکلاتی ایجاد کنند که بنگاه‌های بزرگ تولیدی و توزیعی در این زمینه خوب درخشیدند و به عنوان یک شهروند به این بخش تبریک می‌گویم.
 
عارف با بیان اینکه بازاریان از قدیم قشری متدین، مومن و همواره مأمن مردم بوده‌اند که در زمان مشکلات به آنان و کسبه رجوع می‌کردند و چنین ویژگی‌ای باید در مقطع فعلی ادامه یابد، گفت: این فرهنگ در شبکه‌های توزیع نیز گسترش یافت که داوطلبانه قیمت‌ها را کاهش دادند، کالا‌ها را با قیمت خرید به فروش رساندند و یا به صورت رایگان در مناطق محروم توزیع کردند که برای کشور و نظام ارزشمند و مایه افتخار است.
 
معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه بنگاه‌های زنجیره توزیع علاوه بر وظایف اقتصادی، وظیفه ملی خود را به خوبی انجام دادند، بیان کرد: هدف یک شرکت تعاونی و بنگاه اقتصادی سودآوری در کنار کار مشروع و درست است، اما فراتر از آن وظایف ملی از یک بخش صنعتی انتظار می‌رود که در زمان جنگ خط تولید را عوض کند که در دوران شیوع کرونا این اتفاق افتاد و در روز‌های اول که با کمبود ماسک رو‌به‌رو بودیم، اما با تغییر خط تولید واحد‌های صنعتی، به صادر کننده ماسک تبدیل شدیم.
 
وی با تاکید بر اینکه در جنگ ۱۲ روزه نگران بخش صنعتی نبودیم و در صورت نیاز آمادگی تعویض خط تولید را داشتند، خاطرنشان کرد: بنگاه‌های بزرگ تولیدی و توزیع در مسیر تامین کالا‌های معیشتی و مایحتاج روزمره مردم حرکت کردند و این بخش برنده جبهه اقتصادی شدند.
 
در وضعیت آتش بس هیچ اعتمادی به طرف مقابل نداریم 
 
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه در وضعیت توقف آتش هستیم و هیچ اعتمادی نیز به طرف مقابل نداریم چون ذات این رژیم خبیث و پشتیبانان غربی آنان این گونه است که هیچ اعتمادی نمی‌توان به آنان کرد، گفت: حفظ و تقویت آرامش مردم راهبرد یک سال گذشته دولت بود و به دلیل پیش‌بینی‌های اوایل آغاز به کار دولت چهاردهم برنامه اقتصاد جنگی را تدوین کردیم که اساس اداره کشور در جنگ ۱۲ روزه قرار گرفت.
 
عارف با تاکید بر اینکه باید با راهبرد عزت، حکمت و مصلحت به سمت مذاکره برویم و همواره پیش قدم مذاکره بوده‌ایم چرا که منطق و اصول داریم، اما باید همواره آمادگی کامل داشته باشیم، تصریح کرد: برای موفقیت رزمندگان در جبهه دفاعی باید سایر میدان‌های اجتماعی و اقتصادی پشتوانه باشند و از سرداران جبهه اقتصادی می‌خواهیم با هر سازوکار و کمک و همکاری نهاد‌های مرتبط این آمادگی را به آمادگی ذاتی تبدیل کنیم.
 
معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به برگزاری جلسه دولت در روز اول جنگ ۱۲ روزه افزود: در دولت نگران بنادر و حتی کالا‌هایی که ثبت سفارش نشده بودند بودیم. پس از دستور تخلیه بنادر، حجم کالا‌های تخلیه دو برابر روز‌های قبل از جنگ تحمیلی رسید و همان کامیون دارانی که قبل از آغاز جنگ درخواست، مشکلات و اعتراض داشتند، مسائل را کنار گذاشتند و به دنبال بارنامه و حتی حق الزحمه خود نیز نبودند که این نشان دهنده ظرفیت مردم ایران است.
 
وی با تاکید بر اینکه با توجه به تجربه موفق بخش تولید و توزیع کالا‌های اساسی در کشور باید جبهه اقتصادی تضمین شده باشد، ادامه داد: بخش خصوصی در کالا‌های اساسی از دولت مطالبات مالی دارد، اما در جنگ ۱۲ روزه با سعه صدر تحمل کردید و باید وزارت جهاد کشاورزی با همکاری سایر بخش‌ها حجم بدهی‌های تامین کنندگان کالا‌های اساسی را کم کند.
 
معاون اول رئیس جمهور گفت: بخش خصوصی و تولید و توزیع کالا‌های اساسی و مورد نیاز مردم در جنگ ۱۲ روزه نگاهی به طلب خود از دولت نداشت و طبق گزارش ستاد تنظیم بازار مستقل از مطالبات بدون طی مراحل قانونی به درخواست‌های دولت جواب مثبت دادند.
 
عارف با تاکید بر اینکه باید برای شرایط بحرانی اطمینان خاطر داشته باشیم، ادامه داد: دولت بخش خصوصی را صاحب اصلی امور می‌داند و نگاه دولت واگذاری امور تا حد امکان به بخش خصوصی و همچنین استانداری‌ها است و یک مدیریت گسترده و جامع با فرماندهی واحد را دنبال می‌کنیم و باید تصمیم گیری‌های مستقل و متناسب با مسئولیت حوزه کاری شکل گیرد.
 
ضرورت پیش بینی‌های لازم برای ذخیره سازی و تولید کالا‌های اساسی 
 
معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اهمیت و ضرورت پیش‌بینی‌های لازم برای ذخیره سازی و تولید کالا‌های اساسی و مورد نیاز مردم گفت: باید سازوکار تمرکز بر نیاز‌ها و چگونگی تولید را دنبال کنیم.
 
وی با اشاره به ناترازی‌های برق و آب در کشور و اهمیت اولویت حل ناترازی برق، تصریح کرد: برای تولید ۳۰ هزار مگاوات برق از انرژی خورشیدی در دولت برنامه‌ریزی کردیم، اما امروز راندمان این فناوری‌ها ۳۰ درصد است و باید دید تا چه زمانی سرمایه‌گذاری بر روی فناوری‌های حاضر اطمینان بخش است، اما در ورای این راهبرد تصمیم پدافند غیرعامل برای مقابله با تهدیدات دشمنان و تامین انرژی مورد نیاز کشور بود و اگر فناوری‌های در حال رشد هزینه‌ای به کشور تحمیل کنند باید تحت هر شرایطی نیاز‌های مردم در اختیار آنان قرار گیرد.
 
عارف ادامه داد: باید با اتکای توانایی‌های داخلی در تولید و توزیع مایحتاج عمومی مردم، زنجیره کامل ایجاد شود و سهم بخش خصوصی از ذخیره و تامین کالا‌های اساسی نیز مشخص شود.
 
وی همچنین خاطرنشان کرد: باید همراه با مذاکرات ثابت کنیم برخورد‌های سیاسی و رفتار‌های غرب در مذاکرات هسته‌ای بازی سیاسی بوده است و راهبرد کشور این است که از همه فناوری‌ها در همه امور برای آرامش و زندگی بهتر جامعه استفاده کنیم و به دنبال کاربرد‌های غیراخلاقی و سلطه طلبانه در بهره‌گیری از فناوری‌ها نیستیم.
 
معاون اول رئیس‌جمهور همچنین از وزارتخانه‌های صمت و جهاد کشاورزی و سازمان‌های برنامه و بودجه و بانک مرکزی خواست تا ظرف ۱۰ روز آینده نظرها و نکات مدیران بنگاه‌های زنجیره توزیع مایحتاج عمومی در این جلسه به ویژه واگذاری امور به بخش خصوصی را جمع‌بندی تصمیم‌گیری کند.
 
عارف با اشاره به افزایش ارتباطات سیاست خارجی در دولت چهاردهم به ویژه با همسایگان و کشور‌های حوزه اوراسیا تاکید کرد: پس از ابلاغ قانون تجارت آزاد باید نقش بخش خصوصی در گسترش تعاملات اقتصادی با کشور‌های منطقه افزایش یابد و نگاه دولت استفاده از کشور‌های همسایه برای مصونیت بخشی در کالا‌های اساسی است و از ظرفیت جبهه اقتصادی در این حوزه استفاده کنیم.
 
همچنین در این جلسه مدیران بنگاه‌های اقتصادی با ارائه گزارشی از میزان و اقلام کالا‌های اساسی و عمومی تولید و توزیع شده در جنگ ۱۲ روزه، درخواست‌ها، پیشنهادات و مسائل خود را برای کمک به دولت در حل مسائل معیشتی و تامین کالا‌های اساسی مورد نیاز مردم مطرح و برای کمک به دولت اعلام آمادگی کردند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تشکیل کارگروه تدوین شیوه‌نامه امر به معروف و نهی از منکر در دستگاه‌های اجرایی
کشف ۴۰۰ قلم اشیاء تاریخی در سنندج
بسیج، یادآور روحیه‌ای استوار از ایمان، همدلی و خدمت صادقانه است
پایان مسابقات قهرمانی نوجوانان بیسبال در مشهد
مهمترین عناوین روزنامه‌های جهان
راه اندازی سامانه فرود اتوماتیک در فرودگاه آبادان
غبار روبی مزارش شهدا در جغتای
آزادکاران نوجوان تهران در راه بغداد
قطعنامه ضدایرانی آژانس بررسی شد
صدور مجوز جدید توسعه در غرب کارون در گرو رفع مشکلات زیست‌محیطی نفت
شب شعر فاطمی در برخوار
بیانیه شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی به مناسبت هفته بسیج
برگزاری مسابقات جام قهرمانی شهدای اقتدار در البرز
صادرات بیش از صد تن گوجه فرنگیِ مُهر به کشورهای آسیایی
تجدید میثاق بسیجیان ساوجبلاغ با آرمان‌های انقلاب
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان
ایران جان مدرسه را رسانه ایی می کند؛ امضای تفاهم نامه همکاری شبکه آموزش با آموزش و پرورش
نبرد آلومینیوم، ملوان در جام حذفی
موفقیت فنی کم‌سابقه در صنعت گاز ایران
هشدار استاندار آذربایجان‌غربی نسبت به بحران پسماند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امامی، آذرپیرا و زارع به دیدار فینال راه یافتند - قاسم پور در دیدار رده بندی
قطعی آب در برخی مناطق شهر کرمانشاه
تشکیل کار گروه اضطرار آلودگی هوا
تعطیلی مدارس مشهد و مدارس شهری تربت حیدریه، نیشابور و تربت جام، فردا شنبه اول آذر
غیر حضوری شدن مدارس برخی شهرهای آذربایجان شرقی
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
آلودگی هوای ۱۴ شهر خوزستان در وضعیت قرمز و نارنجی
تعطیلی ۵روزه مهد‌های کودک و پیش دبستانی استان تهران
عزاداری ایام شهادت حضرت زهرا(س) با حضور رهبر انقلاب
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه
تعطیلی مقطع تحصیلی ابتدایی در ارومیه
زعفران، میراثی کهن برای آیندگان
پیش بینی هواشناسی هرمزگان ۳۰ آبان
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
وداع مردم فارس با شهدای گمنام  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)