• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۱۹۶۷۵
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۴۰۴ - ۱۸:۱۳
بین الملل » غرب آسیا

بندر ایلات «اسرائیل» تعطیل می‌شود

بندر ایلات، پس از آنکه شهرداری ایلات حساب‌های بانکی آن را به دلیل عدم پرداخت مالیات‌های شهری که ماهانه ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار شِکِل تخمین زده می‌شود، توقیف کرد، یکشنبه آینده، تعطیل خواهد شد.

بندر ایلات «اسرائیل» تعطیل می‌شود

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، این بندر از زمان شروع جنگ غزه و عملیات دریایی حوثی‌ها علیه کشتی‌های اسرائیلی در دریای سرخ، به طور کامل فعالیت نداشته است.

بسته شدن این بندر ضربه‌ای به نیروی دریایی «اسرائیل» خواهد بود که از آغاز جنگ از تاسیسات این بندر استفاده کرده است و همچنین بر شرکت «خط لوله اروپا آسیا» (EAPC) و صادرات پتاس از کارخانه «دِد سی ورکس»، تاثیر منفی خواهد گذاشت.

در ابتدا، بندر ایلات گزارش‌های مربوط به تعطیلی قریب‌الوقوع خود را تکذیب کرد و اصرار داشت که با شهرداری به توافق خواهد رسید و اعلام می‌کرد که با شهردار همکاری می‌کند.

اما نامه‌ای از سوی «سازمان اضطراری ملی» که توسط رسانه اسرائیلی گلوبز مشاهده شده است، جزئیات را تائید می‌کند. در این نامه آمده است: «پس از تعطیلی بندر ایلات برای فعالیت‌های جاری و وضعیت اقتصادی که در نتیجه بحران مداوم با آن مواجه شده، شهرداری ایلات به مدیریت بندر اطلاع داده که تمام حساب‌های بانکی بندر به دلیل بدهی‌های مالی به شهرداری توقیف شده است. به همین دلیل، از سوی سازمان کشتیرانی و بنادر اطلاعیه‌ای دریافت شده است مبنی بر اینکه پیش‌بینی می‌شود بندر ایلات از یکشنبه آینده، تعطیل شده و تمام فعالیت‌هایش را متوقف کند.»

همچنین گفته شده که توقف تمام فعالیت‌های بندر به معنای از کار افتادن یدک‌کش‌ها و شناور‌های بندر، توقف کمک به نیروی دریایی «اسرائیل» در دریای سرخ، توقف صادرات پتاس و توقف کمک به بندر شرکت «خط لوله اروپا آسیا» است و اگر این وضعیت ادامه یابد، انتظار می‌رود تجهیزات بندر افت می‌کند و در بلندمدت به دلیل خاموش شدن جرثقیل‌ها، سیستم‌های الکتریکی و غیره، به تداوم عملکرد بندر آسیب وارد می‌شود.

جلسه اضطراری

این گزارش همچنین به وزارت حمل و نقل ارسال شد که موشه بن زاکن، مدیر کل آن، به گلوبز گفته است که برای جلوگیری از تعطیلی برنامه‌ریزی شده، جلسه اضطراری در این مورد با مشارکت وزارتخانه‌های دولتی، شهرداری ایلات و بندر تشکیل داده است.

برادران ناکاش در سال ۲۰۱۲، حق بهره‌برداری از بندر ایلات را به مدت ۱۵ سال، با امکان تمدید ۱۰ ساله، به مبلغ ۱۲۰ میلیون شِکِل خریداری کردند. برادران ناکاش تنها پیشنهاد دهندگان در پایان فرآیند مناقصه بودند و منابع صنعتی بر این باور بودند که آنها مبلغ کمی برای این حق، خریداری کرده‌اند و سود تخمینی آنها به صد‌ها میلیون شِکِل بالغ شده است.

هنگامی که جنگ غزه آغاز شد، این بندر در واردات خودرو تخصص داشت و ۵۰ درصد از خودرو‌های وارد شده به اراضی اشغالی در این بندر تخلیه می‌شدند. علاوه بر این، یک لاین شرکت «خط لوله اروپا آسیا» برای حمل نفت خام و صادرات کود و مواد معدنی نیز در منطقه بندر فعالیت می‌کند. طبق داده‌های فاش شده در بحث‌های «کمیته اقتصادی کنست»، مالکان بندر در چهار سال قبل از جنگ، سود نقدی معادل ۱۶۲ میلیون شِکِل را برداشت کرده‌اند.

بر اساس گزارش گلوبز، دولت «اسرائیل» از عدم پرداخت بندر به شهرداری ایلات به دلیل کمک‌های ارائه شده و خصوصی شدن بندر انتقاد می‌کند، زیرا مالکان آن به مدت یک دهه تا شروع جنگ سود بردند، بنابراین باید در دوران سخت، از جیب خود پول بیرون بیاورند. اما اگرچه این بندر خصوصی است، اما یک دارایی استراتژیک دولت «اسرائیل» نیز محسوب می‌شود و جای تردید است که آیا تلاش‌های انجام شده تاکنون برای باز نگه داشتن آن کافی بوده است یا خیر.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تور جهانی تنیس جوانان؛ جدال مدعیان برای قهرمانی
عارف: نگاه دولت چهاردهم اصلاح نظام آموزشی کشور است
دریای آرام همراه با مه رقیق در سواحل هرمزگان، ۹ آبان
هفته آینده هم خبری از بارش مناسب در کرمانشاه  نیست
واکنش چین به فرمان از سرگیری آزمایش های اتمی آمریکا
انتقادها از تسلیم شدن آمریکا در مقابل چین
۹ مدال رنگارنگ سهم دختران خوزستانی از مسابقات وزنه‌برداری جوانان کشور
احیای ۱۵ معدن راکد در آذربایجان‌غربی
دستگیری عامل نزاع و درگیری در باغ جنت شیراز
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی
رسیدگی به بیش از ۱۰ هزار تخلف صنفی در تعزیرات حکومتی خوزستان
همایش بزرگ پیاده روی و ورزش در شورین همدان
شنیده شدن سوت نخستین قطار گردشگری گیلان
از چاله به چاه؛ روایتی از نهم آبان سالروز انقراض قاجاریه و آغاز حکومت پهلوی
سرمایه‌گذاران حوزه گردشگری دریایی حمایت می‌شوند
دور نخست جام حذفی اسپانیا؛ صعود ویارئال بتیس و اسپانیول
استاندار آذربایجان‌غربی: فرمانداران محور توسعه شهرستان‌ها هستند
رقابت انتخاباتی در جنوب عراق
مادران فلسطینی چشم به راه فرزندان
مجلس یکشنبه تکالیف وزارت ارتباطات در طرح ملی هوش مصنوعی را مشخص می‌کند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
چهارمی ایران در پایان روز دهم بازی‌های آسیایی جوانان بحرین
پخش زنده فینال فوتسال و پخش زنده بسکتبال از شبکه ورزش
مردی که با خرس و پلنگ حرف می زند
باران امید در مازندران
تکواندو قهرمانی جهان؛ نعمت زاده و بختیاری با پیروزی آغاز کردند
اجرای قانون عفاف و حجاب فرادستگاهی است
پایان هفته هفتم لیگ برتر بسکتبال
جابه‌جایی بیش از ۹۲ میلیون مسافر با ناوگان حمل‌ونقل عمومی در هفت ماه
آتش‌بس غزه شکننده است
عهد شکن از روز اول، روایتی از یک تجربه
سودجویی برخی از رستوران‌ها به بهانه عرضه غذای ارزان
رؤسای جمهور آمریکا و چین پس از ۶ سال با یکدیگر دیدار کردند
رقابت ۱۲ هزار نفر در آزمون دکتری تخصصی علوم پزشکی
روایتی کوتاه از کنگره بزرگداشت آیت‌الله ملک‌حسینی (ره)
دستور ازسرگیری آزمایش سلاح‌های‌ هسته‌ای از سوی ترامپ
آغاز فرایند اخذ گواهینامه‌های پروازی هواپیمای سیمرغ  (۳ نظر)
کالابرگ به شیوۀ جدید عرضه می شود  (۱ نظر)
قدردانی لاریجانی از طراحی هنرمندانه ایستگاه متروی مریم مقدس (س)  (۱ نظر)
مسکو: غرب به دنبال تجزیه روسیه است  (۱ نظر)
سروری : گزارش ها درباره ساخت و ساز‌ها در حریم تهران نگران کننده است  (۱ نظر)
بزرگداشت آیت الله دهکردی با پیام آیت الله مظاهری  (۱ نظر)
توان دفاعی ایران با قابلیت‌های بیشتر به‌روز می‌شود  (۱ نظر)
قهرمانی بلند قامتان ایران در والیبال بازی‌های آسیایی جوانان  (۱ نظر)
افتتاح‌ زمین چمن مصنوعی در جغتای  (۱ نظر)
نخستین جشنواره حجاب بانوی ایرانی  (۱ نظر)