• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۱۹۸۴۸
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۴۰۴ - ۰۸:۱۷
علمی و فرهنگی » آموزش عالی، دانشگاه

آغاز آزمون سراسری با رقابت حدود نیم‌ میلیون داوطلب

پنجاه و هشتمین کنکور کشور با رقابت حدود نیم میلیون داوطلب در دو گروه آزمایشی علوم انسانی و ریاضی آغاز شد.

آغاز پنجاه و هشتمین کنکور کشور با رقابت حدود نیم‌میلیون داوطلب
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ دانشگاه‌ها با رقابت داوطلبان دو گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی و علوم انسانی از صبح امروز (پنجشنبه ۲۶ تیر) آغاز شد. داوطلبان گروه‌های آزمایشی هنر و زبان‌های خارجی نیز بعد از ظهر امروز پنجشنبه ۲۶ تیرماه با یکدیگر رقابت می کنند.

همچنین آزمون داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی نیز صبح فردا جمعه ۲۷ تیر در ۴۱۱ شهرستان و بخش مختلف کشور و ۱۵ حوزه امتحانی خارج از کشور برگزار خواهد شد.

مهلت دریافت کارت ورود به جلسه نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ دانشگاه‌ها روز گذشته چهارشنبه ۲۵ تیر از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور به پایان رسید.

فرآیند برگزاری آزمون صبح‌ها رأس ساعت ۷:۳۰ و عصر ساعت ۱۵ آغاز و در حوزه‌های امتحانی به ترتیب رأس ساعت ۷ صبح و ۱۴:۳۰ عصر بسته شد. داوطلبان باید قبل از بسته شدن در ورودی در حوزه آزمون حضور می‌یافتند.

برای شرکت در جلسه آزمون همراه داشتن و ارائه کارت شرکت در آزمون، همراه داشتن اصل کارت ملی یا اصل شناسنامه (اصل گذرنامه برای متقاضیان اتباع خارجی) الزامی است. 

داوطلبان باید از آوردن وسایل اضافی از جمله مواد خوراکی و آشامیدنی، کیف دستی، ساک دستی، هرگونه دستگاه ارتباطی و الکترونیکی (از قبیل پیجر، تلفن همراه حتی به صورت خاموش، تبلت، قلم نوری، ساعت هوشمند، دستبند هوشمند، انگشتر هوشمند، هندزفری)، کیف، جزوه، کتاب، ماشین‌حساب، هرگونه یادداشت و نظایر آن و همچنین وسایل شخصی به جلسه آزمون خودداری کنند.

بر اساس اعلام سازمان سنجش آموزش کشور، ۶۰ درصد نمره کل کنکور امسال به سوابق تحصیلی و ۴۰ درصد نیز به نمره آزمون اختصاص می‌یابد.

جوان‌ترین داوطلب کنکور متولد ۱۳۸۹ از شهر زرند کرمان در گروه آزمایشی هنر و مسن‌ترین داوطلب نیز یک آقا متولد ۱۳۲۴ از تهران در گروه آزمایشی علوم انسانی شرکت کردند.

نتایج اولیه (نمره خام و نمره کل نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴) نیمه دوم مردادماه اعلام می‌شود. کارنامه ملاک انتخاب رشته (شامل رتبه، نمره کل و سایر اطلاعات) در دهه اول شهریورماه و ثبت نام و انتخاب رشته بر اساس سوابق تحصیلی دهه اول شهریورماه در سایت سنجش در دسترس داوطلبان قرار می‌گیرد. نتایج نهایی نیمه اول مهرماه اعلام خواهد شد.

در نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ در مجموع ۸۲۲ هزار و ۹۵۳ داوطلب ثبت‌نام کرده‌اند که ۶۴ درصد آنها را داوطلبان زن و ۳۶ درصد را داوطلبان مرد تشکیل می‌دهند.

بر اساس اعلام سازمان سنجش آموزش کشور، در گروه آزمایشی علوم ریاضی در مجموع ۱۱۴ هزار و ۶۸۳ داوطلب ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد ۴۲ هزار و ۱۲۸ نفر (۳۷ درصد) زن و ۷۲ هزار و ۵۵۵ نفر (۶۳ درصد) مرد هستند.

همچنین در رشته علوم انسانی ۲۱۲ هزار و ۹۳۰ نفر ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد ۱۴۳ هزار و ۶۴۲ نفر ( ۶۷ درصد) زن و ۶۹ هزار و ۲۸۸ نفر (۳۳ درصد) مرد هستند.

هزار و ۵۴۶ حوزه امتحانی در ۴۱۱ شهرستان کشور، میزبان داوطلبان دو گروه علوم انسانی و علوم ریاضی و فنی نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ هستند.

نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ برای پذیرش دانشجوی دوره‌های روزانه، نوبت دوم، دانشگاه پیام نور، موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی و دانشگاه آزاد اسلامی برای داوطلبان گروه‌های آزمایشی علوم ریاضی و فنی و علوم انسانی و داوطلبان گروه‌های آزمایشی هنر و زبان‌های خارجی صبح و بعدازظهر روز پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت برگزار شد.

در نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ در مجموع ۹۵۷ هزار و ۷۹۸ داوطلب ثبت‌نام کردند که ۶۳ درصد آنها را داوطلبان زن و ۳۷ درصد را داوطلبان مرد تشکیل می‌دهند.

به گفته رئیس سازمان سنجش، نتایج نهایی داوطلبان کنکور، نیمه اول مهرماه ۱۴۰۴ از طریق درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org منتشر خواهد شد.

کنکور یا آزمون سراسری ورود به دانشگاه‌ها از سال ۱۳۴۸ در ایران آغاز و طی سال‌های ۴۸ تا ۵۸، در مجموع ۱۱ دوره آن برای داوطلبان برگزار شد. با پیروزی انقلاب اسلامی ایران و به تبع آن، اجرای انقلاب فرهنگی و تعطیلی دانشگاه‌ها، برگزاری کنکور در سال‌های ۵۹ و ۶۰ به تعویق افتاد و دوره های جدید از سال ۶۱ تا امسال به صورت پیاپی برگزار شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تیم فوتبال امید یاران تبریز در آستانه صعود به لیگ برتر
افتتاح ۳۲۹ طرح برق رسانی در آذربایجان شرقی
تاکید امام جمعه تبریز بر نقش محوری روحانیت در تبلیغ دین
تبریک دبیرکل سازمان ملل بمناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
افتتاح خط تولید ذوب ریسی نخ ازمواد پلی اتیلن در شهرک شکوهیه قم
روند رو به رشد احداث نیروگاه‌های خورشیدی در قم
اعلام مبادی جابجایی شرکت کنندگان در راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ در کیش
عیدی دولت در شب ۲۲ بهمن به مردم خراسان جنوبی
مصدوم شدن ۷ نفر در سانحه رانندگی در جاده کرج چالوس
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۲ بهمن ۱۴۰۴
نجات کوهنورد ۵۵ ساله از دره ارتفاعات ساوجبلاغ
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۲ بهمن ماه ۱۴۰۴
ترمیم سهمیه آرد نانوایی‌ها استان برای اسفندماه
حساب شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان زنجان با ۲۷۰ میلیارد تومان شارژ شد
اوقات شرعی اهواز، ۲۲ بهمن ماه ۱۴۰۴
پوشش امدادی راهپیمایی ۲۲ بهمن توسط ۶۹ تیم عملیاتی هلال‌احمر زنجان
قدردانی رئیس قوه قضائیه از خواننده سرود "خجسته باد این پیروزی"
انقلاب ایران، ندای بلند حمایت از مستضعفان جهان است
مرکز وکلای قوه قضائیه، پایه مهم برای تحقق عدالت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پهلوی ها؛ اراضی واگذار شده دیروز و چالش‌های امروز
پیش بینی بارندگی و کاهش دما در برخی از مناطق کشور
محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های شمال کشور تا ۲۵ بهمن
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود
تاکید بر استمرار خط امام و رهبری در گردهمایی سراسری پاسداران کمیته انقلاب اسلامی
رئیس دیوان عالی کشور: حوادث ۱۸ و ۱۹ دی، حقیقتا کودتا بود
تمهیدات تاکسیرانی تهران برای راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
دانش بنیان‌ها برای مرزبانان لباس طراحی می‌کنند
موافقت رهبر انقلاب با عفو و تخفیف مجازات محکومان
واکنش لاریجانی به سفر نتانیاهو به آمریکا
ترافیک سنگین در برخی محور‌های پرتردد منتهی به تهران
چمران : اختلافات در مورد حریم هنوز حل نشده است
ملت ایران با حضور پرشور در راهپیمایی ۲۲ بهمن میخ آخر را بر تابوت فتنه‌گران می‌زنند
تصادف سرویس مدرسه در مشهد
دعوت رئیس قوه قضائیه از مردم برای حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
اعطای وام به فعالان فرهنگی بدون نیاز به ضامن  (۱ نظر)