• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۱۹۹۷۴
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۹
اجتماعی » حقوقی و قضایی

تاکید رئیس دستگاه قضا بر جامه عمل پوشاندن به اوامر رهبری

رئیس قوه قضاییه در نشست شورای‌عالی قوه قضاییه با رؤسای کل دادگستری و دادستان‌های مراکز استان‌ها بر جهاد مضاعف مسئولان قضایی برای جامه عمل پوشاندن به اوامر مقام معظم رهبری تاکید کرد.

به گزارش  خبرگزاری صدا و سیما، رئیس قوه قضاییه در نشست فصلی شورای‌عالی قوه قضاییه با رؤسای کل دادگستری و دادستان‌های مراکز استان‌ها، با اشاره به توفیق حضور مسئولان قضایی در محضر مقام معظم رهبری گفت: خداوند منان را بی‌نهایت شاکریم که توفیق زیارت نایب برحق حضرت صاحب‌الزمان (عج) را بر ما ارزانی داد و ما در جلسه روز گذشته، بسیار از فرمایشات معظم‌له مَحظوظ و مُستفیض شدیم و امید داریم که با یاری خداوند بتوانیم در مسیر عمل به این فرمایشات، مجاهدتی مضاعف داشته باشیم.

حجت‌الاسلام‌ غلامحسین محسنی اژه‌ای افزود: فرمایشات مقام معظم رهبری، برای ما مسئولان قضایی به مثابه چراغ هدایتگر راه است و همه ما باید اوامر معظم‌له را نصب‌العین داشته باشیم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

رئیس قوه قضاییه گفت: پیگیری مجدانه جنایات اخیر علیه ملت ایران در محاکم داخلی و خارجی، مبارزه قاطعانه با مظاهر مختلف فساد، رسیدگی به تظلم‌خواهی همه آحاد ملت و همه تظلم‌خواهان و استیفای تمام و کمال حق مظلومان و گسترش عدالت، از جمله اصلی‌ترین مطالبات رهبری معظم از ما در عدلیه است؛ بر ما فرض و واجب است که در تحقق کامل و جامع این مطالبات، بیش از پیش کوشا و ساعی باشیم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

حجت‌الاسلام‌ اژه‌ای، یاد و خاطره همه شهدای انقلاب اسلامی، دفاع مقدس ۸ ساله و جنگ تحمیلی ۱۲ روزه اخیر بویژه سرداران و دانشمندان شهید کشور و همچنین شهدای خدمت بویژه شهید رئیسی را گرامی داشت و تاکید کرد: زنده نگه داشتن یاد شهدا یک عنصر معنوی نیرومند و جهت‌بخش در زمینه تعالی نظام است.

رئیس دستگاه قضا با اشاره به توطئه‌های سنگین و پیچیده طراحی‌شده استکبار برای ضربه زدن به کیان ایران اسلامی افزود: ما امروز با دشمن‌ترینِ دشمنان خداوند و بشریت مواجه‌ایم؛ این امر از یکسو، سخت و از سویی دیگر، شیرین است؛ اینکه بینی این دشمنانِ بدسرشت را به خاک بمالیم {که قطعاً اینچنین خواهد شد} برای ما یک حلاوت خاصی خواهد داشت. در دفاع مقدس ۱۲ روزه‌ی اخیر، به برکت هدایت‌های مقام معظم رهبری و اقتدار نظامی و امنیتی کشور و همچنین انسجام و اتحاد شگرف مردمی، دشمنان ایران اسلامی با عاملیت رژیم صهیونی و آمریکا به هیچکدام از اهداف ترسیمی خود نائل نشدند و برعکس بر اقتدار نظام و ملت ایران اسلامی افزوده شد و حتی دشمنان نیز ناخواسته لب به تحسین ما گشودند.

حجت‌الاسلام‌ اژه‌ای گفت: در جنگ تحمیلی اخیر، دشمن متجاوز، توطئه‌های سنگین و چندلایه‌ای را برای ضربه زدن به کیان ایران اسلامی طراحی کرده بود، اما هوشیاری و ولایتمداری مردم، این توطئه‌ها را در نطفه خنثی کرد. دشمن در این تجاوز، تعمداً مراکزی را هدف قرار داد تا به زعم باطلش، انهدام آن مراکز، زمینه‌سازِ شورش و آشوب شود، اما همگان در عمل دیدند که این توطئه دشمن، تحقق عینی نیافت و برعکس، مردم ما و شخصیت‌های صاحب تریبون و مرجع کشور از قشرهاو طبقات مختلف با دیدگاه‌های بعضاً متناقض، همه وهمه بر تبعیت از ولایت در راه حفظ کیان ایران اسلامی تاکید کردند و اِبرام ورزیدند.

رئیس قوه قضاییه افزود: شکرانه‌ی محظوظ بودن از نعمت بزرگ ولایت و بهره‌مندی از چنین مردمِ منسجم، متحد و بابصیرتی، آن است که همه ما کارگزاران نظام، در تمام شئون و امور زندگی خود، بویژه شئون اجتماعی و کاری خود، بیش از پیش، خداوند را حاضر و ناظر ببینیم و مجاهدانه در راه خدمت به نظام اسلامی و مردم تلاش کنیم و در این مسیر، شب و روز نشناسیم.

رئیس دستگاه قضا گفت: ما کارگزاران و مسئولان و خادمان مردم در قوه قضاییه باید بیش از پیش، مردم و مراجعان به مراکز و مراجع قضایی را تکریم کنیم؛ باید در راستای خدمات‌رسانی سریع و دقیق و ارزان قضایی و حقوقی به آنها، تمام تمهیدات و تدابیر را بیندیشیم

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

حجت‌الاسلام‌ اژه‌ای افزود:باید هر آسیب و نقصی را که بواسطه وجود آنها حقی از مردم تضییع می‌شود، شناسایی و رفع کنیم. مردم ما در تمام ازمنه به ویژه زمان حاضر، نشان دادند که شایسته بهترین‌ها هستند و ما به عنوان خادمان این مردم، به سهم خود باید در عرصه مسئولیتی که داریم، بهترین‌ها را برای این مردم فراهم کنیم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

رئیس قوه قضاییه، توصیه‌هایی مهم و کاربردی را خطاب به مقامات قضایی سراسر کشور مطرح کرد و در همین زمینه گفت: حفظ اصول امنیتی و حفاظتی در همه زمان‌ها از جمله زمان فعلی، یک اصل اساسی است، اما باید توجه داشت که نباید بواسطه این امر، ارتباط و مُجالست و مُعاشرت ما با متن مردم از بین برود و یا کمرنگ شود. باید همواره با متن مردم در ارتباط باشیم و برای رفعِ عاجل مشکلات و دغدغه‌های آنان اهتمام داشته باشیم.

حجت‌الاسلام‌ اژه‌ای با تاکید بر ضرورت عملیاتی شدن مفاد سند تحول و تعالی قوه قضاییه، افزود: در ابتدای سال گذشته، نسخه‌ی به‌روزشده‌ی سند تحول و تعالی قضایی ابلاغ شد و منطبق با آمار‌های موجود، عملکرد بخش‌ها و واحد‌های قضایی در عمل به مفاد این سند، مطلوب و چشمگیر بود؛ در سال جاری نیز با شرایط جنگی حادث به‌هر‌ترتیب، منطبق با شرایط موجود، برخی اولویت‌ها تغییر یافته است؛ البته تاکید مؤکد داریم که به‌هیچ‌وجه نباید به بهانه شرایط موجود، از عملیاتی‌سازی مفاد سند تحول، غافل شویم. سند تحول و تعالی قوه قضاییه سندی راهبردی و بالادستی است و در راستای ارتقای کیفیت و کمیت خدمات‌رسانی‌های حقوقی و قضایی به مردم، عمل به مفاد آن، بر همه‌ی واحد‌ها و مراجع قضایی فرض و واجب است.

رئیس قوه قضاییه گفت: به طور کلی، این یک اصل اساسی است که کار مردم و پرونده قضایی آنها به هیچ وجه نباید روی زمین بماند و در پیشبرد آنها تأخیر و تعویق بیفتد؛ اینکه یک مسئول قضایی و یا یک قاضی به بهانه وجود شرایط خاص در کشور، در تعیین‌تکلیف یک پرونده حقوقی یا کیفری، ولو پرونده‌ای کم‌اهمیت، تعلل کند، به هیچ وجه قابل قبول نیست؛ تأخیر در تعیین‌تکلیف پرونده‌های قضایی مردم، ممکن است زندگی آنها را با چالش مواجه کند و این خط قرمز ماست؛ ما در این مناصب و کرسی‌های مسئولیت هستیم که به زندگی مردم آرامش و آسایش تزریق کنیم، نه اینکه کاری کنیم زندگی آنها با چالش مواجه شود.

حجت‌الاسلام‌ اژه‌ای دستورات مهمی را در زمینه پیشبرد پرونده‌های عناصر متهم به ارتباط با رژیم صهیونیستی خطاب به مقامات قضایی سراسر کشور صادر کرد و افزود: تسریع در پیشبرد و تعیین‌تکلیف پرونده‌های عناصر متهم به ارتباط با رژیم صهیونیستی، یک ضرورت انکار ناپذیر است؛ در این عرصه به هیچ وجه نباید تأخیر و تعلل داشت؛ البته تاکید می‌کنم در شرایط خاص هم نباید از عدل و انصاف و حق ذره‌ای غافل شویم، کیفرخواست پرونده‌های این فقره باید در نهایت جامعیت و بصورت مستند و مستدل از طریق دادسرا به محاکم ارسال شود و در محاکم نیز وفق قانون و در نهایت دقت و سرعت، احکام عادلانه در قبال عناصری که جرم آنها به اثبات می‌رسد، صادر شود.

رئیس قوه قضاییه گفت: ضرورت دارد مقامات قضایی ذیصلاح، تاکیدات و توصیه‌های تخصصی و مقتضی را خطاب به ضابطین درخصوص جامع بودن و مستند بودن تحقیقات مرتبط با پرونده‌های عناصر متهم به ارتباط با رژیم متجاوز صهیونی داشته باشند.

رئیس دستگاه قضا افزود: ممکن است پرونده‌هایی مرتبط با عناصر رژیم صهیونیستی، مربوط به قبل از تجاوز اخیر این رژیم، در مراجع مختلف قضایی، مفتوح باشند؛ ضرورت دارد درخصوص تعیین تکلیف سریع و دقیق آنها با لحاظ موازین قانونی نیز اهتمام شود؛ برخی از این پرونده‌ها ممکن است در حکم افساد فی‌الارض باشند، طبیعتاً تعیین تکلیف پرونده‌های مزبور، در اولویت است؛ اولویت بعدی نیز مربوط به آن دسته از پرونده‌های عناصر مرتبط با رژیم است که در حکم افساد فی‌الارض نیستند و یا حتی ممکن است الزاماً در ردیف جرم جاسوسی نیز نباشند. از سویی دیگر، توجه به تعیین تکلیف سریع و دقیق سایر پرونده‌های امنیتی نیز از اهمیت و فوریت برخوردار است.

حجت‌الاسلام‌ اژه‌ای به مقامات قضایی سراسر کشور تاکید کرد:بر زیرمجموعه‌های‌شان از جهات مختلف نظارت مستمر داشته باشند و این نظارت‌های همه‌جانبه و مستمر را در شرایط فعلی تقویت کنند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
زعفران؛ محصولی کم‌آب بر و پرسود برای کشاورزان زنجانی
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
تا اواسط هفته ، زنجان بدون باران
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
سهم استان زنجان از درآمدهای معدنی کجا هزینه می‌شود؟
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۸ آبان ۱۴۰۴
پرداخت بیش از دو هزار میلیارد ریال غرامت به کشاورزان لرستانی
کلاهبرداری ۳۰ میلیارد ریالی در تبریز
کاهش ۷۵ درصدی میزان بارندگی در آذربایجان‌غربی
اختصاص ۱۰ میلیارد تومان برای تجهیز مرکز فنی حرفه‌ای میانه
ادامه روند افزایشی دمای هوا در سمنان
پیشرفت نهضت مدرسه‌سازی در طرح‌های حمایتی مسکن
تامین زیرساخت‌ها چالش اصلی سرمایه گذاری در خراسان جنوبی
لزوم جدیت دستگاه‌های متولی در تنظیم بازار
اختصاص ۹۹۰ میلیارد تومان به طرح های آبرسانی روستایی و فاضلاب لرستان
برگزاری جشنواره شکرانه برداشت زعفران در روستای منجیل آباد رباط کریم
برگزاری آئین پایانی نخستین سوگواره تعزیه (آلاله ها) منطقه شرق استان تهران
تقویم و اوقات شرعی ۱۸ آبان ۱۴۰۴
خوابگاه‌های دانشگاه ایلام میزبان بیش از ۳ هزار دانشجو
اجرای طرح نسل پاک جزیره پاک در کیش
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
فرآیند حذف چهار صفر از پول ملی آغاز شد
اعمال محدودیت آبی شبانه در تهران برای پر شدن مخازن
دخالت‌های خارجی و امید به اتحاد، چالش‌های انتخابات عراق
بیش از ۹۰ درصد سد کرج خالی است
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
کشف سوخت قاچاق در آب‌های ساحلی خوزستان
نصب سقاخانه‌های جدید به یاد شهدای اقتدار در زنجان
موافقت با استقرار ۴۲۹ واحد صنعتی در زنجان
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)
تشییع و خاکسپاری مادر شهید محمد سلیمانی در شهر ورزنه  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)